• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Zoete Kastanjepuree met Kokosroom

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Zoete kastanjepuree kun je heel eenvoudig zelf maken en is de basis voor heerlijke, feestelijke baksels. Het enige dat je nodig hebt zijn kastanjes, suiker, vanille en heel veel liefde 🙂

Kastanjepuree met Kokosroom

Kastanjepuree Maken

Kastanjepuree heeft uiteraard een nootachtige smaak. Ik vergelijk het een beetje als een kruising tussen amandelen en macadamias qua smaak. De textuur is romig, licht korrelig. Ik vind het niet vettig, eerder een soort droge notenpasta textuur hebben. Als je nog nooit kastanjes hebt geproefd, is dit een erg laagdrempelige manier om het uit te proberen. Je kunt kastanjepuree ook verwerken in een cake, maar dan mis je toch die eerste ervaring met de smaak en textuur. Dus ik wil je echt uitdagen om het eens uit te proberen. Zeker als je zelf de kastanjes hebt geraapt, is je enige verlies, als je het toch echt niet lekker vindt, je tijd en wat basisingrediënten. Kastanjepuree maak je als volgt:

Kook 350 gram tamme kastanjes (ongeveer 500 gram ongepeld) met 500 ml melk naar keuze zachtjes totdat de kastanjes helemaal zacht zijn. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Pureer de kastanjes met de melk in een blender of keukenmachine. Voeg iets warme melk toe als het te dik is. Je wilt notenpasta dikte. Bewaar het in een glazen pot in de koelkast als het afgekoeld is. Het is zo ongeveer 2 weken houdbaar.

Kastanjepuree Variaties

Het recept hieronder is voor een heerlijk romig toetje, maar de kastanjepuree an sich is al heel erg lekker. Voeg bijvoorbeeld wat vanille en een schepje suiker toe tijdens het koken voor een smeuïge, zoete pasta. Of roer een lepel goeie kwaliteit cacaopoeder er door voor een bijzondere chocoladepasta.

Liever hartig? Dat kan ook! De puree is erg lekker door de aardappelpuree met wat nootmuskaat en uitgebakken spekjes als je wilt. Serveer deze puree bij spruitjes, stoofpeertjes of geroosterde groenten uit de oven!

Kastanjepuree met Kokosroom

Zoete Kastanjepuree met Kokosslagroom

Heleen Quantrill
Een bijzonder dessert op basis van kastanjes. Heerlijk zoet en fluwelig zacht.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 40 min
Totale tijd 40 min
Gang Dessert
Keuken Nederlands
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram tamme kastanjes gekookt en gepeld
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 vanillestokje zaadjes er uit geschraapt
  • 50 ml water
  • 150 ml kokosroom Zet een blikje een nacht in de koelkast en schep het harde gedeelte er uit. Dit is meestal ongeveer 150 ml

Instructies
 

  • Kook en pel de kastanjes zoals je in de nieuwsbrief hebt kunnen lezen. Wacht na het koken niet te lang met pellen, als de kastanjes afkoelen, is het erg moeilijk pellen!
  • Doe de kastanjes met de suiker en de vanillezaadjes in een keukenmachine met messen.
  • Maal tot er een kruimelige consistentie ontstaat.
  • Laat door de tuit op het deksel van de keukenmachine het water in de kom lopen terwijl de machine draait. Je wilt een romige textuur, niet te nat.
  • Proef nu of de kastanjepuree zoet genoeg is. Voeg desnoods een beetje extra suiker toe.
  • Verdeel de puree over een paar kommetjes.
  • Klop met een handmixer de kokosroom tot er slappe pieken ontstaan. Meestal duurt dit zo’n 2 – 3 minuten.
  • Roer de room voorzichtig door de kastanjepuree.
  • Verdeel dit mengsel over vier kommetjes en laat een aantal uur opstijven in de koelkast.
Trefwoord Lactosevrij

Ook leuk om te lezen!

  • Magnesiumolie, een milde manier Magnesiumtekort op te HeffenMagnesiumolie, een milde manier Magnesiumtekort op te Heffen
  • Boekweit Brownies – Glutenvrij, LactosevrijBoekweit Brownies – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Natuurgeneeskundige Danielle van HuisNatuurgeneeskundige Danielle van Huis in Marknesse
  • Heerlijke Jus en Gecondenseerde melk of ‘Jouw begin van Zelfgemaakte Baileys’Heerlijke Jus en Gecondenseerde melk of ‘Jouw begin van Zelfgemaakte Baileys’
  • Winnaar Boerenkaas Online Give-AwayWinnaar Boerenkaas Online Give-Away
Bijgewerkt op 9/11/22

Categorie: Desserts, Recepten, Zoete lekkernijen Tags: kastanjepuree, kastanjes, kokosslagroom

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in