• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Indonesische Beef Rendang recept – Zonder pakjes of zakjes!

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Heerlijke, aromatische beef rendang lijkt heel ingewikkeld, maar is maar twee stappen meer werk dan ‘gewoon’ suddervlees. Gewoon een keer maken, dus!

Beef Rendang

Goed vlees in de vriezer!

Standaard heb ik altijd wel suddervlees (riblappen, sukadevlees, runderwangen) in de vriezer liggen. Hele kip, dubbeldoel gehakt en wilde zalm ook, maar suddervlees mag – vooral als de ‘R’ in de maand is, niet ontbreken! Ik groeide op met ‘koevlees met peertjes’ en zoals mijn moeder suddervlees maakte, zo maak ik het nog steeds. En zo leer ik het weer aan mijn kinderen 🙂 Maar suddervlees leent zich ook uitstekend voor de krachtige smaken van beef rendang. Lekker met kokosmelk, veel gember en citroengras en limoen. Het lijkt veel werk, maar jongens, dat valt best mee.

Beef Rendag uit de Voorraadkast!

De truc is eigenlijk om gewoon een goed gevulde voorraadkast te hebben. Kokosmelk, diverse kruiden en specerijen, citrusvruchten en citroengras en gember in de vriezer. Daar kom je al een heel eind mee. Knoflook en uien heb je altijd al in huis (toch??) en goed vlees bestel je online. Het enige dat je dan nog moet toevoegen is tijd. Of eigenlijk: timing. Want het eigenlijke werk is nog geen half uurtje. Daarna gaat de beef rendang lekker voor een uurtje of vijf, zes, zeven de oven in. Low & Slow. Dus misschien niet heel handig als je een drukke doordeweekse dag hebt, maar wel erg lekker om zondagochtend mee te beginnen.

Beef Rendang in de Slowcooker!

Overigens kun je deze beef rendang ook in de slowcooker maken. Volg de stappen tot het punt dat je de pan in de oven zou zetten. Hevel in plaats daarvan alles over in de slowcooker en zet ‘m op ‘low’ en laat lekker vijf, zes, zeven uur garen.

Beef Rendang uit de oven
beef rendang

Beef Rendang zonder pakjes of zakjes

Aromatische beef rendang die lekker langzaam moet garen.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 7 uur
Gang Avondeten
Keuken Indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • ½ el sambal Badjak
  • 2 cm verse gember
  • 40 gram ongezouten cashewnoten
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijnzaadjes
  • ½ tl gemalen koriander
  • 500 gram runderriblap
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram santen
  • 1 stengel citroengras
  • 1 limoen, sap en schil
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 100˚
  • Neem een keukenmachine met messen. Pel de sjalotjes en knoflook, schil de gember. Snijd ze grof en doe ze in de keukenmachine met de sambal, cashewnoten en specerijen. Maal tot een pasta. Dit duurt wel eventjes.
  • Snijd de riblappen in stukken van ongeveer 3 x 3 cm en bestrooi met zout en peper. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan en braad de stukjes vlees rondom bruin. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak een paar minuten om.
  • Voeg de kokosmelk en santen (kokoscrème) toe en breng aan de kook.
  • Schil met een dunschiller een paar stukken van de limoenschil en kneus de citroengras flink. Doe beiden in de pan.
  • Draai het vuur uit en doe de deksel op de pan. Zet hem in de oven.
  • Check na 5 uur of het vlees zacht is. Je zou het met een lepel moeten kunnen snijden! Zo niet, check na een uur nog even etc.
  • Kook lekkere jasmijnrijst en serveer de beef rendang met het sap van de limoen en de rijst.

Notities

Tip: De beef rendang is de volgende dag nóg lekkerder! 

Ook leuk om te lezen!

  • Vlees in de Oven Bereiden – Zo doe je datVlees in de Oven Bereiden – Zo doe je dat
  • Stevige Runderstoofpot met Bier voor Winderige DagenStevige Runderstoofpot met Bier voor Winderige Dagen
  • Voedingswaarde van RundvleesVoedingswaarde van Rundvlees
  • Kip Tikka Masala Recept – Super Makkelijk en LactosevrijKip Tikka Masala Recept – Super Makkelijk en Lactosevrij
  • Goulash van Stoofvlees op de BarbecueGoulash van Stoofvlees op de Barbecue
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: beef rendang, kokosmelk, rundvlees

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in