• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Intens Donkere Chocolade Pecan Koekjes

geschreven door Heleen Quantrill 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chocolade Pecan KoekjesVan tijd tot tijd vind ik wel eens iets in de kast waarvan ik vind dat het tijd wordt om het maar eens op te maken. Out with the old! roep ik dan altijd. Tijd voor iets nieuws. Ik krijg altijd een goed gevoel van afronding en zuinig zijn als ik weer eens de kasten naloop en het een en ander op tafel zet, zonder dat ik daarvoor naar de winkel hoefde te gaan en waardoor ik ruimte maak voor nieuwe dingen.

En nu wil ik jullie eens iets raars vertellen. Ik vond zowaar een reep donkere chocola in mijn kast! Nou ja, technisch gezien niet ín de kast, maar meer in de kastdeur waar zo’n schoenopberger van Ikea in hangt. Nou, daar vond ik laatst dus nog een reep pure chocola. Die was over van het chocola testen. Ja, hoe verzin ik het, he? Hoe dan ook, gezien de hoeveelheid pure chocola die er intussen al doorgegaan was, was het tijd om deze ook naar de eeuwige bakvelden te sturen. Met andere woorden, tijd voor een nieuw recept!

Je kunt heel goed chocoladekoekjes maken met cacaopoeder. Goeie kwaliteit cacaopoeder levert een volle chocoladesmaak die onweerstaanbaar is in koekjes en gebak. Maar als je een reep chocola ‘over hebt’, geef ik je de tip om die te smelten en te verwerken in je recept, met een eetlepel of twee cacaopoeder. Het resultaat is een intens donker chocoladekoekje, haast zwart van kleur. Als je niet van puur houdt, is dit niet iets voor jou. Hoewel dat gezegd hebbende, de kinderen vonden dit koekje ook erg lekker en dronken er een glas amandelmelk bij om in te dippen. Milk and Cookies!

Deze koekjes kun je ook heel goed invriezen voordat je ze in de oven drukt. Als je een kleine oven hebt, kan dat wellicht je redding zijn. Je bakt de ene helft koekjes voor nu en bewaart de andere helft in de vriezer. Gewoon op een bakplaat invriezen en zodra de koekjes bevroren zijn, in een ziploc zakje doen. Wel even de datum op dat zakje schrijven. Maakt de boel iets duidelijker. En als je ers een keer gasten krijgt of gewoon ontzettend zin hebt aan chocoladekoekjes, hoef je alleen maar de oven te verwarmen. De bevroren koekjes gaan zo de oven in. Reken op ongeveer 5 a 10 minuten extra bakken, afhankelijk van de grootte van je oven.

Chocolade Pecan Koekjes

Intens Donkere Chocolade Koekjes

Heleen Quantrill
Intens donkere chocoladekoekjes die je nog eens prima kan invriezen voor een later moment. Gebruik goeie kwaliteit donkere chocola, want je zult het proeven!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 30 min
Gang Koek en Gebak
Porties 14

Ingrediënten
  

  • 50 gram rijstmeel havermeel of boekweitmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zeezout
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 el boter of kokosolie
  • 2 eieren
  • 75 gram palmsuiker
  • 1/4 tl vanillepoeder of zaadjes uit 1 vanillestokje
  • 100 gram pecannoten
  • 150 gram chocoladedruppels of klein gehakte pure chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de 200 gram chocolade au bain Marie met de boter.
  • Roer in een kom het meel, bakpoeder, zout, suiker en vanille door elkaar. Zet even apart.
  • Zodra de chocola gesmolten is, roer je de eieren er door en schenk je dit in het meel.
  • Roer goed door.
  • Hak de pecannoten grof en roer deze door het beslag.
  • Roer als laatste de chocoladedruppels of -stukjes erdoor.
  • Schep met een ijsschep kleine hoopjes van het dikke beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten gaar.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je ze serveert.
  • Geniet ervan!

 

Ook leuk om te lezen!

  • Glutenvrije Hazelnootcake met ChocoladeglazuurGlutenvrije Hazelnootcake met Chocoladeglazuur
  • Glutenvrije Notencake met Chocola en BanaanGlutenvrije Notencake met Chocola en Banaan
  • Snowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagenSnowball Tangerine Dream Kerst Dessert voor de feestdagen
  • Boekweit Brownies – Glutenvrij, LactosevrijBoekweit Brownies – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Winnaar Give-Away Ergomax Multi voor VrouwenWinnaar Give-Away Ergomax Multi voor Vrouwen
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: chocola

Trackbacks

  1. Mijn Top 10 Favoriete Producten in de Keuken schreef:
    om

    […] om zo te eten bij een kop thee, door de chili te doen of te verwerken in koekjes en cake. Pure chocola (minstens 70%) levert antioxidanten en is rijk aan magnesium. Mag dus niet […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in