Ik maakte deze Tom Kha Kai met ingrediënten van Asian Food Lovers. Check de linkjes hieronder voor meer details!
Kippensoep is erg lekker, helemaal als het guur en koud is buiten! Maar Tom Kha Kai oftewel: Thaise kippensoep tilt de nederige kippensoep naar een hoger niveau! Lekker rijk gevuld en pittig van smaak, perfect voor een grauwe middag als je wel een opkikkertje kunt gebruiken!
Afgelopen zaterdag hadden we zo’n dag: grootse intenties, tegenvallende prestaties. Ook de lunch viel in het water doordat de timing van iedereen toch weer anders was dan ik gedacht had. Resultaat: iedereen eet op zijn of haar eigen moment en de keuken is vervolgens een bende. Ik had er even flink de pé in! Maar ik had de dag ervoor een pan kippensoep getrokken en die wilde ik wel graag opgebruiken. Tijd voor Thaise kippensoep dus!
Thais eten kenmerkt zich door scherpe, frisse smaken gecombineerd vaak met romige kokosmelk. Aan de ene kan heb je frisse smaken als kaffir limoenblaadjes, citroengras en koriander en aan de andere kant de hitte van rode pepers. Combineer dit in een soep en je hebt werkelijk waar soul-food. Klik hier voor een kookpakket ‘groene curry’ om het jezelf makkelijk te maken!
Ik maakte deze Thaise kippensoep dus op basis van bouillon die ik al getrokken had. Ik raad het je echt aan om zelfgemaakte bouillon in huis te hebben vanwege de gezondheidsvoordelen, maar als dat niet altijd lukt, kun je kiezen voor bouillonpoeder zonder meuk. Al met al is dit een erg makkelijke soep met grootse smaak!
Tom Kha Kai – Thaise Kippensoep
Ingrediënten
- 250 gram rijstnoedels
- 1 el kokosolie
- 300 gram kipfiletblokjes
- 400 gram Thaise wokgroente
- 1 el groene currypasta
- 750 ml kippenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 citroengras
- kaffir limoenblaadjes
- verse koriander
- 1 rode chili
Instructies
- Verhit de kokosolie in een ruime pan en bak hierin de kipblokjes rondom bruin.
- Voeg de wokgroente en currypasta toe en roerbak even mee.
- Kneus de stengel citroengras en snijd hem in grove stukken, doe dit samen met de kaffir limoenblaadjes ook in de pan en roerbak 1 minuut op hoge temperatuur.
- Schenk nu de bouillon en kokosmelk in de pan, breng aan de kook en draai laag.
- Zodra de soep gaar is, na ongeveer 10 minuten, voeg je de rijstnoedels toe en kook je die kort even mee tot die ook gaar zijn.
- Serveer de soep met fijn gesneden rode chilipeper en flink wat verse koriander!
Laat een reactie achter