• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Spruitjes Chips

28 november 2013 geschreven door Heleen Quantrill 7 Reacties

Als je net als ik best wel van een hapje tussendoor eet, dan moet je dit seizoen zorgen dat je deze spruitjes chips zo vaak mogelijk maakt. Iedere keer dat we spruitjes eten, en dat is momenteel wel een paar keer per week, snijd ik de onderkantjes er zo secuur mogelijk van af en bewaar ik de buitenste blaadjes van de spruiten. Even opbakken in wat vet en… yum! Dus wil je wat lekkers bij de film of wil je wat anders op tafel zetten als je borrelgasten of kinderen te spelen hebt? Probeer dan eens deze spruitjes chips!

Spruitjes Chips

1 portie

1 handvol schone spruitjes blaadjes
Boter, ghee of spekvet, vloeibaar
Zeezout
Chilipeper of kurkuma (optioneel)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een bakplaat en leg hier een velletje bakpapier op.
  3. Meng de blaadjes met het vet en bestrooi ze met zout en eventueel een ander kruid of specerij naar smaak.
  4. Verdeel de blaadjes gelijkmatig op de bakplaat en schuif in de oven.
  5. Bak in 8 – 10 minuten totdat de blaadjes knapperig zijn.
  6. Serveer direct.

Heb je dit recept met spruitjes ook al gezien?

Heb jij trouwens al een reactie achtergelaten bij de Give-Away van Kitchen&More? Ze geven namelijk een prachtig gekleurd RVS messenset weg! De winnaar mag zelf de kleur uitkiezen 😉 Dus als jij wel toe bent aan nieuwe messen en/ of een leuk cadeautje voor Sinterklaas wil, laat dan gauw een berichtje achter!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Chocolade Lava Cupcakes met KaramelsausChocolade Lava Cupcakes met Karamelsaus
  • Wat kun je allemaal doen met Aubergine?Wat kun je allemaal doen met Aubergine?
  • Wonderpan WinnaarsWonderpan Winnaars
  • Gif op groente en fruit – Biologisch is best!Gif op groente en fruit – Biologisch is best!
  • Warme Kruidige Cranberry DrankWarme Kruidige Cranberry Drank
Bijgewerkt op 1/03/15

Categorie: Groenten, Recepten Tags: Spruitjes Chips

Reacties

  1. Anonymous zegt

    29 november 2013 om 14:01

    Dit kan ook met boerenkoolblad. Nerven eruit snijden, olie, kruiden en/of wat geraspte kaas. Heerlijk!

    Olga

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Lot zegt

    28 november 2013 om 21:00

    Er zit al 9 kilo in de vriezer, ik heb dus eigenlijk geen verse nodig op het moment, maar ben welk benieuwd hoe het smaakt en ga 1 zakje kopen.

      Lot(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    28 november 2013 om 17:38

    Net spruitjes gekregen in mijn groentepakket: komt dus goed van pas!

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Sofie zegt

    28 november 2013 om 15:52

    Dit moet ik proberen!

      Sofie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    28 november 2013 om 10:19

    Toevallig laatst gemaakt; was echt lekker. En ik hield eigenlijk nooit zo van spruitjes. Kwam er bij toeval achter dat je ongeveer hetzelfde effect bereikt als je ze wokt in een beetje kokosolie (al zal het ongetwijfeld ook met boter oid kunnen). Ik was spruitjes aan het wokken en er vielen wat blaadjes af; die werden lekker krokant/knisperig (als dat een woord is). heerlijk!
    Groet, Inez

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    28 november 2013 om 07:33

    Nog nooit aan gedacht, maar ga het wel uitproberen!
    Mijn oven zal ik wat lager zetten, want net als bij je vorige spruitjesgerecht, die met cranberries en walnoten werd het wat te donker maar was nog niet gaar van binnen.
    Elke oven is natuurlijk anders:-)
    Groet, Sabine

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. izerina zegt

    28 november 2013 om 07:23

    Dit ga ik proberen. Ik kook altijd te veel spruitjes. Mijn man eet die koud met wat kruidenzout ’s avonds als snack.

      izerina(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.