• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Alles Aubergine

1 februari 2012 geschreven door Heleen Quantrill 12 Comments

Lieve Vegan Vriendin belde vanmorgen om kwart voor negen op of ik aubergines wilde. Hier kan ik geen weerstand aan bieden en vroeg direct om vier aubergines. Ik heb nog twee in de koelkast liggen, die gaan vandaag op in de soep. Met de andere zal ik wat nieuwe dingen proberen.

Ik kreeg een recept van een lezeres voor Baba Ganoush. Geroosterde aubergines, tahini, olijfolie en citroensap (min of meer). Nu is dat dus een uitgelezen moment om uit te proberen!

Wie heeft er nog meer heerlijke recepten met aubergine? Ik ben altijd geneigd om aubergine met curry of andere sterke smaken te combineren, misschien heeft iemand een heel elegant en subtiel gerecht? Als je een link hebt van een recept, geef het even door dan zet ik het er hieronder bij!

Wat zijn jullie favoriete, ietwat ongewone groenten? Lekkere recepten daarover zijn ook welkom!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Auberginesoep – VeganAuberginesoep – Vegan
  • Hoe Rooster je Groenten in de Oven?Hoe Rooster je Groenten in de Oven?
  • Hoe Rooster je een Pompoen in 10 StappenHoe Rooster je een Pompoen in 10 Stappen
  • Wat kun je allemaal doen met Aubergine?Wat kun je allemaal doen met Aubergine?
  • Product Review: Mandoline of Multi-RaspProduct Review: Mandoline of Multi-Rasp
Bijgewerkt op 11/05/14

Filed Under: Groenten, In de Keuken

Reacties

  1. Saskia zegt

    24 oktober 2014 at 15:04

    euhhh… “gewoon” ratatouille? en wat over is in de tomaten soep, wel gepureerd want anders lust t kleine voetvolk t niet: “er zitten stukjes in!”

      Saskia(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Melanie zegt

      7 maart 2016 at 21:55

      Aubergines in plakken snijden en grillen.
      Uitje fruiten, quorn erbij, rode pesto erbij en wat basilicum.
      Ovenschaal: laagjes aubergines en quorn mengsel afwisselen.
      Tomatenplakjes erbovenop.
      Geraspte kaas/mozarella/feta o.i.d. erboven op en dan 20 minuten op 200 graden de oven in.

        Melanie(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    10 oktober 2013 at 11:18

    Nodig: 2 aubergines geschild en in blokjes, 4 grote tomaten in stukken, 3 teentjes knoflook geperst, olijfolie, sap van 1 citroen, 1 tl harissa(te koop bij AH), 1 tl komijnzaad en bosje peterselie
    De aubergines 15 minuten in ruim gezouten water koken, afgieten en fijnknijpen (ik prak ze met vork in vergiet)
    Tomaten in pan met beetje water in laten koken,staafmixer erdoor, auberginepuree erbij doen en dan de knoflook, olijfolie, citroensap, harissa, komijn en peterselie erdoor doen.

    Lekker bij de bloemkool-courgette combinatie(4pers. staat in recept)
    Nodig: bloemkool, 2 courgettes in dikke plakken, 4 el olijfolie, 2 teentjes knoflook geperst, bos peterselie fijngehakt, zwarte peper, zout, sap van 1 citroen
    Plakken courgettes aan beide kanten in olijfolie bruin bakken in pan met dikke bodem, laten uitlekken op keukenpapier.
    Bloemkool net gaar koken, licht prakken in kom, olijfolie erdoor en helft van citroensap en knoflook erdoor
    Courgettes, de peterselie en rest citroensap erdoor en op smaak brengen met zout en peper.

    Ik heb dit al veel gedeeld en maak het ook vaak klaar, lekker simpel en 4 groentes bij elkaar.
    Dank je wel voor je inspirerende blog, ben helemaal into koekjes en heb er al een aantal van jou uitgeprobeerd, erg lekker! Wil vandaag nog de chocoladetaart gaan maken.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    10 februari 2012 at 18:59

    Ik stop aubergines op het ogenblik ook vaak in een Curry of chili con carne, maar deze griekse oven schotel is ook heel lekker. Het recept is alleen wel een beetje heel erg koken voor dummy’s, maar dat is aan te passen als je het wil uitprinten.
    http://koken.met.aschwin.net/pages/Grieks%20kippetje%20uit%20de%20oven.htm

    Karen

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Simone zegt

    3 februari 2012 at 18:49

    Hoi Heleen,

    Ik lees al een tijdje je blog, maar heb nog nooit gereageerd, dus bij deze mijn eerste reactie:) Ik heb coeliakie, eet dus glutenvrij en ben een tijdje geleden bij je in Urk naar een open dag geweest. Erg leuk! Hierbij mijn favoriete aubergine recept: Doe een beetje olie in een wokpan en bak wat komijn aan tot het begint te kleuren. Voeg in blokjes gesneden aubergine toe en bak 5 minuutjes. Voeg vervolgens in plakjes gesneden (kastanje) champignons en een flinke scheut tamari (soyasaus, vegetarisch, verkrijgbaar bij natuurwinkel bijvoorbeeld) toe tot er een dikke saus ontstaat. Erg lekker met knolselderij en/of zoete aardappel puree!

      Simone(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      3 februari 2012 at 22:11

      Hey Simone,

      Leuk om je hier eens te treffen! En het recept klinkt goed! Ik heb nog kastanje champignons in huis, kan ik het meteen uitproberen!

      Groetjes
      Heleen

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Silent Lucidity zegt

    2 februari 2012 at 16:03

    Ah ja dat is het recept van melanzane 🙂
    Ik maak eigenlijk altijd een uitgebreide versie ervan. Ik maak een dikke saus van zelfgemaakte tomatensaus met ui, knoflook en tartaar. Dan bouw ik het op als lasagne, laag je saus, laagje aubergine, blokjes feta, laagje saus, laagje aubergines, plakjes feta en mozzerella erboven op en dan onder de gril.

    Wat ik ook erg lekker vind is de geroosterde plakken aubergine gebruiken als canneloni, daarin een mengsel rollen van spinazie met ricotta, en die rolletjes leggen in een wederom zelfgemaakte tomatensaus met hele cherrytomaatjes erdoor.

    Ik ben dol op aubergine, maar heb het dan weer nooit in een curry gebruikt.

      Silent Lucidity(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Jenny Green Teeth zegt

    2 februari 2012 at 09:00

    Het recept van Cosetta is een van mijn favorieten op het moment! Afgelopen zondag hebben we het nog gemaakt, wij wisselden de aubergine af met courgette: http://jenny-green-teeth.blogspot.com/2012/01/zondagse-zaligheden_29.html zo ziet dat eruit!

      Jenny Green Teeth(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    2 februari 2012 at 07:30

    Hello ; )

    Ik heb een zeer lekker gerecht van aubergine die afkomstig is van een Italiaanse kennis. Neem aubergine en snijd ze in de lengte; grillen, licht met zout bestrooien en even aan de kant leggen. Maak een lekker tomatensaus, met olijfolie,look, ajuin, verse tomaten, basilicum en kruiden met peper en zout en oregano. Laten sudderen ongeveer 30 minuten op een laag vuur. Neem een vuurvaste schotel en leg een laag tomatensaus een laag aubergine en een laag kaas (of mozzarella of parmezaan of pecorino of fontina of elke kaas die u lief is als het maar smelt in de oven!) u gaat zo verder tot de schotel vol is en eindig met een laag kaas. Plaats in een voorverwarmde oven op 180 °C voor ongeveer 30 minuten tot er een lekker korst ontstaat (licht bruin)deze zeer lekker gerecht kunt u serveren als bijgerecht of zo met een stuk brood koud of warm even lekker hmm proberen. Groetjes Cosetta

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. la merlette blanche zegt

    1 februari 2012 at 20:55

    Ik vind dit gerecht erg lekker (ik maak het wel zonder het quorngehakt). En pastinaak vind ik zo’n lekkere groente! Onlangs maakte ik deze pastinaaksoep – echt heerlijk! En eigenlijk zou ik nog wel eventjes kunnen blijven doorgaan, er zijn zoveel lekkere recepten en groenten 🙂

      la merlette blanche(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Heleen Quantrill zegt

    1 februari 2012 at 15:47

    This comment has been removed by the author.

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Anonymous zegt

    1 februari 2012 at 15:04

    Hmmm, lekker voor een curry! Heb je nog aubergine over? Hou me aanbevolen.

    Mam

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

greenpan banner kortingscode

Partners

Copyright © 2019 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2019 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

This site uses cookies: Find out more.