• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Pompoentaart

6 oktober 2010 geschreven door Heleen Quantrill 2 Reacties

Het is herfst en als er na Kerst een periode is waarin ik veel en lekker wil koken, dan is het de herfst. We hebben toegang tot een keur aan heerlijke ingredienten die fantastisch samengaan met mijn favoriete specerijen: kaneel, kardamom en de speculaaskruiden. Ik kreeg van een oud collega afgelopen zaterdag een zak met pompoenen. Ze verzekerde me dat ik ze nog lang kan bewaren, wat klopt, toch zeker wel een aantal weken. Maar ze liggen zo trouw op me te wachten en het regent momenteel, dus ja, dan moet er pompoentaart gebakken worden!

Men neme:
1 medium pompoen
100 ml agavenectar of honing
1 el citroensap
1 el speculaaskruiden
1 el vanille extract
1/4 tl zeezout
100 gram amandelmeel

Snijd een medium pompoen in tweeën en verwijder de zaden. Leg deze vervolgens op een bakplaat met de schil naar boven en bak ze op 200 graden in ongeveer 45 minuten zacht. Je moet dan het vruchtvlees er zo uit kunnen scheppen.
 
Neem een keukenmachine en maal de pompoen eerst fijn. Voeg dan de agave of honing, speculaaskruiden, zout en vanille en citroensap toe. Roer hier vervolgens het zout, de kaneel en vanille doorheen. Vervolgens heb ik er 100 gram amandelmeel doorheen geroerd om de taart iets stevigheid te geven. Even proeven… heerlijk!

Schep het in een taartvorm van ongeveer 28cm doorsnee en bak op 170 graden in 60 minuten gaar. Het midden van de pompoentaart moet stevig zijn. Als je er op drukt, moet het iets meegeven, maar wel stevig aanvoelen. Je moet niet direct door de pompoentaart heen kunnen drukken met je vinger.

Et Voila!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Havermeel BananenbroodHavermeel Bananenbrood
  • Oproep Gastbloggers: Budget en Boodschappen MaandOproep Gastbloggers: Budget en Boodschappen Maand
  • Verander (bijna) elk recept in Echt Eten in 10 StappenVerander (bijna) elk recept in Echt Eten in 10 Stappen
  • Budget Week 14: 9 Tips voor Glutenvrij BakkenBudget Week 14: 9 Tips voor Glutenvrij Bakken
  • Winnaar Boerenkaas Online Give-AwayWinnaar Boerenkaas Online Give-Away
Bijgewerkt op 26/08/15

Categorie: Koek en gebak, Recepten

Reacties

  1. christine zegt

    14 november 2014 om 15:44

    moet hier geen ei bij ?

      christine(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    24 oktober 2011 om 16:54

    Ik heb deze pompoentaart dit weekend gemaakt, hij rook heerlijk en de smaak was ook goed alleen was het niet echt een taart geworden maar eerder en soort pasta. Weet jij wat ik verkeerd gedaan heb?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.