• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Chocolade Chiazaad Pudding

geschreven door Heleen Quantrill 7 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chocolade Chiazaad PuddingWat als ik je vertelde dat je morgenochtend chocoladepudding als ontbijt zult eten? Ja, dat lijkt je wel wat, hè? En wat als ik je vertelde dat dit recept letterlijk binnen vijf minuten in elkaar zit en je verder niks anders hoeft te doen dan wachten? Nog beter? Nou, dan is deze chocolade chiazaad pudding iets voor jou!

Vorige week hebben we de keuken deels opgeknapt en hiervoor moest ik de bovenkant van de koelkast leeghalen. Daarop staat mijn collectie Potten met Spul. Ik heb hier bijvoorbeeld de grote specerijen als kruidnagels, kaneelpijpjes en steranijs staan. Maar ook cacao en kaneel staan hier. Makkelijk om zo te pakken aangezien we die vaak gebruiken. De kids hebben op dit moment een kaneel-tick dus die moet dichtbij staan!

Chiazaad Pudding

Wat ik ook weer ‘ers vond, was de chiazaad. Chiazaad geeft een gelachtige structuur aan vocht waar je het in doet om te weken, dus is het een prima manier om een soort van pudding te maken hiermee. Het enige is dat je het wel minstens vier uur moet laten staan om het echt die pudding structuur te geven. Nu ben ik niet heel erg fan van de ‘stukjes’. Ik heb het gevoel dat ik blijf kauwen en ze blijven steken in m’n kiezen. En aangezien ik mijn verstandskiezen nog heb, blijf je dus punniken. Niet handig!

Een prima manier om dit euvel op te lossen is door alles eerst in de blender te mikken en het even een minuutje te blenderen. De meeste stukjes zijn dan zodanig klein dat ze makkelijk verdwijnen. Helemaal glad heb ik het overigens nog nooit gekregen, maar voor echte gladde pudding gebruik ik gelatine, maar hier later meer over!

Rauwe Cacao

Even iets over de rauwe cacao die ik gebruik: Rauwe cacao in vergelijking met reguliere cacao bevat erg veel anti-oxidanten. Plus de smaak vind ik een stuk intenser, echt cacao zonder die bittere bijsmaak die je met reguliere cacao hebt. Ik heb er altijd wel een pot van in huis, want het is erg lekker om de koffie mee aan te maken, door een smoothie te doen of met een beetje boter en honing een makkelijke chocoladesaus te maken voor over pannenkoekjes. Uiteraard kun je reguliere cacao gebruiken als je even niks anders in huis hebt, maar als je het een keer ergens ziet staan: neem mee en probeer het uit!

Chocolade Chia Pudding

Chocolade Chiazaad Pudding

Heleen Quantrill
Wat als ik je zei dat je morgenochtend een heerlijke chocolade chiazaad pudding als ontbijt zou kunnen eten? Dit recept is binnen 5 minuten gemaakt en heeft daarna alleen maar geduld nodig!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Ontbijt
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 350 ml melk naar keuze ik gebruikte ongezoete amandelmelk
  • 25 gram chiazaadjes
  • 2 el rauwe cacao
  • 1/2 tl kaneel
  • Snufje zeezout
  • 4 el honing of ander zoet naar keuze

Instructies
 

  • Doe alles in een blender en pureer tot je een gladde massa hebt.
  • Schenk dit in twee of drie schaaltjes en zet in de koelkast.
  • Laat minimaal 4 uur, maar liever de hele nacht staan.
  • Serveer met vers fruit en/ of nootjes!

Eet smakelijk en graag gedaan 😉

Ook leuk om te lezen!

  • Gezonde 4 Ingrediënten Chocolade MousseGezonde 4 Ingrediënten Chocolade Mousse
  • Lekkere recepten met GelatineLekkere recepten met Gelatine
  • Heerlijk zelfgemaakt Kaneelijs – LactosevrijHeerlijk zelfgemaakt Kaneelijs – Lactosevrij
  • Kids Favoriet: Appeltaart Quinoa ontbijtbowl – GlutenvrijKids Favoriet: Appeltaart Quinoa ontbijtbowl – Glutenvrij
  • Chocolade Truffel PaaseitjesChocolade Truffel Paaseitjes
Bijgewerkt op 15/07/20

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: amandelmelk, cacao, chiazaad, pudding

Reacties

  1. Angelica zegt

    om

    Hallo Heleen,

    Ik heb alles gedaan als in het recept en toch bleef het behoorlijk vloeibaar. Hoe kan dit?
    Ik heb sojamelk gebruikt en als zoetmiddel ahornsiroop.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hallo Angelica,

      Het wordt ook niet heel dik als bijvoorbeeld pudding uit de supermarkt. Meer als een dikke yoghurt. Komt dat ongeveer overeen?

      Groetjes!

      Beantwoorden
      • Angelica zegt

        om

        Nee bij mij is het te vergelijken met de dikte van soep, helaas want de smaak is wel lekker!

        Beantwoorden
  2. Bianca zegt

    om

    Heleen, is dit voor je lichaam niet een heel karig ontbijt? Zo komt het op mij over.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Dat ligt er aan. Als je de rest van de dag ook gezond eet, kom je zo prima aan al je voedingsstoffen.

      Beantwoorden
  3. Natasja zegt

    om

    Ik gebruik hiervoor cocos/amandelmelk, is echter niet ongezoet, honing kan je achterwege laten.
    Lekker met mango of blauwe bessen erdoorheen.
    Fijn weer regelmatig wat van je te lezen. Jij was mijn inspiratie de eerste weken in mijn overgang van “normaal” naar glutenvrij eten….

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Zo krijg je voldoende vezels binnen - 8 Tips - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Wist je dat cacao naast veel andere voedingstoffen ook bijzonder veel vezels bevat? Voeg dit lekkere ingrediënt dus vooral toe aan je maaltijden en tussendoortjes om meer vezels binnen te krijgen. Bijvoorbeeld door een schep cacao in je smoothie te doen. Je kunt er natuurlijk ook een heerlijk drankje mee maken of het poeder gebruiken in gezond gebak of desserts. […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in