• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Appelkruimel – Glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill 12 Reacties

Sinds ik overgeschakeld ben op biologische appels (zie artikel over gifstoffen op groente en fruit), heb ik nog een aantal gewone appels over. Sinds ik er niet van hou om ‘goed’ fruit weg te gooien en de honden niet bepaald dol zijn op appels, zeker niet in deze hoeveelheden, zal ik er een lekkere appelkruimel van maken. Dan gaat het evengoed op en heb ik vanavond tijdens de werkbespreking met mijn moeder ~grijns~ iets lekkers voor bij de obligate thee!

Appelkruimel – Glutenvrij
8 – 10 porties

5 appels, geschild, in blokjes
100 gram amandelmeel
2 el kokosolie
Heel veel kaneel
2 el honing (heb ik voorhanden, voel je vrij om agave te gebruiken)
1 el vanille extract. Optioneel, maar ik vind het zelf erg lekker.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Ik doe de appelstukjes in een ingevet bakblik.
  3. Vervolgens maak ik van de amandelmeel, het zoet en de kokosolie een kruimel.
  4. Ik strooi flink kaneel over de appels, verdeel de kruimel er over en bak dit vervolgens in een half uur goudbruin.

Varieer hier zelf lekker mee. Voeg bijvoorbeeld chocola toe aan de appels of cranberries. Als het glutenvrije je niet zo boeit, kun je dit ook met havermout maken, ook erg lekker!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • 5 Schoollunches zonder Brood – Woensdag5 Schoollunches zonder Brood – Woensdag
  • Gezond de overgang doorGezond de overgang door
  • Mijn Top 10 Feestelijke Kruiden & SpecerijenMijn Top 10 Feestelijke Kruiden & Specerijen
  • In 5 Stappen een Goed Voorbereide Keuken in DecemberIn 5 Stappen een Goed Voorbereide Keuken in December
  • Handige Kokosproducten om in de Voorraadkast te hebbenHandige Kokosproducten om in de Voorraadkast te hebben
Bijgewerkt op 26/08/15

Categorie: Desserts, Recepten

Reacties

  1. Rose de Jonk zegt

    om

    mmmmm het was echt heerlijk! alles is op! jammie

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Hmm. Klinkt overheerlijk, temeer omdat wij ook de gewone melen laten staan. Maar dat boekweitmeel kan dan toch ook besmet zijn? gr. Karin

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Hier ook even geprobeerd. Had nog een schaal met appels en probeer de kinderen (en ons ook natuurlijk) zoveel mogelijk glutenvrij te laten eten. Nou dit is met gejuich ontvangen en zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  4. Wendy zegt

    om

    Ik ga deze straks maken, we vieren vanavond onze verjaardagen. Dit komt in de plaats van de Limburgse vlaai die ik normaal altijd trakteerde. Dit is niet alleen gezond maar volgens mij ook nog eens enorm lekker!!

    Beantwoorden
  5. Valhalla zegt

    om

    Staat hier nu in de oven, met dank voor het recept. En voor de rest van al je schrijfsels en recepten natuurlijk 🙂

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    om

    Je hebt ook gegarandeerde glutenvrije havervlokken en meel uit Finland.

    Beantwoorden
    • lisa zegt

      om

      Misschien een late reactie, maar waar kan je dit kopen, glutenvrije havermout?

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Haver is al glutenvrij, maar door verwerking kan het in contact komen met andere granen die wel gluten bevatten. 100% garanderen kunnen de producenten het dus niet. Als je echt glutenvrij moet vanwege een serieuze aandoening, zou ik het gewoon vermijden en bijvoorbeeld boekweitvlokken gebruiken.

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Bij Glutenvrijemarkt.com kun je wel gegarandeerde glutenvrije haver kopen. Het merk is Provena. Wel rustig introduceren omdat er heel veel vezels inzitten!

      Beantwoorden
  7. Heleen Quantrill zegt

    om

    Volgens mij bevat haver ook een bepaalde hoeveelheid gluten en is daarom niet glutenvrij. Heb je het over een bepaald merk of product, misschien? Ben benieuwd naar je reactie!

    Groeten
    Heleen

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    om

    Kan ook glutenvrij met glutenvrije havermout! 😉

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Weekmenu 2 - Comfort Foods - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] ga niet voor elke avond een dessert maken, maar dit staat op het program:Peer kruimel (met peer, in plaats van appel)Kokospudding (recept […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in