• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Bespaar op je Boodschappen Dag #15: Chocolade Trifle met Kokosmelk Slagroom

geschreven door Heleen Quantrill 3 Reacties

Er zijn zo van die dagen dat de tijd voorbij lijkt te hollen en alles om je heen in een waas gebeurd. Je begint met de allerbeste intenties aan de week, om er vervolgens op donderdag achter te komen dat de week al bijna voorbij is en je nog altijd een zelf gemaakte cake in de koelkast hebt staan. Ja, bizar, ik weet het… maar het gebeurd! Zelf gebakken cake en taart en dergelijke drogen gemiddeld genomen iets sneller uit dan reguliere cake uit de supermarkt. Ze bevatten immers geen conserveringsmiddelen. Op zich is dit geen probleem, je zorgt gewoon dat je het iets sneller serveert en je bewaart het in de koelkast.

Maar wat als je het echt vergeten bent? Of het wordt toch niet zo snel opgegeten als je dacht. Of wat als het baksel toch wel erg droog uitvalt? Zonde om weg te gooien of om aan de vogels te geven. Beter is het dus om het alsnog te gebruiken, maar dan in een iets andere vorm.

En daarom vandaag een kliekjes-toetje. Droge cake is namelijk perfect geschikt om heerlijke likeur of sap op te nemen. En bij dit recept is dí¡t het geheim van een geslaagd dessert.

Chocolade Trifle
8 porties

1/2 Recept Chocoladecake
1 Recept Paleo Custard, in tweeën verdeeld.
Diksap, onverdund of likeur naar keuze, of een klein kopje koude espressokoffie
200 ml kokosmelk slagroom (zie methode onderaan)
2 handperen, geschild en in stukjes gesneden

  1. Neem een kom van 1,5 liter inhoud.
  2. Snijd de chocoladecake in plakjes en bedek de bodem van de kom.
  3. Besprenkel de cake met diksap, espresso of likeur, afhankelijk van je voorkeur.
  4. Snijd 1 peer in stukjes en verdeel de stukjes over de cake.
  5. Schenk wat custard op de cake en peer totdat deze helemaal bedekt zijn.
  6. Leg weer wat plakjes cake op de custard en besprenkel.
  7. Verdeel de tweede peer hierboven op en schep de overgebleven custard hier overheen.
  8. Schenk hier de opgeklopte kokosroom overheen.
  9. Serveer direct of laat een aantal uur in de koelkast opstijven en op smaak komen (aanbevolen!).

Kokosmelk Slagroom
Ongeveer 200 ml

1 blikje kokosmelk, ongeopend
of: 1 pakje Kara kokosroom

  1. Zet het blikje kokosmelk in de koelkast en laat daar minstens een nacht staan.
  2. De volgende dag open je het blikje en zul je zien dat de kokosmelk dik is geworden. Meestal gaat dit dikke tot de helft, soms verder.
  3. Schep dit er uit en bewaar het kokoswater voor later. Tip: maak er een smootie mee!
  4. Als je een pakje Kara kokosroom hebt, kun je stap 1 t/m 3 overslaan. 
  5. Neem een handmixer en klop de kokosroom op tot deze luchtig wordt. 
  6. Gebruik in plaats van reguliere slagroom.
Hier zijn we gek op trifles en ik pas ze aan, aan het seizoen. In de zomer is dit erg lekker met Vanille Cake, Paleo Custard en rood fruit. Of wat dacht je van warme appels en overgebleven Appeltaart Cupcakes? Pas het dus aan je eigen smaak aan!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Vanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & SuikervrijVanille Cupcakes met veel foto’s – Glutenvrij & Suikervrij
  • Maak je eigen SportdrankMaak je eigen Sportdrank
  • Granenreep – Zonder granen!Granenreep – Zonder granen!
  • Groeipijn: Wat is het en wat kun je er aan doen?Groeipijn: Wat is het en wat kun je er aan doen?
  • Warme Dadels in Sinaasappel-BotersausWarme Dadels in Sinaasappel-Botersaus
Bijgewerkt op 8/10/20

Categorie: Desserts, Recepten

Reacties

  1. Nicky Lenting zegt

    om

    Wat een leuk recept!
    Cake blijft hier nooit lang staan, maar de volgende keer als ik een cake bak bewaar ik een deel om dit recept te maken, lijkt me heerlijk met de kokosroom 🙂

    Beantwoorden
  2. Mark Lau zegt

    om

    wij zijn ook dol op trifle met onze britse roots, en deze ziet er heel lekker uit. Gaan we dit weekend proberen.
    groeten Mark

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Mini Aardbei Cupcakes - Glutenvrij & Suikervrij - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Voor de cupcakes die jullie op de foto zien, heb ik reguliere room gebruikt, maar als lactose echt een punt is voor je, check dan mijn recept voor opgeklopte kokosroom. […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in