• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Proteine Repen – Vegan en Paleo!

geschreven door Heleen Quantrill 25 Reacties

Zoals ik al eens eerder vertelde, heb ik een lieve vriendin die vanwege gezondheidsredenen veganistisch eet. Sinds kort heeft ze een naaiclubje gestart met nog wat moeders van school en het is gebruikelijk dat we allemaal iets lekkers en iets gezonds meenemen. Want ik zit daar moeilijk te doen omdat ik geen suiker en granen wil eten (iets dat zij wel eet), een andere moeder is op dieet en denkt nog altijd dat vet slecht is en de derde is dus veganistisch. Lekker stel zo! Aan de andere kant is dit een uitdaging die ik niet kan laten liggen! En na wat koekjes te hebben gebakken met amandelmeel, ging ik experimenteren met proteïne repen. En dan niet op basis van allerlei bewerkte sojaproducten en zoetstoffen, maar van natuurlijke ingrediënten waar zowel een volleerd veganist als een verstokte oermens blij van wordt!


Daar komt bij dat deze repen heel erg eenvoudig zijn om te maken. Ze hoeven niet eens gebakken te worden, hoewel Simon voorstelde om ze in de voedseldroger te doen. Dit moet ik nog uitproberen, dus als iemand hier al ervaring mee heeft, hoor ik het graag! Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine met messen en een bakplaat met bakpapier om het op plat te drukken.

Ik heb helaas geen foto’s bij elke reep, omdat dit impromptu recepten waren die ook direct werden opgegeten of weggegeven. Maar geloof me, de smaak en textuur is ontzettend lekker en er is meer dan genoeg ruimte om zelf je fantasie er op los te laten!

Zo maak je alle repen:
Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot er een ‘schone’ bal ontstaat.
Als dit niet gebeurd en het mengsel droog blijft, voeg je een beetje dadelstroop of honing toe.
Druk het mengsel plat op een bakplaat met een velletje bakpapier en snijd in vierkantjes.
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Deze repen zijn vrij lang te bewaren.

ChocoMacadamia Reep

Chocolade-Macadamia repen
10 Medjool dadels, ontpit
60 gram kokosrasp
80 – 100 gram rauwe macadamia’s (vraag hiernaar op de markt bijvoorbeeld)
75 gram pure chocola
1 el amandelpasta

 
Abrikoos-repen
10 Medjool dadels, ontpit
100 gram gedroogde abrikozen
100 gram rauwe amandelen
Appeltaart Reep

Appeltaart-repen
10 Medjool dadels, ontpit
80 – 100 gram rauwe macadamia’s
75 gram gedroogde appels
1 el amandelpasta of een andere notenpasta naar keuze
2 el zachte kokosolie
2 el kaneel of Appeltaartkruiden van Ewald

Ontbijt-repen
10 Medjool dadels, ontpit
100 gram rauwe amandelen
50 gram rozijnen
40 gram pitten naar keuze (pompoen, zonnebloem, lijnzaad, chia)
50 gram kokosrasp

Dit soort repen zijn ook ideaal om mee te nemen onderweg, voor op werk of school (als je je puber kan overtuigen). Wie maakt nog meer van dit soort repen en welke smaken doe jij dan?

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Weekend Project: 3 Superfood SnacksWeekend Project: 3 Superfood Snacks
  • Glutenvrije Chocolade Wentelteefjes met PeerGlutenvrije Chocolade Wentelteefjes met Peer
  • Dagelijks Onderhoud voor een Gezonde DarmfloraDagelijks Onderhoud voor een Gezonde Darmflora
  • Gevulde Paprika’s met rundergehakt, cashewnoten en mosterdGevulde Paprika’s met rundergehakt, cashewnoten en mosterd
  • 7 Natuurlijke Remedies bij Eczeem7 Natuurlijke Remedies bij Eczeem
Bijgewerkt op 21/03/18

Categorie: Recepten, Snacks

Reacties

  1. Es zegt

    om

    Mogelijk om deze repen in te vriezen?

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Je weet wel dat honing niet veganistisch is?

    Beantwoorden
  3. Kaatje zegt

    om

    Hoi Heleen,
    Super recepten dit! Ik heb nu twee keer een voorraad gemaakt. Helaas begaf mijn hakmolen het toen. Ik moet nu kiezen of ik een hakmolen koop of meteen een keukenmachine, maar bij die laatste staat niet altijd specifiek dat het voor noten kan. Bovendien neemt dat weer zoveel ruimte in beslag (maar dan kan ik wel meteen ook brooddeeg maken) en van 27 functiemogelijkheden gebruik je misschien nog niet de helft.
    Mag ik vragen wat voor apparatuur jij gebruikt en hoe sterk dat is (in Watt)? Ik kijk nu naar de Moulinexapparaten. Zien er degelijk uit, hakmolen is 1000W en keukenmachine 850W. Maar ik heb er geen ervaring mee…

    Beantwoorden
  4. Kim zegt

    om

    Heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk! Heb zelfs de lepel af staan likken (en dat doe ik nooit) Super recept weer! 🙂

    Beantwoorden
  5. Cirelle zegt

    om

    Bedankt voor deze heerlijke recepten! Ik heb de choco-macadamiarepen ook gemaakt, maar dan met wat plantaardige margarine en cacao (aangezien ik geen keukenmachine heb, en het met de chocola niet lukte in de blender). Maar, het was een succes! Hoe lang zou ik de repen kunnen bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
  6. Eveline zegt

    om

    Ik heb onlangs iets soortgelijks gemaakt: choco-dadel snoepjes, met enkele dingen die ik nog in de voorraadkast vond: pompoenpitten, goji’s, cranberry’s (gedroogde), dadels, rauwe cacaopoeder, amandelmeel, macapoeder en wat agavesiroop! Erg lekker voor de lekkere trek en ze vullen goed! Denk dat je hiervan ook uitstekend repen kunt maken, in plaats van balletjes, zoals ik had gedaan.

    Van de week ga ik eens een van jouw receptjes proberen! Klinkt lekker allemaal!

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    Halle Heleen en allemaal,
    Ook ik ben aan het experimenteren met energie crackers. Ik maal walnoten, hazelnoten en amandelen, dan voeg ik chiazaad toe en naar keuze een vruchtje, ook gemalen, en dan bakken, o ja, gemengd met havermelk. Het bakken wil nog niet zo goed lukken, of te zacht of te hard.
    De recepten die ik hier lees wil ik ook graag proberen, maar uh, hoe kom ik aan kokosrasp? Is voor mij een nieuw ingredient. Vast bedankt,
    groet
    Jeannette

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Hallo allemaal,
      Heb de kokosrasp inmiddels gevonden, gewoon in de supermarkt 🙂
      Groet
      Jeannette

      Beantwoorden
  8. Anna zegt

    om

    Ga deze recepten uitproberen en als ze ons bevallen dan gaan de repen mee in de rugzak naar Zweden tijdens een 6 daagse trektocht.
    Heb je nog tips en/of recepten voor avond dat mee kan in de rugzak?

    Beantwoorden
  9. Anonymous zegt

    om

    @ anoniem:
    hoe heten die repen van de Lidl? of was dat zo’n tijdelijke aanbieding die je daarna nooit meer terug ziet?

    groet,
    Irma

    Beantwoorden
  10. Anne zegt

    om

    Klinkt weer erg lekker allemaal! Hier zijn ze erg gek op de choco-dadelsnoepjes, maar deze repen zullen er ook goed in gaan, verwacht ik. Moet alleen nog even kijken of ik de Medjooldadels ook ergens iets goedkoper kan krijgen dan bij de natuurwinkel… (3,60 voor 10 stuks). Het zijn zo wel vrij prijzige tussendoortjes, aangezien ik er al erg mijn best voor moet doen om te zorgen dat we er twee dagen mee toe kunnen en het niet direct op is. Iemand ideeën of zijn ze gewoon zo duur?

    Groetjes Anne

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Nee zeker niet. Ik haal deze dadels voor diezelfde prijs voor een half pond op de markt of bij de C1000. De Turk heeft ze ook. Dan kun je nog wel eens dit soort dingen doen!

      Beantwoorden
    • Saïda zegt

      om

      Bedankt voor de tip Loes.

      Anne, ik heb een doos met 1 kg medjool dadels gekocht voor ik meen E5,98 bij de AFG afdeling van Bas van der Heijden.

      Beantwoorden
    • Anne zegt

      om

      Dank jullie wel voor jullie reacties! Ik zal eens bij de Turk of op de markt kijken. Bij de Deen verwacht ik ze niet te vinden…

      Beantwoorden
  11. Caro zegt

    om

    Hoi,
    Kun je deze lang bewaren of invriezen?

    Beantwoorden
  12. Saïda zegt

    om

    Moet je de chocolade eerst smelten bij de Chocolade-Macadamia repen?

    Beantwoorden
    • Saïda zegt

      om

      Ok heb ik gedaan maar kreeg geen bal, ook niet met wat honing erbij. Gewoon platgedrukt en in de koelkast gelegd et voilá. Heerlijk!!! Zelfs zoonlief eet het, mijn eerste geliefde baksel voor hem haha. Het lijkt een beetje op de dadelreep van Organix, maar dan veeeeeel lekkerder. Want ook dat hoeven ze hier niet! (Lastig volk) De appeltaartreep lijkt me ook lekker, dus van de week even op zoek naar gedroogde appel zonder E-nrs! Tips? Ook abrikozen zonder E-nrs heb ik nog niet gevonden. Ow ja, ik had trouwens geen macademia’s in huis, maar wel ongezouten notenmelange van de Duitse supermarkt en dat werkt ook prima! Nogmaals dank voor deze toprecepten!

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Nee hoor, gewoon in de keukenmachine en malen maar!

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Gedroogde appels en abrikozen zonder e-nummers (zijn de ongezwavelde abrikozen), verkrijgbaar bij de natuurwinkel…misschien zit er eentje bij je in de buurt?
      groetjes Loes

      Beantwoorden
  13. Anonymous zegt

    om

    Lekker ja..

    Ik heb een poosje terug bij de lidl van die zweedse repen gekocht gemaakt van dadels vijgen en plantaardige olie.. Ook lekker en niet duur.

    Beantwoorden
  14. Saïda zegt

    om

    Dat ziet er lekker en makkeljk uit! Zodra ik weer een keukenmachine heb, ga ik deze proberen. Dank je.

    Beantwoorden
  15. Marie Louise zegt

    om

    Heerlijk lijkt me dit!
    Je hebt het over 10 medjooldadels maar die heb ik niet. Heb wel dadels maar die zijn kleiner dan medjools. Hoeveel zou ik er daar dan van nodig hebben denk je?

    Beantwoorden
    • Marie Louise zegt

      om

      Oké, dankjewel.

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Check eerst of die dadels niet gezoet zijn met glucesoestroop. Als dit niet het geval is, kun je ze een minuut of 10 wellen in heet water. Hou dan ook gewoon een stuk of tien aan.

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Vijg en Vanille repen - Vegan - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Vegan Energierepen – 3 Manieren […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in