• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Vrijdag Visdag: Omelet met Zalm, Rucola en Verse Kruiden

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Omelet met zalm, rucola en verse kruiden uit de tuin. Een heerlijk en gezond begin van de dag of een perfect brunch-recept!

Omelet met Zalm

Mijn tuin ontploft! Alle groenten en kruiden die ik heb staan groeien tegen de klippen op. Ik geef al geregeld bosjes kruiden, potjes fruit of ingelegde groenten mee aan vrienden en buren omdat het anders zelfs voor ons, teveel is. Heerlijk om zo te kunnen delen!

Verse Kruiden, Verse Groenten, Verse Eitjes

Simon heeft begin voorjaar een simpele, maar doeltreffende plantenbak gemaakt waar ik een leuk assortiment aan kruiden in plantte: tijm, rozemarijn, majoraan, munt, citroentijm en salie. Deze knip ik geregeld bij om te voorkomen dat ze de boel overnemen. De munt heb ik in het potje ingegraven omdat het anders gaat woekeren. Ook heb ik twee flinke bossen citroenmelisse en bieslook staan. Al met al ontbreekt het bij mij in de tuin niet aan verse smaakmakers! De kippen vinden geregeld een handvol melisse en munt in het legkamertje en dochterlief vindt het erg leuk om kruiden te drogen. We vermaken ons er prima mee.

Omelet met Zalm

Maar veel lekkerder is het natuurlijk om ze in de keuken te gebruiken. Naast kruiden heb ik ook pluksla en rucola in bakken staan die nu flink bijgewerkt moeten worden. Een slaspinner is dan een uitkomst omdat je dan snel die verse sla schoon en droog kunt maken, klaar om te eten. Dit recept voor omelet met zalm en rucola kwam dus ook voort uit een soort van noodzaak: kippen en tuin produceren nu zoveel, dat lekker en vers eten een must is geworden. Erg hè? 😉

Van Zalm van Urk had ik nog een pakje gerookte zalm liggen dat ik op wilde maken voor mijn volgende bestelling. Gerookte zalm wordt gevacumeerd aangeleverd en blijft daarna wel een poosje goed in de koelkast, maar ook weer niet eindeloos. Ik vind koudgerookte zalm erg lekker bij het ontbijt. Dus een omelet met zalm en rucola was snel bedacht. De scherpe, bittere smaak van rucola vind ik heerlijk in combinatie met het vettige van zalm en het zure van citroen. Kies voor milde pluksla als je bitter niet zo lekker vindt, of voor paardebloem als je juist dat bittere (erg gezond!) wél lekker vindt.

Hoe dan ook, dit ontbijtrecept is binnen 10 minuten klaar en is zowel super-gezond als heerlijk luxe en feestelijk. Geniet er buiten van met het zonnetje op je gezicht en geloof me, je dag kan niet meer stuk 🙂

Omelet met Zalm

Omelet met Zalm, Rucola en Verse Kruiden

Een eenvoudig doch voedzaam ontbijt gebruikmakend van verse kruiden en bittere groenten.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 2 min
Bereidingstijd 5 min
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 portie

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 50 gram koud gerookte zalm
  • 1 tl verse kruiden bieslook, tijm, majoraan, peterselie
  • snuf zout
  • rucola of pluksla
  • 1 citroen rasp en sap
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op laag vuur en kluts ondertussen de twee eieren los met een beetje zout en de rasp van de citroen.
  • Schenk de eieren in de pan en laat zachtjes garen.
  • Snipper ondertussen de kruiden en strooi die op de omelet.
  • Draai de omelet na 5 minuten om, draai het vuur uit en laat nog 1 minuur garen.
  • Leg ondertussen de plakjes zalm op de omelet en vouw hem daarna dubbel.
  • Maak een lekkere salade met een dressing van olijfolie, citroensap en wat kruiden. Vul je omelet hiermee of eet hem er naast.
  • Serveer alles op een mooi bordje en geniet er van!

Notities

Koop ambachtelijk koud gerookte zalm hier. 

Ook leuk om te lezen!

  • Eet je Kast Leeg UitdagingEet je Kast Leeg Uitdaging
  • Psylliumvezels – 5 Gezonde redenen om het te nemenPsylliumvezels – 5 Gezonde redenen om het te nemen
  • Hoe maak je de lekkerste Gebakken Zalm met snelle Hollandaise sausHoe maak je de lekkerste Gebakken Zalm met snelle Hollandaise saus
  • Waarom ik Blauw Licht Filter Brillen draagWaarom ik Blauw Licht Filter Brillen draag
  • Plastic nummer 1-7 PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS, PCPlastic nummer 1-7 PET, HDPE, PVC, LDPE, PP, PS, PC
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Ontbijt, Recepten, Vis

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in