• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Pruimenchutney

geschreven door Heleen Quantrill 3 Reacties

Ze zijn er weer! Pruimen! Op de markt meteen een kilo meegenomen. Lekker zoet al en zelfs de kinderen aten ze in plaats van hun appel. Toen we geen pruimen meer zien konden, heb ik er een chutney van gemaakt. Ik wilde in eerste instantie een pruim-nectarinejam maken, maar we eten zo weinig brood, dat dat niet besteed is. Wel eten we regelmatig kaas, koud vlees (ook warm vlees natuurlijk…) en ‘roast dinners’. En dan is een chutney erg lekker!

Dit is ongeveer 300 gram

Dit ging er in:
500 gram pruimen
1 appel
1/2 spaans pepertjes, ontdaan van zaadjes en membraan
150 gram oerzoet (je kan ook agave gebruiken lijkt mij)
100ml azijn
100 gram rozijnen

Alles in een ruime pan gedaan en heel zoetjes aan de kook gebracht. Ruim een uur laten sudderen zonder deksel, regelmatig even omroeren. Op een gegeven moment was alle suiker opgelost en was alle fruit zacht en tot een kleverige massa gereduceerd. Ik heb een lege jampot met kokend heet water schoongemaakt en gedroogd in de oven (15 minuten op 200 graden) om hem te steriliseren. De hete chutney heb ik in de hete pot gelepeld. Deksel er op, op z’n kop neergezet om de lucht er uit te persen. Ik kwam vanavond thuis en het deksel was zo waar ingedeukt van het vacuum.
Het smaakt verrukkelijk zoet, zuur met een licht pittige nasmaak. Heel aangenaam en herfstig!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Amandelmeel Pannenkoekjes Stap voor StapAmandelmeel Pannenkoekjes Stap voor Stap
  • Waar moet een Goeie Wijn aan voldoen?Waar moet een Goeie Wijn aan voldoen?
  • Gezondheidsvoordelen van MoringaGezondheidsvoordelen van Moringa
  • Walnoten Pesto + AanbiedingWalnoten Pesto + Aanbieding
  • Stevia zoetstofStevia zoetstof
Bijgewerkt op 2/10/15

Categorie: Recepten, Sauzen en dips

Trackbacks

  1. Kruidige Pruimenchutney met Rozemarijn, Piment & Kaneel schreef:
    om

    […] goed. Heb je pruimen? Maak dan ook vooral die taart eens! Ook staat er een heeeeel oud recept voor pruimenchutney op de blog. Echt heel oud. Als je wil zien hoe ik in 2010 de eerste artikelen maakte, moet je dat […]

    Beantwoorden
  2. Zo maak je de perfecte Kaasplank - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] zoete smaak doet het erg goed bij die pittige en zilte smaak van kaas. Een zelfgemaakte chutney of vijgenspread is erg lekker. Of een zelfgemaakte vijg- en notenrol – heerlijk bij zachte […]

    Beantwoorden
  3. Perfecte Spelt Scones met Karnemelk - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] scones! Vers gebakken, geserveerd met roomboter, clotted cream en jam. Of juist hartig met kaas en chutney! In de afgelopen jaren heb ik vele variaties op scones gegeten en gebakken en op die manier heb ik […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in