• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Amandel, Sinaasappel en Pure Chocolade Biscotti – Glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Heerlijke biscotti met amandel en pure chocolade. Biscotti betekent ’twee keer gebakken’ en dat is precies de truc met deze koekjes. Zelfs met amandelmeel worden ze heerlijk knapperig en iets droog waardoor je ze bijvoorbeeld in je kopje koffie kunt dopen. Hmmmmmm

Amandel Sinaasappel Chocola BiscottiSimon is echt gek op biscotti. Toen we verkering hadden gingen we een keer ergens koffie drinken en ik bestelde er een biscotti bij. Uiteraard gewoon gemaakt van meel en veel suiker, maar toen was ik jong en onschuldig 😉 Simon was geïntrigeerd en bestelde er ook één. Sindsdien is hij er gek op.

Toen we overstapten op een glutenvrij dieet, leek het dat biscotti niet meer mogelijk zouden zijn. Totdat ze op een bepaald moment toch weer op mijn horizon verschenen gemaakt van amandelmeel. Vaak worden er noten gebruikt in biscotti, dus die combi was dan ook heel logisch. Reden genoeg voor mij om het eens uit te proberen en te gaan spelen met de hoeveelheid zoet die gebruikt wordt. Vanwege de sinaasappel en chocolade in dit koekje, heb je namelijk maar minimaal zoet nodig. Ideaal!

Amandel, Sinaasappel en Pure Chocolade Biscotti

De combinatie van sinaasappel en pure chocola is klassiek en in dit recept is dat ruim voldoende voor een heerlijk smakelijk koekje. Als ik deze koekjes echt alleen voor mijzelf maak kies ik chocola met 90% cacao. Als ik het ook voor Simon en de kids maak, gebruik ik 70% cacao. Zij waarderen die krachtige smaak niet zoals ik 😉

Naast het amandelmeel gebruik ik ook hele amandelen die ik kort rooster voordat ik ze verwerk. Dit geeft een heerlijke smaak en brengt dit koekje op een hoger niveau. Het enige is dat je het dus twee keer moeten bakken en de koekjes moeten even de tijd krijgen om wat af te koelen. Dit geeft dan uiteindelijk die knapperige textuur die je graag wilt 🙂

Amandel Sinaasappel Chocola Biscotti

Amandel, Sinaasappel en Pure Chocolade Biscotti - Glutenvrij

Knapperige biscotti met de klassieke smaken van sinaasappel, chocolade en amandel. Biscotti betekent 'twee keer bakken' en dat geeft deze koekjes die authentieke textuur. Gebruik minimaal zoet, de smaken spreken al voor zich.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 1 uur 40 min
Porties 20 porties

Ingrediënten
  

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 eiwit
  • 1/8 tl zeezout
  • 1/8 tl bicarbonaat
  • 1 el sinaasappelrasp
  • 2 el sinaasappelsap
  • 1 el zoet naar keuze ahorn of honing bijvoorbeeld
  • 1/2 tl vanille extract
  • 25 gram hele amandelen kort geroosterd in een droge pan
  • 25 gram pure chocola in stukjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng in een kom de droge ingrediënten.
  • Roer hier het eiwit, sinaasappelsap, vanille en zoet door tot je een deeg hebt. Voeg daarna de amandelen en chocolade toe en kneed even door.
  • Vorm van het deeg twee worsten van ongeveer 12 x 5 cm die je vervolgens wat plat drukt tot ongeveer 3 cm.
  • Leg dit op een bakplaat met bakpapier en bak in 18 - 22 minuten gaar tot de onderkant goudbruin is.
  • Laat de koeken afkoelen en zodra je ze kunt aanraken, snijd je er biscotti van met een dikte van ongeveer 1,5 cm.
  • Leg deze biscotti plat op de bakplaat en bak nog 5 - 7 minuten.
  • Laat ze volledig afkoelen voordat je ze in een luchtdichte trommel bewaart.

Notities

Glutenvrije Koekjes

Zin in een koekje, maar niet in sinaasappel en chocola? Wat denk je dan van deze koekjes? Ook heerlijk en knapperig!
  • Nutter Butter koekjes
  • Peperkoekmannetjes
  • Gemberkoekjes - Vegan

Ook leuk om te lezen!

  • Sinaasappel-Amandelcake – GlutenvrijSinaasappel-Amandelcake – Glutenvrij
  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
  • Glutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip ReceptGlutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip Recept
  • Sinaasappel helemaal gebruiken – Zó benut je de hele Vrucht optimaal!Sinaasappel helemaal gebruiken – Zó benut je de hele Vrucht optimaal!
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandel, amandelmeel, biscotti, pure chocola, sinaasappel

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in