• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Lamskoteletten met Munt-Doperwtenpuree en Peterselie Gremolata

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Ik hou van Pasen. Het was de favoriete feestdag van m’n moeder en zelf kijk ik er ook altijd naar uit. Het voorjaar is dan volop aan de gang, we hebben een lang weekend samen en dit jaar valt de verjaardag van onze oudste knul precies op Paaszondag! Op de vraag wat hij graag zou willen eten op die dag was zijn antwoord: lamskoteletten.

Lamskoteletten voor de Verjaardag

Ja, heel specifiek, maar dat heeft een reden. Het eerste stukje vlees dat hij helemaal zelf gekocht en bereid heeft, was een lamskotelet. Dit vond hij toen erg lekker en als het even kan, vraagt ‘ie of het weer ‘ers op het menu mag staan. Nu gebeurt dat niet heel vaak, want ik vind het redelijk aan de prijs. Maar het is zijn verjaardag én Pasen, dus het mocht wel weer eens!

De combinatie van lam met doperwten en munt is heel klassiek. Ik serveer er ook kleine aardappeltjes bij om het geheel af te maken. De lamskoteletten haal ik bij Beef&Steak. Ik haal daar al grasgevoerd rundvlees en antibiotica-vrije kip vandaan en heb bij mijn laatste bestelling dus ook vier lam t-bones meebesteld. Scheelt weer een trip naar de supermarkt 😉

Het lekkerst is het om de lamskoteletten op de barbecue of in een grillpan te bakken. Maar in een koekenpan kan ook.

lamskoteletten

Lamskoteletten met Munt-Doperwtenpuree en Peterselie Gremolata

Maak heerlijke lamskoteletten met een munt-doperwtpuree en peterselie gremolata voor Pasen!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 2 uur 30 min
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Lamskoteletten en Doperwtenpuree

  • 2 tenen knoflook
  • 10 ml olijfolie
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl rozemarijnblaadjes
  • 4 lamskoteletten of t-bone, zie link in artikel
  • 400 gram doperwten
  • 15 gram muntblaadjes

Peterselie Gremolata

  • 1 citroen schoongeboend
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram verse, platte peterselie
  • 50 ml olijfolie

Instructies
 

  • Knijp 1 knoflookteen uit en meng die met de olijfolie, komijnzaad en rozemarijnblaadjes en wrijf hier de lamskoteletten mee in. Leg in een afgedekte schaal en laat 2 uur marineren.
  • Snijd de andere knoflookteen fijn en kook die met de doperwten mee tot ze gaar zijn.
  • Hak de munt fijn. Giet de doperwten af en roer de munt er door. Maak een puree door het fijn te stampen. Zet apart.
  • Verhit de grillpan en bestrooi de lamskoteletten met zout.
  • Bak de lamskoteletten 3 minuten op de ene zijde en 3 minuten op de andere zijde. Laat daarna even rusten.
  • Maak ondertussen de gremolata door de citroen te raspen, peterselie en knoflookteen fijn te hakken en dit door de olijfolie te roeren.
  • Serveer alles met nieuwe aardappeltjes en een glas heerlijke rosé!

Ook leuk om te lezen!

  • Vlees in de Oven Bereiden – Zo doe je datVlees in de Oven Bereiden – Zo doe je dat
  • Langzaam Gegaarde Lamsschenkel met Rode Wijn en BloemkoolpureeLangzaam Gegaarde Lamsschenkel met Rode Wijn en Bloemkoolpuree
  • Give-Away: Snackrepen van BoxbitesGive-Away: Snackrepen van Boxbites
  • Give-Away Gezonde Noten Kopen – GESLOTENGive-Away Gezonde Noten Kopen – GESLOTEN
  • Koffie – Wanneer is teveel teveel?Koffie – Wanneer is teveel teveel?
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: lamskoteletten, lamsvlees

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in