• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Gegrilde Lamszadel – Stap voor Stap Recept

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Lamszadel met salade en patat

Een lekker stuk vlees waar het bot nog in zit, kan wat intimiderend zijn om klaar te maken. In de supermarkt zie je alleen maar kant en klaar lapjes en gehakt. Maar een groter stuk vlees is vaak goedkoper per kilo én veel smakelijker. Het is dus de moeite waard om te leren hoe je dit klaar kunt maken. Klik hier voor een goeie kwaliteit lamszadel.

Vandaag zal ik laten zien hoe je een gegrilde lamszadel klaarmaakt. Lamszadel is de bovenkant van het lam waar nog een stuk ruggengraat in zit. De truc is om het vlees zodanig open te snijden dat je goed op smaak kunt brengen met zout en kruiden.

Lamszadel Bereiden

Begin met het openleggen van het stuk vlees. Gebruik een zaag om langs de ruggengraat te snijden om zo het vlees plat te kunnen leggen.

Lamszadel onbewerkt

Je wil het vlees los hebben van de ruggengraat, zaag dus niet te ver in het vlees. Zodra je het vlees goed plat kunt leggen, check je even of er geen splinters zijn en dan kun je beginnen met smaak toevoegen.

Lamszadel met kruiden

Lekkere kruiden in combinatie met lamsvlees zijn tijm, rozemarijn, knoflook en verse peper.

Neem wat slagerstouw en leg een aantal strengen onder het vlees. Bindt het vlees weer samen en bestrooi de buitenkant met zout en peper.

Lamszadel samenbinden

Zorg dat het redelijk stevig vastgebonden zit zodat je het straks goed kunt omdraaien op de grill.

Lamszadel grillen

De volgende stap is grillen. Je kunt dit op de barbecue doen als je een vleesthermometer hebt om de temperatuur in de gaten te houden. In de oven kan ook. Je verwarmt de oven dan voor op 180 graden terwijl je het vlees eerst rondom bruin bakt. Plaats het vervolgens in de oven en braad de lamszadel in 1 uur gaar of tot je een kerntemperatuur hebt van 50 – 55 graden. Dit laatste geldt ook voor de barbecue.

Lamszadel op de barbecue

Neem het lamszadel van de grill of uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat nog zo’n 15 minuten rusten. Snijd het vervolgens los van het touw en verwijder het bot zodat je er mooie porties van kunt snijden. Lekker met sla en (zelfgemaakte) patat!

Eet smakelijk! Klik hier voor nog meer inspiratie voor wat je met lamszadel kunt doen.

Lamszadel met salade en patat

Ook leuk om te lezen!

  • Gezondheidsvoordelen van Grasgevoerd VleesGezondheidsvoordelen van Grasgevoerd Vlees
  • Lekker Gourmetten deze FeestdagenLekker Gourmetten deze Feestdagen
  • Is Barbecueën Gezond? 5 Tips om Gezond te GrillenIs Barbecueën Gezond? 5 Tips om Gezond te Grillen
  • Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en PandanrijstGegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst
  • Kies voor Gezond VleesKies voor Gezond Vlees
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: grillen, lamszadel, vlees

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in