• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

5 Schoollunches zonder Brood – Dinsdag

3 september 2013 geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Schoollunches zonder Brood - Dinsdag

Welkom bij dag 2 van een schoolweek lang Schoollunches zonder Brood! Ik krijg veel vragen van ouders wat ze hun kinderen mee kunnen geven naar school waar ze de dag mee toekunnen, maar dat geen brood is. Vaak geef ik als suggestie koud vlees. Maar hoe ziet dit er in de praktijk uit? Vandaag laat ik jullie zien wat ik de kids meegeef als lunch met koud vlees.

Gisteren hebben we Slow Cooker Chinees Rundvlees met broccoli gegeten (recept onderaan). ‘Uiteraard’ maak ik meer dan dat we tijdens de avondmaaltijd op kunnen, zodat er genoeg over is als lunch de volgende dag. Simpel!

Deze lunchtrommel heb ik verder aangevuld met wortel en een klein kaasje. Tijdens de kleine pauze eten ze fruit, dus deze keer krijgen ze bosbessen mee (Willie, bedankt!). Ik kies zoveel mogelijk voor biologisch of wild fruit om de hoeveelheid pesticiden tot een minimum te beperken. In de nazomer en herfst is dat relatief eenvoudig en goedkoop omdat bramen, bessen, appels, peren en noten dan overal te krijgen of te plukken zijn. Als je dus een voorraad aan kan leggen, doen! Kijk hier voor meer tips om (seizoens-) fruit te bewaren.

Uiteraard hoef je niet per se dit recept te volgen. Maar wat denk je van koude, gebraden kip? Of kleine gehaktballetjes? Hou er van tijd tot tijd rekening mee met het inkopen en voorbereiden van de maaltijd dat je extra maakt voor de lunch. Dit scheelt werk en brengt broodnodige 😉 variatie aan in de lunchtrommel.

Slow Cooker Chinees Rundvlees

8 porties

600 gram braadlappen, in reepjes gesneden
250 ml runderbouillon of groentebouillon (recept zie kookboek Eet Goed, Voel je Goed)
1 ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, uitgeperst
1,5 el sesamolie
75 ml kokosnoot aminos (vervanger voor sojasaus, klik hier om te bestellen)
2 el palmsuiker of oerzoet
2 el arrowroot of maizena
Extra: Rijst, lente ui, sesamzaadjes, broccoli

  1. Doe alle ingrediënten in de slow cooker en zet op ‘low’.
  2. Laat 6 – 8 uur sudderen.
  3. Voeg een half uur voordat je gaat eten de broccoli roosjes toe en laat 30 minuten op ‘high’ inkoken.
  4. Serveer met lente ui, rijst en broccoli naar behoefte.
  5. Strooi sesamzaadjes over het gerecht vlak voor serveren.

Heb je geen slow cooker, maar wil je dit recept wel graag maken? Vervang dan de braadlappen voor bieflappen. Snijd deze in dunne reepjes en maak er een wok gerecht van! Gebruik minder vocht en pas de smaakmakers aan je eigen smaak aan. Kook de broccoli apart en roer die op het eind door de runderreepjes en saus en maak het gerecht verder af met rijst, salade en extra’s. Ook als wokgerecht kun je het prima de volgende dag koud eten.

Lust je kind geen broccoli? Geen nood. Wat denk je van geblancheerde worteltjes, doperwten of bloemkool? Of geef sla en komkommer mee als ze dat erg lekker vinden. Ik probeer zo vaak mogelijk iets van groente mee te geven en vind het niet erg als dat betekent dat ze week in week uit doperwtjes en komkommer meekrijgen. Er zijn slechtere keuzes 😉

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Wat is Micro Clustering?Wat is Micro Clustering?
  • Gierstpap – glutenvrij, eenvoudige bereidingGierstpap – glutenvrij, eenvoudige bereiding
  • Granenreep – Zonder granen!Granenreep – Zonder granen!
  • Levertraan is voor altijd
  • Onbewerkt Eten Uitdaging week 14: Voedselverspilling en Weekmenu makenOnbewerkt Eten Uitdaging week 14: Voedselverspilling en Weekmenu maken
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Lunch, Recepten Tags: Schoollunches zonder Brood - Dinsdag

Reacties

  1. eenvoudigerleven zegt

    3 september 2013 om 09:12

    Lekker hoor!
    mijn dochter wil niet graag een vorkje of een lepel mee nemen, dus hier moet het echt finger-food zijn. Maar ook daarin genoeg mogelijkheden.
    Koud vlees heb ik nog niet gedaan op die manier, maar ga ik zeker eens proberen. Bedankt voor de inspiratie! 😀

      eenvoudigerleven(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      3 september 2013 om 20:25

      En zo is ieder kind weer verschillend. Die van mij vinden dat juist prachtig. Als finger food zou ik dan geen koud vlees met saus aanbevelen. Gekookte en afgekoelde kip of ham zijn dan juist wel weer heel geschikt.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. poppe maan zegt

    3 september 2013 om 08:02

    hmmm ziet er weer lekker uit, maar waar ik altijd wat bang voor ben als ik zo’n lunchboxen in elkaar steek, is: gaat dat wel goed blijven op school (zo zonder koel te staan)? Dat weerhield me er in het verleden al toe om sommige dingetjes mee te geven :-(.

      poppe maan(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • eenvoudigerleven zegt

      3 september 2013 om 09:11

      Meestal gaat dat prima. tenzij de tassen naast of op de verwarming hangen.
      je kunt een koel element in de tas erbij stoppen, of je kunt een lunchtrommeltje kopen waar een koel elementje in zit. (W.ibra!)

        eenvoudigerleven(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      3 september 2013 om 20:24

      Klopt inderdaad. De tijd tussen het inpakken en opeten is vaak maar een paar uur. Maar een koelelement of koeltas zou een oplossing kunnen zijn. Ik heb hele geinige elementen bij Ikea gekocht, in de vorm van tropisch fruit. Mooi compact en erg leuk!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Ellie zegt

      6 augustus 2016 om 20:10

      So excited I found this article as it made things much querikc!

        Ellie(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.