• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Gezonde 4 Ingrediënten Chocolade Mousse

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chocolade Mousse AvocadoEerlijk is eerlijk: toen ik voor het eerst in aanraking kwam met vegan chocolade mousse op basis van avocado was mijn eerste reactie: O yum, chocolade guacamole… (sarcastisch toontje). En hoewel mijn smaak inmiddels mijn verstand heeft overwonnen, noem ik het stiekem nog wel steeds zo 😉

Maar toen ik op een avond de keuken rondkeek en zag dat er her en der wat overgebleven restjes lagen van het warme chocolademelk maken (met amandelmelk) en het overhevelen van de cacao naar een mooie pot (en er cacao over was, want de pot was niet groot genoeg), besloot ik om de chocolade mousse maar eens te maken. Het recept bevat maar vier ingrediënten en is binnen vijf minuten klaar. Hoewel je het direct kunt opeten, raad ik je aan het eerst een nachtje in de koelkast te laten staan om wat op te stijven.

Avocado Chocolade Mousse

Chocolade Mousse Avocado2Het resultaat is een zijdezachte chocolade mousse die heerlijk romig smaakt, maar niet zo’n vette film achterlaat in je mond. De cacao maakt of breekt dit recept, dus gebruik goeie kwaliteit cacao en het is beter om cacao toe te voegen dan een erg zure/ bittere mousse te hebben. Begin met een grote eetlepel en voer dit naar smaak en behoefte op naar twee voor een meer intense chocoladesmaak. Dit recept werkt ook erg goed met carobe. Een aantal van jullie heeft wel eens aangegeven geen cacao of chocola te willen gebruiken en carobe blijkt keer op keer een prima vervanger. Dus voel je vrij om dat te gebruiken als dat je voorkeur heeft!

Chocolade Mousse Avocado3

Gezonde 4 Ingrediënten Chocolade Mousse

Heleen Quantrill
Een romige, decadente chocolade mousse op basis van avocado en cacaopoeder. Laat een nacht opstijven in de koelkast voor dat perfecte mondgevoel.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Totale tijd 5 min
Gang Dessert
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 1 avocado
  • 1 à 2 el cacaopoeder
  • 60 ml amandelmelk
  • 1 à 2 el zoet naar keuze of een paar druppels stevia
  • Optioneel: een snufje zout

Instructies
 

  • Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe alles in een blender.
  • Pureer tot je een mooie gladde massa hebt.
  • Schenk de chocolade mousse in een kom.
  • Serveer direct of na een paar uur in de koelkast.

Notities

Ik gebruikte amandelmelk omdat dit van nature een zoete smaak heeft en je daarom met minder zoet toe kunt. Gebruik kokosmelk of rijstemelk voor een soortgelijk effect.

Chocolade Mousse Avocado3

Ook leuk om te lezen!

  • Chocolade Truffel PaaseitjesChocolade Truffel Paaseitjes
  • Chocolade Chiazaad PuddingChocolade Chiazaad Pudding
  • Decadente chocoladetruffels en meerDecadente chocoladetruffels en meer
  • Vrijdag Visdag: 12-uurtje van Koud gerookte Zalm op Glutenvrije Focaccia en AvocadoVrijdag Visdag: 12-uurtje van Koud gerookte Zalm op Glutenvrije Focaccia en Avocado
  • Lekker Ontbijt: Avocado met Ei uit de OvenLekker Ontbijt: Avocado met Ei uit de Oven
Bijgewerkt op 15/07/20

Categorie: Desserts, Recepten Tags: amandelmelk, avocado, cacao, Chocolade

Reacties

  1. mayke zegt

    om

    Beste,

    het recept is geweldig. Nu heb ik alleen 1 vraag die steeds boven komt drijven….hoe lang is de chocomousse te bewaren en/of nog lekker.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hey Mayke,

      Dankjewel voor je compliment 🙂 Deze pudding is niet heel lang houdbaar. Max een dag in de koelkast en dan moet ‘ie echt wel op. Langer en dan gaat het wat schiften (nog wel eetbaar hoor) en na drie dagen is het droog en heeft het geurtjes uit de koelkast overgenomen. Als je dus voor jou alleen wil maken, zou je kleine porties per keer kunnen maken en de overgebleven banaan en avocado invriezen (bijvoorbeeld).

      Groetjes!

      Beantwoorden
  2. Nelma Griffioen zegt

    om

    Of voeg een banaan toe voor de zoete smaak.

    Beantwoorden
  3. Ans zegt

    om

    Hoe weet ik dat ik de juiste cacao poeder heb?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Ans,

      De beste cacao is ongebrand of ‘raw’. Dit staat op de verpakking en kun je in reformwinkels, online of zelfs bij grotere AH en Jumbo winkels krijgen. Ongebrande cacao heeft een erg hoge ORAC waarde, het bevat veel antioxidanten. Reguliere cacao is wel gebrand en bevat daardoor duidelijk minder antioxidanten. Als er niks op de verpakking te vinden is of het gebrand is of niet, kun je ervan uit gaan dat het om reguliere cacao gaat.

      Hopelijk kom je hier verder mee!

      Groeten,
      Heleen

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. 5 Redenen waarom Cacao zo gezond is - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] dit euvel helemaal te omzeilen. Een eetlepel per dag in je smoothie, door de chili con carne of als snelle chocolademousse op basis van avocado zijn simpele manieren om van de gezondheidsvoordelen te […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in