• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Paleo Wafels

24 juli 2012 geschreven door Heleen Quantrill 19 Reacties

Wat is er lekkerder dan amandelmeelpannenkoekjes? Amandelmeel wafels natuurlijk! Helemaal op een luie zondagochtend met rood fruit, gebakken bacon en kokosroom. Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om op zaterdagavond als het geteisem op bed ligt iets lekkers te maken voor ontbijt. Vaak zijn dit pannenkoekjes of cupcakes, maar ik ben sinds een aantal dagen de trotse eigenaresse van een wafelijzer (bedankt, Mariesa voor de tip!) en ik kon niet wachten om het uit te proberen! Dus bij deze.

Het recept is heel eenvoudig en als je de specerijen weglaat, kun je het aanpassen aan je eigen smaak. Als je een veganistische versie wilt maken, kun je proberen de eieren te vervangen door appelmoes en het water achterwege te laten. Ik zou ongeveer 100 – 150 gram appelmoes (zonder suiker of zoetstoffen uiteraard) toevoegen. Als je dit gedaan hebt, laat dan hier even een bericht achter om te laten weten hoe het ging!

Paleo Wafels
Genoeg voor 6 grote wafels

200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 baking soda
1 el kaneelpoeder
2 tl vanille extract
4 eieren
80 ml prikwater
2 el zoet naar keuze, of het equivalent voor stevia
4 el gesmolten kokosolie

  1. Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in en roer even door om de klontjes te verwijderen.
  2. Meng hier vervolgens alle overige ingrediënten door en meng het met een elektrische klopper een minuut ofzo, goed door. Zo worden de wafels mooi luchtig.
  3. Verwarm een wafelijzer voor op een lage stand en schenk genoeg beslag in.
  4. Als de wafels klaar zijn, serveer je ze direct met kokosroom, rood fruit, scheutje diksap of honing of andere lekkere dingen!
Tip: Je kan deze wafels ook invriezen. Zo hoef je ze op een later moment alleen maar even in de oven op te warmen (10 minuten op 150 graden).
Tip 2: De hoeveelheid wafels is afhankelijk van je type wafelijzer.

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Grapefruit en Kaneel Vegan CheesecakeGrapefruit en Kaneel Vegan Cheesecake
  • Recept uit Eet Goed, Voel je Goed – ChocolademousseRecept uit Eet Goed, Voel je Goed – Chocolademousse
  • Winnaar Give-Away LovechockWinnaar Give-Away Lovechock
  • Voordelen van rauwe (geiten) melkVoordelen van rauwe (geiten) melk
  • Franse Uiensoep met RunderbouillonFranse Uiensoep met Runderbouillon
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Ontbijt, Recepten

Reacties

  1. Tineke zegt

    14 juli 2015 om 11:15

    WOW !!!!!!!!! Super recept! Ik was al een tijd op zoek naar een goed recept, verschillende dingen geprobeerd maar het resultaat was eerlijk gezegd niet te pruimen. Nu dit recept geprobeerd. Prachtige wafels, ze vallen niet uit elkaar, mooi ‘sponzig’ als ik dat zo mag zeggen 😀 😀
    Ik heb de zoetstof, vanille en kaneel weggelaten omdat ik graag een neutrale smaak wil vanwege het beleg (zowel zoet als hartig).

      Tineke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    25 mei 2013 om 07:04

    Zou je ze ook in een tostimaker kunnen doen?? oke je krijgt dan niet die mooie vorm, maar wel dezelfde smaak lijkt mij…

    Tina

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    3 januari 2013 om 21:39

    Ik heb de wafels volgens recept gemaakt, de smaak was lekker alleen waren ze nogal droog. Heeft iemand een tip?

    Esther

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Juudtje zegt

    3 januari 2013 om 12:40

    prikwater; kun je dat vervangen met iets?

      Juudtje(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Maresolaris zegt

      27 mei 2013 om 11:32

      (beetje late reactie) maar: Juudtje, je kunt ook gewoon water nemen en dan wat (wijnsteen)bakpoeder toevoegen. De koolzuren daarin hebben hetzelfde effect als prikwater.

        Maresolaris(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Jady Nin zegt

    6 september 2012 om 12:47

    Hoi Heleen,

    Welke wafelijzer heb je? Ik heb de tip van Mariesa gemist.

    Jady

      Jady Nin(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Olga zegt

    26 juli 2012 om 19:46

    Hoi Heleen,

    Ik maak mijn wafels van proteinepoeder, dat is ook llekker luchtig. En (voor mij belangrijk) het bevat minder koolhydraten. Ik gebruik het broodrooster om de bevroren wafels op te warmen, dan worden ze weer lekker knapperig.

      Olga(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      26 juli 2012 om 21:00

      Supertip! Ik zal binnenkort weer wat proteinepoeder in huis halen en zal dit dat meteen uitproberen! Hoe heb je het recept aangepast? Gewoon 1 op 1 vervangen?

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Olga zegt

      27 juli 2012 om 19:46

      65 gr boter, 2 eieren, zoetstof naar smaak, 1/2 zakje bakpoeder, snufje zout, vanille en 35 gr proteinepoeder. Boter smelten, alles mixen en dan bakken. Volgens het recept is het genoeg voor 4 wafels. Ik heb het recept van het Atkinsforum, daar zijn ze ook heel creatief zonder suiker. Ik maak altijd een dubbele hoeveelheid en vries ze in. Handig om mee te nemen naar het werk als ontbijt.

        Olga(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  7. Mariesa de Kok zegt

    24 juli 2012 om 22:09

    Helemaal leuk met die hartjes! Eet smakelijk. Groeten Mariesa

      Mariesa de Kok(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    24 juli 2012 om 18:39

    Nog even over appelmoes ipv eieren. Ik heb vaak vegan gebakken en ik denk dat het met appelmoes in dit recept niet gaat lukken. Eieren geven een veel betere binding. Het zou wellicht lukken in combinatie met een boel zetmeel en met een binder zoals fyberhusk, maar dan is het niet echt paleo meer.

    Groetjes, VeggieMo

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      24 juli 2012 om 19:10

      Mogelijk, ik zou het niet weten. Ik heb wel appelmoes in cupcakes en dergelijke gebruikt ipv eieren omdat ik een vegan vriendin heb, en dat lukte altijd mooi. Bleef een prima samenhangend geheel. Vandaar deze suggestie. Maar hoe het in deze situatie werkt, heb ik geen idee van. Ik denk wel dat als iemand dit wil proberen, de wafels echt wel op een lage temperatuur gebakken moeten worden. Te hoog bakken en ze verkruimelen onder je vingers! Dat is iets waar ik wel al achter ben 😉

      Groetjes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  9. Anonymous zegt

    24 juli 2012 om 15:36

    Bedankt Heleen ,

    Na wat googlen zit er ook nog knoflook uit een tube in ( sorrrryyyy had ik nog ) en een halve ui er nog doorgesnipperd , buiten nog wat bieslook en peterselie gescoord .
    En die blokjes van zonatura hebben hem beter op smaak gemaakt

    Hij smaakt al beter 😉
    Ps de tube ligt in de prullenbak , had dat beter niet zo kunnen doen.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Anonymous zegt

    24 juli 2012 om 14:52

    Hmmmm dit zal allicht beter smaken als mijn afschuwelijke naar water smakende verse tomatensoep , die ik anders maakte met smaakmaker van Maggie , die smaakt anders heerlijk , maar zoals de naam al doet vermoeden bom vol Enr

    Dus de vraag hoe moet het wel , er zit nu in hymalazout , inmiddels bungelen er drie zakjes kruiden( zonder Enr )
    En peper , en drie blokjes van zonatura ( wat volgens me kinderen hier een muffe lucht verspreid .

    Vanavond moet ik dit me hardwerkende man voor schotelen .

    Arme hij en ik ( gelukkig eten de kids niet mee )

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      24 juli 2012 om 15:27

      Een lekkere tomatensoep maak je door in een grote pan wat olijfolie te verhitten en daar twee gesnipperde uien in te fruiten. Zodra die glazig worden, roer je kort wat fijn gesneden tenen knoflook mee. Doe hier een dikke kilo verse tomaten bij, in stukken gesneden. Pomodori zijn erg lekker hiervoor. Roer het even om totdat het begint te pruttelen. Voeg eventueel een halve liter groentebouillon aan toe. Ik gebruik groentebouillon van de natuurvoedingswinkel, uit een pot. Erg lekker.

      Laat de soep een tijdje koken, ongeveer 15 minuten. Draai het vuur laag en pureer de soep met een staafmixer tot het glad is. Nu proeven of het op smaak is. Voeg eventueel zout, peper en Italiaanse kruiden toe. Goed doorroeren en serveren met wat verse basilicum, room of geraspte kaas. Wat ook erg lekker is, is na het pureren een glas rode wijn toevoegen en even mee laten koken.

      Ik hoop dat je de soep nog kan redden!

      Fijne avond
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      24 juli 2012 om 18:36

      Ik gebruik graag waddenzout ipv bouillonblokjes. En ik fruit eerst een stuk of vijf teentjes knoflook in de olijfolie als ik soep maak. Lijkt veel, maar het geeft geen sterke knoflooksmaak. Meer een pikante en aardse ondergrond.

      Groetjes, VeggieMo

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      24 juli 2012 om 18:45

      Ik doe ook nog vaak een rode paprika en wat stengels bleekselderij (zonder draad) erbij wanneer ik de tomaten toevoeg. Mee pureren. Mmmmmmmmmmmm.

      Eet ze
      Mariëtte

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  11. Spaarmoeder! zegt

    24 juli 2012 om 08:17

    Erg lekker! En feestelijk ook!

      Spaarmoeder!(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Uitdaging Week 3: IJskoud weer en Weekmenu - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    21 juli 2020 om 13:24
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.