• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Stoofperen uit de Slowcooker – zonder suiker

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Een paar weken terug ben ik met m’n vriendin en onze meiden lekker appels en stoofperen wezen plukken. Ontzettend leuk om te doen en de buit mocht er zijn: 10 kilo Roblos appels en 6 kilo heerlijke stoofperen. 

stoofperen uit de slowcooker

Stoofperen blijven redelijk lang goed, maar evengoed wilde ik ze wel zo snel mogelijk verwerken. Maar dan niet dat ik de hele dag thuis moet blijven om op de pan te letten. Lang leve de slowcooker in zo’n geval! Na wat navraag op mijn Facebookpagina bleek dat de voorkeursmethode van jullie te zijn. Heerlijk zachte en zoete stoofperen uit de slowcooker zonder de ellende van een pan op het vuur.

Slowcooker = Super

Inmiddels heb ik nu ruim vijf jaar een slowcooker en ik zou niet anders meer willen. Omdat ik vanuit huis werk, hoef ik niet per sé ’s ochtends al met het avondeten bezig te gaan, maar voor dingen als moes, stoofvlees en bouillon is een slowcooker echt super. Geen gedoe met het gasfornuis een hele dag aan laten staan en op de pan hoeven letten.

En evengoed vind ik het erg prettig als ik tóch een dag weg ben, om ’s morgens bijvoorbeeld wat kippenpoten, wortels, uien en selderij in de slowcooker te doen. Lekker op smaak brengen met zout, knoflook en citroen en hoppa, het avondeten is bijna klaar. 

Stoofperen uit de Slowcooker

Nou goed, terug naar de stoofperen uit de slowcooker. Uiteindelijk had ik zoveel stoofperen dat ik ze in fasen heb moeten verwerken. Gelukkig zijn het stevige peren, dus een deel heb ik nog altijd koel bewaard. Voor een later moment. De stoofperen die klaar waren, hevelde ik over in gesteriliseerde potten. Deksel stevig er op, op een theedoek op de kop een nacht laten staan en afkoelen. Op die manier heb ik nu een leuk voorraadje stoofperen voor bij een lekker stuk stoofvlees, iets met spruiten of als toetje. Stoofperen kun je ook invriezen, maar ze verliezen dan hun vorm tijdens het ontdooien. Aan de smaak merk je het overigens niet. Net wat je zelf prettig vindt, dus. 

Goed, laat ik je verder niet ophouden. Gauw heerlijke stoofperen uit de slowcooker maken! 

Stoofperen uit de Slowcooker

Stoofperen uit de Slowcooker - zonder suiker

Heerlijke stoofperen uit de slowcooker zijn super eenvoudig om te maken en schelen je een hoop werk tijdens het stoven. Dit recept is ook nog eens zonder suiker. Simpel én gezond, dus!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 7 uur
Totale tijd 7 uur 15 min
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kg stoofperen
  • 1/2 liter appelsap ongezoet, niet uit concentraat
  • 1/2 el kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl vanillepoeder

Instructies
 

  • Schil de stoofperen en snijd ze in kwarten.
  • Strooi de specerijen over de peren en hussel even om.
  • Doe de stoofperen in de slowcooker en schenk de appelsap er bij.
  • Zet de slowcooker op 'high' en laat het 6 uur zachtjes garen.

Ook leuk om te lezen!

  • Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!Warme, Kruidige Appelcider Recept uit de Slowcooker!
  • Gehaktballen uit de SlowcookerGehaktballen uit de Slowcooker
  • Het huis waar Eet Goed Voel je Goed in begon, staat te koop!Het huis waar Eet Goed Voel je Goed in begon, staat te koop!
  • Vlees in de Oven Bereiden – Zo doe je datVlees in de Oven Bereiden – Zo doe je dat
  • Steak&Kidney Pie – Ervaringen EngelandSteak&Kidney Pie – Ervaringen Engeland
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Avondeten, Desserts, Recepten Tags: slowcooker, stoofperen

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in