• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Nectarine Kruimeltaart

geschreven door Heleen Quantrill 5 Reacties

Nectarine Kruimeltaart

Er liggen 5 nectarines in mijn keuken en ze roepen al het hele weekend mijn naam. Ze smeken me om iets lekkers van ze te maken, om ze tot hun recht te laten komen. Ze zijn zelfs bereid een compromis te sluiten door andere ingrediënten toe te laten in het potentiële gerecht. Een wanhopige situatie. En ik geef ze geen ongelijk. Langzaamaan wordt elk stuks fruit van appels en bananen tot pruimen en zelfs de pepertjes uit de tuin, opgesoupeerd en verwerkt tot een heerlijkheid dat de herfst kan doorstaan. Alleen de nederige nectarines niet. Ik heb al er al een helaas tot de composthoop moeten degraderen. Het bontjasje was niet mijn stijl…

Maar er gloort hoop aan de nectarinegele horizon! Het is zonnig en fris buiten, dus dit vraagt om een heerlijk nectarinetaartje. Normaal maak je een kruimellaag met gewoon deeg van bloem, maar ik zal pogen het te vervangen door amandelmeel. Het gaat er om dat er een deegdakje op de pan komt, voordat het de oven ingaat. Elk deeg zou dan moeten voldoen! En als het er niet zo keurig uit komt te zien, kunnen we alles nog verbloemen met een dikke laag gezuurde room… Wat een vooruitzicht!

Vers uit de oven!

Nectarine Kruimeltaart

4 – 6 porties

6 nectarines (of perziken), gehalveerd en pit verwijderd
1 el boter of kokosolie per nectarine
1 – 2 el amandelmeel per nectarine
1 ei
Snufje zout
Mespunt vanillepoeder
Paar druppels stevia

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  2. Vet een bakblik in en zet dit apart.
  3. Smelt de boter of kokosolie in een koekenpan en bak hier op middelhoog voor de nectarine helften in ongeveer 5 minuten zacht.
  4. Verdeel de nectarines in het bakblik.
  5. Neem een kom en doe hier vervolgens de overige ingrediënten in en meng tot er een kruimeldeeg ontstaat.
  6. Verdeel het deeg over de nectarines en zet het in de oven.
  7. Bak in 30 minuten goudbruin.
  8. Serveer met room, yoghurt, ijs of naturel. Liefst warm 😉

 

Ik kan niet wachten met proeven!© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Warme Dadels in Sinaasappel-BotersausWarme Dadels in Sinaasappel-Botersaus
  • Smoothies, smoothies, smoothiesSmoothies, smoothies, smoothies
  • Maca Notenpasta SmoothieMaca Notenpasta Smoothie
  • Linzen, Pompoen en Avocado salade en een mooi ServiessetLinzen, Pompoen en Avocado salade en een mooi Serviesset
  • Zelfgemaakte Kipsalade – Zonder e-nummers dus!Zelfgemaakte Kipsalade – Zonder e-nummers dus!
Bijgewerkt op 25/08/15

Categorie: Desserts, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    … nog steeds geen recept?

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Ja, je maakt ons wel nieuwsgierig hahaha

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Wij zijn ook benieuwd!

    Beantwoorden
  4. Talitha zegt

    om

    Euh, waar is het recept nou? 🙁

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Het zal wel aan mij liggen, maar ik mis het recept… Het ziet er wel mega lekker uit!
    Vriendelijke groet,
    Myrthe Polling

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in