• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Ja, wat een titel hè? Maar het dekt de lading! Deze licht zure, ongezoete gelatine puddinkjes zijn heel eenvoudig om te maken en smaken ontzettend lekker! Geen ingewikkelde toestanden dus, maar gebruik maken van dingen die je meestal wel in huis hebt en toch een lekker toetje op tafel zetten.

Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes
4 porties

400 ml vers geperst sinaasappelsap
100 ml room of kokosmelk (wordt het wel minder romig van smaak van)
6 blaadjes gelatine of 5 gram agar agar

  1. Neem een steelpan en verhit hier ongeveer 100 ml sinaasappelsap in.
  2. Draai het vuur uit.
  3. Week ondertussen de gelatineblaadjes.
  4. Knijp ze uit en los ze op in de hete sinaasappelsap.
  5. Als je agar agar gebruikt, kun je dat zonder voor te weken, toevoegen.
  6. Roer even goed door en schenk dan de overige sinaasappelsap en de room er bij.
  7. Nog even doorroeren en verdeel het over vier dessert kommetjes.
  8. Laat het een aantal uur in de koelkast opstijven.
  9. Een lekker toef slagroom of opgeklopte kokosroom en klaar!

Tip: Als je kokosmelk hebt die gesepareerd is, heb je altijd zo’n bonk kokosroom over. Deze kun je iets opkloppen net als slagroom om een luchtig geheel te krijgen. Dit leent zich heel goed ter vervanging van gewone slagroom.

Tip 2: Maak dit toetje ’s ochtends zodat je na het eten zo op kan dienen.

Tip 3: Eigenlijk kun je elk soort fruitsap gebruiken, behalve ananas en papaja vanwege de enzymen in die vruchten. Die werken het opstijven tegen.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Twee Heerlijke Nectarine ReceptenTwee Heerlijke Nectarine Recepten
  • Budget Week 14: 9 Tips voor Glutenvrij BakkenBudget Week 14: 9 Tips voor Glutenvrij Bakken
  • Appeltaart Muffins van Moesappels – Glutenvrij & SuikervrijAppeltaart Muffins van Moesappels – Glutenvrij & Suikervrij
  • Gelukkig en Gezond Nieuwjaar!Gelukkig en Gezond Nieuwjaar!
  • Week 4 Uitdaging: Weekmenu & AankondigingWeek 4 Uitdaging: Weekmenu & Aankondiging
Bijgewerkt op 11/05/14

Categorie: Desserts, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Leuk voor Koninginnedag!

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Klinkt erg goed! Wat kan het soms simpel zijn hè!
    Het hoeft niet moeilijk te zijn. Ik ga het zeker eens maken.

    Groetjes Marieke

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Dat ziet er heerlijk uit! Wat voor soort room gebruik jij precies?

    Groetjes Syl

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Voor dit recept heb ik gewone slagroom gebruikt, maar ik heb het ook eens met kokosroom gemaakt, dat was ook erg lekker, hoewel minder romig van structuur.

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      oke thanx!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Sinaasappel helemaal gebruiken - Zó benut je de hele Vrucht optimaal! schreef:
    om

    […] traktaties. Wist je dat je van sinaasappelsap een heerlijke pudding kunt maken? Probeer dan dit recept eens! Ook gezonde snoepjes maak je gewoon van […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in