• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Pompoentaart

geschreven door Heleen Quantrill 2 Reacties

Het is herfst en als er na Kerst een periode is waarin ik veel en lekker wil koken, dan is het de herfst. We hebben toegang tot een keur aan heerlijke ingredienten die fantastisch samengaan met mijn favoriete specerijen: kaneel, kardamom en de speculaaskruiden. Ik kreeg van een oud collega afgelopen zaterdag een zak met pompoenen. Ze verzekerde me dat ik ze nog lang kan bewaren, wat klopt, toch zeker wel een aantal weken. Maar ze liggen zo trouw op me te wachten en het regent momenteel, dus ja, dan moet er pompoentaart gebakken worden!

Men neme:
1 medium pompoen
100 ml agavenectar of honing
1 el citroensap
1 el speculaaskruiden
1 el vanille extract
1/4 tl zeezout
100 gram amandelmeel

Snijd een medium pompoen in tweeën en verwijder de zaden. Leg deze vervolgens op een bakplaat met de schil naar boven en bak ze op 200 graden in ongeveer 45 minuten zacht. Je moet dan het vruchtvlees er zo uit kunnen scheppen.
 
Neem een keukenmachine en maal de pompoen eerst fijn. Voeg dan de agave of honing, speculaaskruiden, zout en vanille en citroensap toe. Roer hier vervolgens het zout, de kaneel en vanille doorheen. Vervolgens heb ik er 100 gram amandelmeel doorheen geroerd om de taart iets stevigheid te geven. Even proeven… heerlijk!

Schep het in een taartvorm van ongeveer 28cm doorsnee en bak op 170 graden in 60 minuten gaar. Het midden van de pompoentaart moet stevig zijn. Als je er op drukt, moet het iets meegeven, maar wel stevig aanvoelen. Je moet niet direct door de pompoentaart heen kunnen drukken met je vinger.

Et Voila!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Vegan Gehaktbrood (Meatloaf) op basis van Linzen en NotenVegan Gehaktbrood (Meatloaf) op basis van Linzen en Noten
  • Schär Review deel 2: Ontbijt en TussendoortjeSchär Review deel 2: Ontbijt en Tussendoortje
  • Dag 1 Suiker Pauze – Basisrecepten voor een Goed BeginDag 1 Suiker Pauze – Basisrecepten voor een Goed Begin
  • Vrijdag Visdag: Bombay Aloo en Zalm (uit de Oven)Vrijdag Visdag: Bombay Aloo en Zalm (uit de Oven)
  • Wat moet je doen als je antibiotica moet nemen?Wat moet je doen als je antibiotica moet nemen?
Bijgewerkt op 26/08/15

Categorie: Koek en gebak, Recepten

Reacties

  1. christine zegt

    om

    moet hier geen ei bij ?

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Ik heb deze pompoentaart dit weekend gemaakt, hij rook heerlijk en de smaak was ook goed alleen was het niet echt een taart geworden maar eerder en soort pasta. Weet jij wat ik verkeerd gedaan heb?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in