• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui

25 juni 2013 geschreven door Heleen Quantrill 5 Reacties

Vlees op bot, langzaam gegaard in de slow cooker, resulteert in een boterzacht resultaat. Het vlees valt letterlijk van het bot en de saus die je hebt na het garen is diep en rijk en is eigenlijk een soort bouillon vanwege het bot dat meegegaart heeft. En vaak zijn stukken vlees met bot een stuk goedkoper dan de ‘mooie’ stukjes vlees. Al met al genoeg reden om dit recept uit te proberen!

Lamsvlees met tomaten en rozemarijn is een klassieke combinatie. Het zuur uit de tomaten zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt en aangezien lamsvlees van zichzelf al een iets krachtige smaak heeft, kun je je dus helemaal uitleven met houtachtige kruiden en veel knoflook.

Dit recept kun je ook in de oven maken. Instructies vind je onderaan het recept.

Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui

4 porties

1 lamsschenkel van ongeveer 600 gram
6 tomaten, in stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, platgeslagen
3 takjes rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
125 ml rode wijn en 125 ml bouillon naar keuze of,
250 ml bouillon naar keuze
Zout en Peper naar smaak
Olijfolie

Slow cooker

  1. Doe alle ingrediënten minus het lam en de olijfolie in de slowcooker en roer even om.
  2. Leg de lamsschenkel er bij in en schenk er royaal olijfolie overheen.
  3. Roer alles om en zorg dat het lam helemaal bedekt is met de tomaten en bouillon.
  4. Optioneel: Laat 2 – 12 uur marineren voordat je de slow cooker aanzet.
  5. Zet de slow cooker op ‘low’ en laat 7 – 9 uur garen.

Oven

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een braadpan en fruit hier de ui en knoflook in tot deze glazig worden.
  3. Voeg de tomaten, wijn en bouillon toe en laat even pruttelen.
  4. Als de tomaten zacht zijn, schenk je het mengsel in een ruime ovenschaal.
  5. Doe nog wat olijfolie in de pan, wrijf de lamsschenkel in met zout en peper en bak aan alle kanten bruin.
  6. Leg de lamsschenkel in de ovenschaal op de tomaten.
  7. Zet de ovenschaal in de oven en laat 2 uur garen.

Serveer het lam met groene groenten, puree en een goed glas wijn 😉

Niet vergeten! Je hebt nog tot aankomende vrijdagnacht de tijd om mee te doen met de Give-Away van mijn nieuwste e-boek: Zin in Zomer! Ik geef er maar liefst 10 weg, dus laat gauw een bericht achter!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Langzaam Gegaarde Lamsschenkel met Rode Wijn en BloemkoolpureeLangzaam Gegaarde Lamsschenkel met Rode Wijn en Bloemkoolpuree
  • Comfort Food – Tomatensoep met Rode ui en SteranijsComfort Food – Tomatensoep met Rode ui en Steranijs
  • Uitdaging: Etiketten lezen, 5 handige tipsUitdaging: Etiketten lezen, 5 handige tips
  • Glutenvrije Bloemkoolkoekjes met Kaas, Tijm en Rode UiGlutenvrije Bloemkoolkoekjes met Kaas, Tijm en Rode Ui
  • Heerlijk kruidige champignonsoep – GlutenvrijHeerlijk kruidige champignonsoep – Glutenvrij
Bijgewerkt op 10/10/18

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: lamsschenkel, slow cooker, tomaat, ui

Reacties

  1. Francis zegt

    11 januari 2017 om 10:19

    Hi,

    Ik wil dit recept maken in mijn slowcooker. Aangezien alcohol niet verdampt in de slowcooker maak ik mij zorgen over de 125 ml wijn moet dat niet minder zijn aangezien je dezelfde hoeveelheid gebruikt als je het gerecht in de oven zou maken?

      Francis(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      11 januari 2017 om 20:41

      Als je liever geen wijn gebruikt, kun je dit prima achterwege laten hoor, of halveren.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. sillie zegt

    26 juni 2013 om 14:26

    Klinkt echt heerlijk, wellicht ga ik het eens proberen, eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik mijn slow-cooker in de zomermaanden echt gewoon veel minder gebruik, dan in de koudere maanden. Heb jij dat niet?

      sillie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Ta-lien zegt

    25 juni 2013 om 10:57

    Dit lijkt me echt lekker! Dank je wel.

      Ta-lien(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Lot zegt

    25 juni 2013 om 07:28

    Heerlijk lamsschenkeltjes, alle lamsvlees vind ik erg lekker en koop het vaak. Volgende week ik Frankrijk en daar hebben we nog een hele voorpoot in de vriezer, kan me er nu al op verheugen na dit recept.

      Lot(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.