• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Pruimenchutney

12 september 2010 geschreven door Heleen Quantrill 2 Reacties

Ze zijn er weer! Pruimen! Op de markt meteen een kilo meegenomen. Lekker zoet al en zelfs de kinderen aten ze in plaats van hun appel. Toen we geen pruimen meer zien konden, heb ik er een chutney van gemaakt. Ik wilde in eerste instantie een pruim-nectarinejam maken, maar we eten zo weinig brood, dat dat niet besteed is. Wel eten we regelmatig kaas, koud vlees (ook warm vlees natuurlijk…) en ‘roast dinners’. En dan is een chutney erg lekker!

Dit is ongeveer 300 gram

Dit ging er in:
500 gram pruimen
1 appel
1/2 spaans pepertjes, ontdaan van zaadjes en membraan
150 gram oerzoet (je kan ook agave gebruiken lijkt mij)
100ml azijn
100 gram rozijnen

Alles in een ruime pan gedaan en heel zoetjes aan de kook gebracht. Ruim een uur laten sudderen zonder deksel, regelmatig even omroeren. Op een gegeven moment was alle suiker opgelost en was alle fruit zacht en tot een kleverige massa gereduceerd. Ik heb een lege jampot met kokend heet water schoongemaakt en gedroogd in de oven (15 minuten op 200 graden) om hem te steriliseren. De hete chutney heb ik in de hete pot gelepeld. Deksel er op, op z’n kop neergezet om de lucht er uit te persen. Ik kwam vanavond thuis en het deksel was zo waar ingedeukt van het vacuum.
Het smaakt verrukkelijk zoet, zuur met een licht pittige nasmaak. Heel aangenaam en herfstig!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Kokosmeel Pap (glutenvrij, lactosevrij)Kokosmeel Pap (glutenvrij, lactosevrij)
  • Voorzichtig in de ZonVoorzichtig in de Zon
  • Franse Uiensoep met RunderbouillonFranse Uiensoep met Runderbouillon
  • Goede voornemens of zelfliefde in 2020?Goede voornemens of zelfliefde in 2020?
  • Mitochondriën: Wat, Hoe en WaaromMitochondriën: Wat, Hoe en Waarom
Bijgewerkt op 2/10/15

Categorie: Recepten, Sauzen en dips

Trackbacks

  1. Zo maak je de perfecte Kaasplank - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    10 april 2019 om 11:47
    Beantwoorden
  2. Perfecte Spelt Scones met Karnemelk - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    2 juni 2018 om 16:37
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.