• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

DubbelDoel Koeien – Duurzaam én Smakelijk!

geschreven door Heleen Quantrill 3 Reacties

Regelmatig schrijf ik hier op de blog over de gezondheidsvoordelen van goed vlees en hoe je gezond vlees kunt herkennen. Vandaag wil ik het hebben over een bijzondere manier van vlees en duurzaamheid, namelijk: dubbeldoel koeien.

Beef&Steak Dubbeldoel

Dubbeldoel koeien zijn melkrunderen die op een bepaald moment ook voor het vlees gebruikt worden. Het is zeer duurzaam om een koe die melk heeft gegeven aan het eind van haar leven lekker te laten uitrusten waardoor zij ook nog zorgt voor een heerlijk stukje Nederlands rundvlees.

Vlees en Melk Koeien

We hebben in Nederland vleeskoeien en melkkoeien. Ja, ik zeg nu echt heel bijzondere dingen 😉 Onze vleeskoeien staan er kennelijk om bekend dat ze erg lekker vlees produceren.

Wanneer een melkkoe aan het eind van haar leven is aangekomen, wordt ze geslacht en haar vlees wordt versnipperd en vervolgens geëxporteerd naar het buitenland. Maar het vreemde is dat wij ook weer een heleboel rundvlees importeren! Ontzettend onhandig en totaal niet duurzaam natuurlijk.

Dubbeldoel Koeien

Maar nu is het zo dat een goed deel van een melkkoe nog prima geschikt is voor consumptie aan het einde van haar carrière. En op zo’n manier dient het dier een dubbel doel: eerst melk, vervolgens vlees. Vandaar de term dubbeldoel koeien.

Om er voor te zorgen dat het vlees van een melkkoe ook nog geschikt is voor consumptie is het belangrijk dat het dier eerst een poosje tot rust kan komen en flink verwend wordt met goed voer. Een soort vakantie dus!

Steeds meer melkveehouders zien het nut van deze constructie in en zijn een samenwerking aangegaan met Heijdra Vleesvee. De dieren komen bij hun te ‘wonen’ waar ze minimaal 120 dagen verblijven en in die periode tot rust komen en kunnen groeien. Ze krijgen dan naast gras ook maïs van hun eigen grond en aardappelsnippers van een bekende frietproducent en bierbostel van Nederlandse bierbrouwerijen. Allemaal 100% Hollands dus. En dit vlees is te koop bij Beef&Steak.

De dieren en het vlees zijn niet biologisch omdat er geen biologisch gecertificeerd voer gebruikt wordt, maar het is duidelijk dat hier met zorg en toewijding omgegaan wordt met de koeien.

Vlees van Dubbeldoel Koeien

Het vlees van dubbeldoel koeien is erg smakelijk en qua prijs heel erg redelijk. De soorten stukken vlees van een dubbeldoel koe zijn niet zo divers als bij een vleeskoe, maar er is genoeg keuze om je niet te vervelen en wel van tijd tot tijd een mooi stuk vlees te kunnen bereiden en van te kunnen genieten.

Dubbeldoel rundvlees kun je heel gemakkelijk online bestellen bij Beef&Steak. Zij leveren het geportioneerd en diepgevroren bij je thuis af op een vooraf aangegeven tijdstip. Tip: schrijf je in voor hun nieuwsbrief om leuke aanbiedingen niet te missen!

Ook leuk om te lezen!

  • Vlees in de Oven Bereiden – Zo doe je datVlees in de Oven Bereiden – Zo doe je dat
  • Stevige Runderstoofpot met Bier voor Winderige DagenStevige Runderstoofpot met Bier voor Winderige Dagen
  • Voedingswaarde van RundvleesVoedingswaarde van Rundvlees
  • Goulash van Stoofvlees op de BarbecueGoulash van Stoofvlees op de Barbecue
  • Winterkost: Gestoofde Riblappen met Rode kool en Kruimige AardappelenWinterkost: Gestoofde Riblappen met Rode kool en Kruimige Aardappelen
Bijgewerkt op 5/06/19

Categorie: Gezondheid Algemeen Tags: dubbeldoel koeien, rundvlees

Trackbacks

  1. Indonesische Beef Rendang recept - Zonder pakjes of zakjes! schreef:
    om

    […] ik altijd wel suddervlees (riblappen, sukadevlees, runderwangen) in de vriezer liggen. Hele kip, dubbeldoel gehakt en wilde zalm ook, maar suddervlees mag – vooral als de ‘R’ in de maand is, niet […]

    Beantwoorden
  2. Doe meer met je Barbecue - Vijf tips voor BBQ Variatie! schreef:
    om

    […] meer dan zat. Sinds een paar jaar bestel ik ons vlees bij Beef&Steak en kies daarbij voor duurzaam en grasgevoerd vlees. Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit staat voorop. En dat mag best blijken […]

    Beantwoorden
  3. Makkelijke Recepten met Gehakt - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Om het wat overzichtelijk te houden heb ik voor vandaag een verzameling gemaakt met recepten op basis van gehakt. Ik wil daarbij zeggen dat ik altijd voor Nederlands grasgevoerd of dubbeldoel vlees kies van dieren die een goed leven hebben gehad. De smaak is zoveel beter en het is duurzaam. […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in