• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Pittige Rundergehakt op Sla

29 juni 2016 geschreven door Heleen Quantrill 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pittige RundergehaktAls de dag lang en druk is geweest en ik letterlijk binnen 10 minuten het eten op tafel wil hebben, is dit mijn standaard recept: Pittige Rundergehakt met sla. Ja, hoe simpel klinkt dit? Nou, ik zal je zeggen, je moet het gewoon eens uitproberen. Het is echt een uitkomst voor wanneer je NU wat wilt eten. Of voor wanneer je kids NU willen/ moeten eten.

Ik maak regelmatig gerechten klaar met Aziatische smaken. Thais, Indiaas of Chinees. Voorwaarde voor Simon is dat het pittig moet zijn. Omdat we ook regelmatig ‘gewone’ Engelse kost eten en dat, hoewel erg lekker, redelijk flauw is, is een pittig gerecht een welkome afleiding. Dit recept bestaat in feite uit roergebakken gehakt (rund of kip of vegetarisch) met een eetlepel currypasta of andere smaakmaker. Serveer het met frisse groenten en wat citroen om een mooie balans qua smaak te creëren. Het pittige komt van gedroogde chilivlokken, dus die kun je na het opscheppen van de bordjes voor de kids, apart nog toevoegen.

Smaakmakkers

Deze keer maakte ik gebruik van de pittige Smaakmakker Fruity Curry Bite. De kids houden niet van pittig, dus ik deed een eetlepel op de hele hoeveelheid gehakt. Nadat ik voor de kids had opgeschept, strooide ik bij ons allebei nog wat extra chilivlokken er op voor extra pit. De smaak van Smaakmakkers is erg geconcentreerd, dus je moet echt even afmeten hoeveel je er in doet. Ik had een keer de Wild Garlic in de soep gedaan en iets te enthousiast geknepen. Ja, gewoon een dikke kneep boven de pan. De knoflooksmaak was duidelijk aanwezig! Maar ik was vergeten dat er ook al zout in de Smaakmakkers zit, dus de soep was behoorlijk zout! Iets beter opletten dus, de volgende keer.

Pittige RundergehaktRundergehakt

Hoe dan ook, terug naar het recept. Omdat het zo’n simpel gerecht is, is het een goed idee om voor goeie kwaliteit ingrediënten te kiezen, omdat de smaak ervan duidelijk aanwezig is. Kies het liefst voor biologisch gehakt of gehakt van dieren die een prima leven gehad hebben. Ook als je liever vegetarisch gehakt wilt, kies dan voor een goed merk met zo min mogelijk onnodige smaakversterkers en andere toevoegingen. Of wat denk je van lekkere champignons en paddestoelen? Grof gehakt en kort gebakken hebben die een heerlijke smaak en textuur en vullen goed!

Pittige Rundergehakt

Pittige Rundergehakt op Sla

Heleen Quantrill
Heerlijk pittige rundergehakt, geserveerd met frisse sla maakt een lekker lunchgerecht of een snelle hap voor 's avonds als het even te druk is om uitgebreid te koken.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 12 min
Gang Avondeten, Lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 el currypasta bijvoorbeeld van Fair trade, Patak's of Smaakmakkers
  • Kokosolie om in te bakken
  • 1 uitje gesnipperd
  • Chilivlokken
  • Lekkere sla welke je wilt en zoveel je wilt

Instructies
 

  • Verhit de kokosolie in een wokpan en fruit hierin het uitje tot deze glazig wordt.
  • Voeg de currypasta of Smaakmakker toe en bak kort om.
  • Voeg nu het gehakt toe en bak dit op middelhoog vuur net zolang tot het gehakt rul en gaar is.
  • Serveer met de sla en extra chilivlokken voor meer pit!

 

Ook leuk om te lezen!

  • Kokosmeel Pompoen MuffinsKokosmeel Pompoen Muffins
  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
  • Amandelmeel Pannenkoekjes BasisreceptAmandelmeel Pannenkoekjes Basisrecept
  • Mini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & SuikervrijMini Aardbei Cupcakes – Glutenvrij & Suikervrij
  • Mijn Top 10 Favoriete Producten in de KeukenMijn Top 10 Favoriete Producten in de Keuken
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Avondeten, Lunch, Recepten Tags: chilivlokken, currypasta, kokosolie, rundergehakt, smaakmakkers

Trackbacks

  1. Makkelijke Recepten met Gehakt - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    15 juli 2020 om 19:05
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.