• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Hartige Courgette Pannenkoekjes – Glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Hartige courgette pannenkoekjes zijn ons nieuwe favoriete weekend-ontbijt!

hartige courgette pannenkoekjesPannenkoekjes als ontbijt is al jaren favoriet. Meestal op zaterdagochtend, omdat we dan niet direct de deur uit moeten. Even ontspannen ontbijten als gezin. En meestal zijn het dan zoete pannenkoekjes, of in ieder geval neutraal van smaak. Maar banaan-ei pannenkoekjes zijn gewoon erg simpel en erg lekker. Maar manlief gaf aan niet altijd zin te hebben aan een zoet ontbijt en daagde me uit om met een hartige variant te komen.

Eten in Seizoen

En wat is nu in seizoen? Precies! Courgette. Er zijn nu zoveel courgettes te krijgen en die zijn nu spot goedkoop. Courgettes hebben een neutrale groentesmaak en lenen zich uitstekend om verwerkt te worden in allerlei gerechten. Spaghetti, soep, ovenschotel en nu dus pannenkoekjes! Elke kans die ik krijg om extra groenten toe te voegen aan ons voedingspatroon, grijp ik met beide handen aan. Het is niet zo dat in ons gezin groenten eten problematisch is, in tegendeel, maar door groenten toe te voegen aan bijvoorbeeld een saus of curry, geef je het gerecht net dat beetje extra. Plus, al die groenten creeëren bulk. Door een doosje champignons, twee courgettes, vier tomaten, flink wat knoflook en een paprika toe te voegen aan een basis tomatensaus, heb je zowel de extra groenten als het volume te pakken.

Laatst had ik extra etertjes en ik wist dat die niet zo ehm… avontuurlijk… qua eten zijn opgevoed als die van mij (zeg ik dat netjes?) 🙂 maar omdat het zonnetje zich verscholen hield, maakte ik een pan met pastasaus en serveerde ik die op linzenpasta van de AH. Lekker warme kost. Niet geheel glutenvrij, maar voor een keer kan het zeker. Door het gebruik van flink wat Italiaanse kruiden en verse basilicum had ik geen enkele klacht en werden de borden bijna helemaal leeggegeten. Succes!

Hartige Courgette Pannenkoekjes

Groenten aan pannenkoekjes toevoegen is dus helemaal niet zo raar en als je gespuis geen moeite hebben met ‘groene stukjes’ 😉 dan zou je dit echt eens moeten maken.

Want geloof me, deze hartige courgette pannenkoekjes zijn nu onze nieuwe favoriet! Simon eet ze met uitgebakken spek en extra roerei erbij, de kinderen eten er extra komkommer en wat sla bij (ja, we eten sla bij het ontbijt). Zelf vind ik ze erg lekker met wat hummus en tomaat. Maar we hebben ze ook wel gegeten met geitenkaas en walnoten en een drupje balsamico azijn.

Als ontbijt zijn deze hartige courgette pannenkoekjes dus perfect. Al met al ben je met 20 minuten klaar, omdat je het beslag in de blender maakt. De textuur is heerlijk. Lekker stevig, goed mondgevoel en toch bevatten ze flink wat eiwitten en vezels. Een top-pannenkoekje!

hartige courgette pannenkoekjes

Hartige Courgette Pannenkoekjes - Glutenvrij

Hartige courgette pannenkoekjes zijn een groenterijke variant op de kokosmeel pannenkoekjes. Lekker chewy mondgevoel en ze vullen goed. Serveer met extra groenten, hummus of geitenkaas en geniet van een relaxed ontbijt met je lief.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Porties 8 porties

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 1 courgette in stukken gehakt
  • 3 1/2 el kokosmeel
  • 1 el bieslook fijn gesneden
  • 1/2 teentje knoflook
  • zout en peper naar smaak
  • kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Neem een blender en doe daar alle ingrediënten behalve de kokosolie in. Pureer tot je een mooi beslag hebt.
  • Zet de pan op het vuur en smelt op middelhoog vuur wat kokosolie.
  • Check of het beslag goed is. Als het te dik is, kun je een beetje water toevoegen.
  • Gebruik een soeplepel om per keer twee of drie hoopjes beslag in de pan te doen.
  • Bak tot de bovenkant droog is en draai ze dan om.
  • Herhaal de bovenste twee stappen tot het beslag op is.
  • Serveer met waar je maar zin in hebt en geniet!

Notities

  • De kokosmeel neemt vocht op en daarom moet een beslag met kokosmeel altijd even 'rusten'. Het beslag moet makkelijk uit te schenken zijn, maar niet vloeibaar als yoghurt of dik als cakebeslag. Daar tussenin is perfect.
  • Hou je van spicy? Voor Simon voeg ik een theelepel chilivlokken toe aan het beslag.
  • Dit recept met ander meel maken, zal lastig zijn omdat de verhouding vocht-meel altijd wat bijzonder is met kokosmeel. Als je geen kokosmeel in huis hebt, raad ik je aan om gewoon ergens een zakje te kopen en er lekker mee aan de slag te gaan. Op mijn blog vind je nog meer recepten met kokosmeel. Het is vezelrijk, vult goed en wordt door heel veel mensen prima verdragen.

Ook leuk om te lezen!

  • Zo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 GroentenZo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 Groenten
  • Amandelmeel Pannenkoekjes BasisreceptAmandelmeel Pannenkoekjes Basisrecept
  • Groene Basilicum en Courgette SoepGroene Basilicum en Courgette Soep
  • Romige Ricotta CourgettiRomige Ricotta Courgetti
  • Kokos Banaan Ei PannenkoekjesKokos Banaan Ei Pannenkoekjes
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Pannenkoeken, Recepten Tags: courgette, pannenkoekjes

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in