• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Romige Ricotta Courgetti

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

CourgettiCourgetti: Spaghetti en Courgette! Oftewel courgette die je door de spiralizer haalt. Ik heb er eentje bij Puur Mieke gekocht. Een handmatige omdat ik niet heel vaak spiraalgroenten maak. Maar je kunt hiervoor hele machines krijgen die dit klusje in ettelijke seconden voor je klaren. Van tijd tot tijd maak ik wel eens spiraalgroenten van wortel of courgette. Maar ik zal eerlijk zeggen dat ik het lang zo vaak niet doe als dat de food-hipsters aanbevelen.

Och, stukjes groenten werken voor mij ook prima. Lekker retro 😉

Maar het is wel erg leuk om zo’n bord met groene slierten te zien. De kids vinden het ook altijd erg leuk en groentensliertjes worden makkelijker opgegeten dan die retro stukjes. Afgelopen maandag at Simon niet met ons mee, dus besloot ik om de koelkast eens langs te lopen en op te maken wat ik nog had. Ik vond o.a. een courgette en een pot ricotta en zie daar!

Knoflook verslaafd

O en ik vond een bol knoflook. Die is nu ook op. Eigenlijk zou dit recept ‘Romige Ricotta Knoflook Courgetti’ moeten heten. Als ik mijn gang ga, doe ik overal hele stukken knoflook in. Mijn moeder heeft zat op me zitten schelden vanwege die ‘hompen knoflook’ zoals ze dat dan noemde. Maar ik kan het niet helpen. Knoflook en ik zijn dikke vrienden. Simon moet er dan ook aan geloven uiteraard. Gelukkig klaagt hij wat dat betreft een stuk minder!

CourgettiOp naar de Lidl!

De ricotta vond ik bij de Lidl. Ik gebruik het ook bij warme dadels met een sinaasappelsaus en dus heb ik regelmatig een pot ricotta in huis. Die van de Lidl heeft een goeie smaak en textuur en is niet duur. Dus als je daar nog een pot ziet staan, meteen meenemen!

Romige Ricotta Courgetti

Heleen Quantrill
Heerlijke courgetti in een romige ricotta en knoflook saus. Een simpel en gezonde maaltijd voor door de week die binnen een paar minuten op tafel staat.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Avondeten, Groenten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • Voor de courgetti
  • 1 courgette per persoon 1/2 per kind
  • 1 el olijfolie
  • 1/4 tl verse kruiden naar smaak. Basilicum bieslook of peterselie zijn erg lekker bijvoorbeeld.
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • Voor de saus
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook uitgeperst (of grof gehakt zoals ik het lekker vind!)
  • 225 gram ricotta kaas
  • 100 ml melk
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit de eetlepel olijfolie in een koekenpan en doe hier de courgette linten in met de kruiden, zout en peper.
  • Verwarm de courgetti gedurende 7 minuten en haal dan uit de pan.
  • Leg even apart.
  • Verhit in diezelfde pan de overige olijfolie (indien nodig) en fruit kort de knoflook tot deze geurig wordt.
  • Doe nu de ricotta en melk in de pan en breng zachtjes aan de kook.
  • Blijf roeren totdat de ricotta gesmolten is en breng dan op smaak met zout en peper.
  • Roer de courgetti door de ricotta saus en warm nog kort even door.
  • Serveer direct.

Notities

Dep de courgetti zoveel mogelijk droog voordat het in de pan gaat, of giet tijdens het bakken steeds het vocht af. Dit voorkomt dat de courgetti zacht wordt.

Eet smakelijk!

Ook leuk om te lezen!

  • Zo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 GroentenZo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 Groenten
  • Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en KnoflookGepofte Zoete Aardappel met Spinazie, Geitenkaas en Knoflook
  • Spaghetti Pompoen klaarmaken doe je zo!Spaghetti Pompoen klaarmaken doe je zo!
  • Hartige Courgette Pannenkoekjes – GlutenvrijHartige Courgette Pannenkoekjes – Glutenvrij
  • Zelfgemaakte Balti CurrypastaZelfgemaakte Balti Currypasta
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Avondeten, Groenten, Recepten Tags: courgette, courgetti, knoflook, ricotta, spaghetti

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2022 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in