• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Stap voor stap Amandelkoekjes – Glutenvrij!

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Amandelmeel is een superproduct. Ik heb dit al eerder geschreven en blijf het zeggen. Als ik een amandelkoekje neem bij een kop thee zit ik eigenlijk al vol. Eet ik roggecrackers, dan zit ik na vier nog niet vol. Zo’n verschil maakt het! En omdat ik het gisteren beloofd heb, bij deze een recept voor amandelkoekjes. En het leek me leuk om hier een stap voor stap foto recept van te maken.

Dit heb je nodig:
250 gram amandelmeel
1/2 tl zeezout
1/4 tl bakpoeder
1 tl kaneel
50 gram kokosolie
5 el agavenectar of 1/2 tl steviadruppels
1 el vanille extract
1 ei

Meng de droge ingredienten in een ruime kom. Laat in een andere kom de kokosolie iets smelten (bijv. au bain marie) en voeg de vanille, het ei en het zoet toe. Roer dit door de amandelmeel en maak er een mooie bal van. Laat deze bal een uur in de koelkast rusten. Als je geen plek hebt in de koelkast zoals ik, bedek je het en zet je het een half uurtje buiten!

Rol deze bal vervolgens tussen twee vellen bakpapier tot ongeveer een halve centimeter dik uit. Verwijder het bovenste vel en steek hier met een vorm de koekjes uit. Nu kun je twee dingen doen: Omdat amandelmeeldeeg erg breekbaar is, kun je met een dunne metalen spatel de koekjes proberen over te hevelen op de bakplaat, of je rolt het deeg al uit op de bakplaat en verwijderd het overgebleven deeg nadat je de koekjes hebt uitgestoken.

Bak de koekjes vervolgens op 180 graden in 7 tot 10 minuten gaar of tot de randjes bruin beginnen te kleuren.

Laat de koekjes Volledig afkoelen voordat je ze in een trommel of op een bord legt. Warme amandelkoekjes breken erg makkelijk. Ik laat de deur van de oven open totdat ze koel zijn.

amandelkoekjes

Serveer de koekjes zo bij een kop thee of koffie of besmeer ze met iets roomkaas (of mascarpone!). Je kunt de kaneel achterwege laten om zo vanillekoekjes te krijgen, of je vervangt het door een andere smaak naar eigen idee!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
  • Glutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip ReceptGlutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip Recept
  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
  • Gastrecept: Koolhydraatarme PizzaGastrecept: Koolhydraatarme Pizza
Bijgewerkt op 16/07/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel

Reacties

  1. M. Noel zegt

    om

    mjum, vervang de kaneel eens door speculaaskruiden. Geweldig succes

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Hoi wat een heerlijke recepten heeft u .
    Maar mijn vraag kan je kan je de kokosolie ook vervangen voor boter
    en is het dan dezelfde hoeveelheid. Hoor graag van u.

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Wat een leuk recept. Ik ga ze eens met mijn kinderen maken.

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Vandaag de koekjes gemaakt, beetje te weinig Stevia gebruikt, ik had poeder ipv druppels…:-)
    Eindelijk een koekje dat niet zoet en vet is….Ga dit recept zeker vaker doen met variatie…..(Hartig, met cirtoen, koekkruiden, gember, chocolade?)
    Dank!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in