• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Paleo antwoord op Pizza: Meatza!

geschreven door Heleen Quantrill 10 Reacties

Iedere keer als ik aan de kinderen vraag wat ze willen eten, roepen ze pizza! Helaas is dit negen van de tien keer geen optie vanwege een heel scala aan dubieuze en ronduit schadelijke ingrediënten die nodig zijn om een pizza te maken. Daar komt bij dat ik geen meel in huis heb en een bodem van amandelmeel viel niet echt in de smaak. Zonde! Totdat ik iets voorbij zag komen dat mijn interesse direct opwekte: Meatza! In plaats van een deegbodem, gebruik je gehakt om een bodem te maken. Het belachelijk eenvoudig eigenlijk… En erg snel om te maken! Jamie Oliver, eat your heart out 😉


Meatza
500 gram gehakt naar keuze
Kruiden, ei, amandelmeel of rijstemeel, zout en peper naar smaak
1 blikje tomatenblokjes
Verse basilicumblaadjes
2 tenen knoflook
Keltisch zeezout en peper
Rundervet of kokosolie om te bakken
1 ui, in ringen gesneden
Groenten als courgette, prei, champignons, paprika of wat dan ook om te roerbakken
Eventueel geraspte kaas

1. Neem een rond bakblik van ongeveer 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
2. Verwarm de oven voor op 220 graden.
3. Kneed het gehakt en maak het aan alsof je gehaktballen maakt.
4. Druk het gehakt plat in het bakblik of taartvorm. Gebruik een natte lepel om het mooi egaal te drukken en een soort rand te maken.

5. Zet dit in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
6. Fruit ondertussen in een koekenpan de ui met rundervet of kokosolie.
7. Voeg de roerbakgroenten naar keuze toe en bak 10 minuten om.

8. Doe nu de tomatenblokjes, knoflookteentjes, zout en basilicumblaadjes in een mengbeker voor een staafmixer.

9. Meng dit goed tot er een min of meer gladde saus ontstaat.
10. Proef of het naar smaak is.
11. Schenk dit op de pizzabodem en voeg de roergebakken groenten toe. Strooi eventueel wat kaas er over.
12. Zet de meatza onder grill voor ongeveer 10 minuten.

Klaar!

Erg lekker met salade erbij uiteraard, maar ook gewoon zo als het koud is.

Wil je nog meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Goulash van Stoofvlees op de BarbecueGoulash van Stoofvlees op de Barbecue
  • Maaltijden plannen = tijd besparenMaaltijden plannen = tijd besparen
  • Zo ga je gezond weer aan het werkZo ga je gezond weer aan het werk
  • Probiotisch Gezichtsmasker ReceptProbiotisch Gezichtsmasker Recept
  • Overschot aan Courgettes Drogen voor een WintervoorraadOverschot aan Courgettes Drogen voor een Wintervoorraad
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. Maartje zegt

    om

    Hoi Heleen, ik heb de Meatze laatst gemaakt in een taartvorm met bakpapier, maar de gehaktbodem krom, waardoor er scheuren in kwamen. Het natte tomatenmengsel liep hierdoor onder de bodem en het bakpapier werd hierdoor zeer nat (ik moest het van de bodem plukken). Heb je een tip om dit krimpen van het vlees te voorkomen? Volgens mij blijft dan de saus dan ook aan de ‘goede’ kant van de bodem. Hij smaakte overigens prima.

    Beantwoorden
  2. Silent Lucidity zegt

    om

    Ik heb er vanavond weer een met bloemkoolbodem gemaakt. Deze keer was het goedje alleen erg nat, dus ik heb er wat kokosmeel doorgedaan en toen werd het een vrij krokante bodem, dus die houden we erin. Lekker met gegrilde courgette, verse spinazie, cherry tomaatjes, olijfjes en feta belegd.

    Beantwoorden
  3. Jeannet zegt

    om

    @Yvonne: 2 kilo is inderdaad erg veel. Maar ik maak dan ook altijd grote pizza’s (op een plaatbodem ipv ronde vorm), want ik wil er 2x van kunnen eten. Wat er verder nog doorgaat? In elk geval 4 grote uien, knoflook en evt nog wat groente wat niet meer lekker is om zo te eten. Gepureerd door de saus proef je dat toch niet. Soms gebruik ik maizena om hem wat in te dikken. Kruiden gaan er ook door, maar dat is vaak verschillend, omdat ik de combi’s nooit opschrijf. Vaak is het een combi van de “normale” pizza/pastakruiden: Basilicum, Tijm, Oregano (die kneed ik trouwens ook door de bodem) Bonenkruid, soms peterselie/selderie, knoflookpoeder, uienpoeder…Volgens mij kun je er vanalles in kwijt. Ik heb het gelukkig nooit gehad dat man en kinderen hem niet lusten. Nu zijn de kinderen nog jong en niet zo kritisch. Dat scheelt…:-)

    Beantwoorden
  4. Olga zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Pizza kun je nog wel op meer manieren maken, op low carb fora zijn diverse recepten te vinden. Ik heb al eens eentje gemaakt met een bloemkoolbodem en eentje met roomkaas en eentje met corned beef was ook heel lekker, zoek maar eens op low carb pizza, dan vind je genoeg. Dit gebruik je dan als bodem en voor de rest doe je je eigen saus en beleg. De pizza’s van gehakt en corned beef vielen het beste in de smaak bij mijn kinderen.

    Beantwoorden
  5. Yvonne zegt

    om

    Als ik me niet vergis kun je het zelfs met amandelmeel doen, maar ergens trekt me dat niet. Weet niet precies waarom. Maar het is wel lekker low carb, in tegenstelling tot spelt haha, maar dat smaakt dan ook weer heerlijk!

    2 kilo tomaten voor de saus Jeannet dat is best een boel veel. Ben benieuwt wat je nog meer door de saus doet.

    Zelf gebruik ik gezeefde tomaten, 5 tenen verse knoflook, veel verse basilicum, een koffielepel italiaanse kruiden en een flinke scheut extra V. Olijfolie. O ja, en nog wel keltisch zeezout, anders is het nog een beetje flauw haha.

    Beantwoorden
  6. Jeannet zegt

    om

    Hier maak ik ook regelmatig zelf pizza met speltmeel. Meestal een lekker grote, zodat we er 2x van kunnen eten. Je kunt er allerlei (restjes) groenten op kwijt. De kinderen eten er altijd heerlijk van mee en krijgen zo heel wat vitamientjes binnen. Voor de pizzasaus gebruik ik oa. zo’n 2 kilo tomaten. Heel gezond, lekker en super makkelijk!

    Beantwoorden
  7. Yvonne zegt

    om

    Vorige week zelf een pizza gemaakt met speltmeel. Lekker en gezond 😉 en eigenlijk ook heel snel klaar.

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    om

    Ga ik zeker proberen, ook al ben ik bang dat ik mijn pizza-monsters niet van die vieze dozen pizza’s af krijg. Maar niet geschoten… Alle alternatieven voor troep, zijn welkom wat mij betreft. Ik laat weten hoe deze in de smaak valt. Bedankt voor de tip/het idee. gr adrielle

    Beantwoorden
  9. Marie Louise zegt

    om

    Klinkt goed. Die kopieer ik ff voor in mijn receptenmap hoor!

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Amandelmeel Pizzabodem en Crackers - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Beleg de pizza met een zelfgemaakte tomatensaus, groenten, vlees en/ of kaas en bak nog even kort onder de grill. Voor meer tips hierover, check mijn artikel over Meatza.  […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in