De tijd om groenten te roosteren in de oven is weer helemaal begonnen. Geroosterde groenten geven extra smaak en een bijzondere textuur aan groenten. Zeker het uitproberen waard dus, als je eens iets anders op tafel wil zetten.
Groente roostertijden
geschreven door Heleen Quantrill 21 Reacties
De tijd om groenten te roosteren in de oven is weer helemaal begonnen. Geroosterde groenten geven extra smaak en een bijzondere textuur aan groenten. Zeker het uitproberen waard dus, als je eens iets anders op tafel wil zetten.
[…] chocolademelk of kruidige thee. Daarnaast kun je winterse gerechten op de barbecue bereiden, zoals geroosterde groenten, stoofpotten en zelfs winterse […]
[…] ‘Slacht’ de pompoen. Haal de schil eraf en verwijder de pitten. Als je het geduld hebt, kun je dit later uitpluizen om de pitten te bewaren. Snij de venkelknol in reepjes. Neem een pan met dikke bodem en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg hier de venkel en pompoen aan toe en roerbak het tot de groenten zacht worden. Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat dit nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Met een staafmixer of blender pureer je dit tot een mooie, gladde massa ontstaat. Serveer direct, eventueel met geroosterde pitten als garnering. […]
[…] ze gekookt hebt nog kort even in de koekenpan met wat amandelsnippers en een drupje truffelolie. Of rooster broccoli in de oven met chilivlokken. Of wat denk je van een lekkere coleslaw voor een frisse twist? Die […]
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Emma zegt
Corry,
Ik was ook heel benieuwd naar de combinaties! Zeker niet mijn sterkste punt nmlk.
Corry zegt
Hi Heleen, af en toe vind ik t ook heerlijk, gezond en makkelijk om groenten te roosteren, maar ik kan slecht zelfs combinaties maken…. Soms valt t dan qua smaak bij elkaar zo tegen, dat ik uit t veld geslagen ben….
Ik las net jouw inleiding bij dit artikel en vooral dit stukje ‘Ook heb ik achter elke groente aangegeven welke combinatie met andere groenten goed werkt qua smaak en oventijd. Op die manier maak je heel eenvoudig heerlijke ovengerechten die je geen hoofdbrekens opleveren.’
Maar ik zie die combinaties dus niet…. Help!
groetjes Corry
Tonny zegt
Superhandige lijst! Dankjewel!
Heleen Quantrill zegt
Graag gedaan ๐
Floortje zegt
Bedankt nu kan ik heerlijk groenten roosteren.
Vannieuwenhuyse Carine zegt
Het is ongelooflijk handig en ’t klopt!
Nen dikken merci,
Carine
Anonymous,
Anonymous zegt
super handig!!!!!!!!!!
liefs Geertje
Anonymous zegt
๐ Dit berichtje moest dus niet hier staan, maar bij de Give-Away…….(-:
Ik heb het daar ook gezet nu! Groeten en een goed weekend! Marianne
Anonymous zegt
Hallo Heleen,
Ondertussen ben ik een dagelijkse bezoeker op jouw webstek. Ondanks ons krappe huishoudbudget, waar we met z’n zessen van eten, lukt het toch om gezond te koken. Geen witmeel, geraffineerde suikers en zoveel mogelijk E-nummer vrij. Zels de meeste groenten eten we biologisch. Tussendoortjes maak ik nu altijd zelf zodat er naar school ook gezonde voeding meegaat. Met drie pubers en een basisschoolkind in huis een hele opgave om het iedereen naar z’n zin te maken. Inspiratie is dus van harte welkom! Je andere kookboek heb ik tijden van de bieb geleend en verlengd zo lang als mogelijk was.;-) Ik ding heel erg graag mee naar jouw nieuwe boek! Met een hartelijke groet, Marianne Beumer
Creating zegt
Sluit me aan bij bovenstaande reakties. Geweldig goede en overzichtelijke lijstjes (ook die over vervangen) Super stimulerend en maakt van elke maaltijd weer een feestje. Je recepten trouwens ook hoor! Veel dank voor het voorwerk!
Carin Haasbroek zegt
Fantastisch wat een hulpmiddel net als het vorige lijstje over vervangingen. Heerlijk!
Klaske zegt
Dank je wel! Ik had vorige week ook groenten geroosterd, maar die waren enigszins zwart geblakerd ๐
Anonymous zegt
Ik maak vaak de combinatie van aubergine en peer, met wat ik nog meer in huis heb. Samen met Italiaanse kruiden en wat olijfolie roosteren, heerlijk
Ceetje zegt
Super deze lijst! Ik wil komende winter mijn oven meer gaan gebruiken om te “koken” en ik vind geroosterde groente lekker maar geen idee van oventijden en temperatuur. Nu durf ik wel te gaan experimenteren, dank je wel Heleen! Groetjes Carla
Anonymous zegt
Ook deze lijst ga ik weer uitprinten.
Fijn, hoor.
Wat een voorwerk doe je toch steeds weer voor ons allen.
Dankjewel!
Groet, Sabine
Lot zegt
Geweldige lijsten ben je nu aan het samenstellen, erg nuttig nu ik meer groenten wil gaan eten. Ik hou niet zo van gekookte groentes, bedek ze met veel saus en aangezien ik moet afvallen moet ik daar vanaf.
Wederom heel hartelijk dank voor deze post en die van een paar dagen geleden over vervangingen..
Lot zegt
Gisteravond worteltjes, uitje en kastanjes gemaakt met wat druppeltjes honing erover, was heerlijk. Vandaag de rest en die vul ik aan met halve spruitjes. Ik hou niet van spruitjes maar aangezien het zo’n gezonde winter groente is zal ik het eens op deze manier proberen.
Lot zegt
Tot mijn grote verbazing vond ik de spruitjes zo klaargemaakt goed te eten. De combinatie was lekker vooral met de kastanjes, gelukkig heb ik daar ook nog paar zakken van.
Het grappige was dat vriend ze nauwelijks nog herkende als spruitjes, hij vond ze wel lekker!