• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Kokosmeel Ovenpannenkoek

geschreven door Heleen Quantrill 8 Reacties

Lang leve Pinterest! Ik kijk er dagelijks op voor inspiratie, leuke ideetjes voor school en de kids en natuurlijk de heerlijkste recepten. Ik heb al heel wat Pin-ideeën uitgevoerd: zachte stootrondjes onder de koffiemachines (zodat ze makkelijker over het werkblad glijden en ik dus makkelijker schoon kan maken), de WC met een pasta van bicarbonaat en water ingesmeerd om dit vervolgens met citroensap/ azijn af te spoelen. Bruisend goed! En die nare ‘jongens WC-lucht’ is helemaal verdwenen. Geweldig! Ik kan dagen zonder mijn mobiele telefoon, sterker, ik heb nu ik dit schrijf eigenlijk geen idee waar hij ligt. Maar een dag niet op Pinterest… Vreselijk!

Want dat zou betekenen dat ik een heerlijk recept als deze mis zou lopen. Ondenkbaar! Ik heb het woensdag als toetje gemaakt en het voldoet aan werkelijk alle verwachtingen. Licht-zoet, luchtig, kokosachtig van smaak zonder te overheersen en heerlijk met rood fruit. Ik kan me zo voorstellen dat je dit ook prima als ontbijt zou kunnen serveren. Geen idee, want deze pannenkoek heeft de avond helaas niet overleefd.

Kokosmeel Ovenpannenkoek

6 porties

5 eieren
500 ml melk naar keuze
2 el honing of ahornsiroop
1 tl zeezout
5 el kokosmeel, gezeefd
2 el kokosolie om in te vetten
Vers fruit om te serveren

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de kokosolie in een ovenschaal en zet deze in de oven om te verhitten.
  3. Neem een ruime kom en klop de eieren met de melk.
  4. Voeg de overige ingrediënten minus het verse fruit, toe en roer even goed door.
  5. Schenk het beslag in een ingevette, warme ovenschaal.
  6. Draai de oventemperatuur naar 180 graden.
  7. Bak de pannenkoek in 50 minuten gaar.
  8. Laat afkoelen en serveer met vers fruit.
  9. De pannenkoek zal in eerste instantie opbollen, maar met dat hij afkoelt, zal het weer inzakken.

Eet smakelijk!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Mini Christmas Pudding – Origineel en GlutenvrijMini Christmas Pudding – Origineel en Glutenvrij
  • Appelkruimel – GlutenvrijAppelkruimel – Glutenvrij
  • Anti-aanbaklaag zoals Teflon verboden in 2015?Anti-aanbaklaag zoals Teflon verboden in 2015?
  • Chinese RunderstoofChinese Runderstoof
  • Alva Cook’on Braadpan ReviewAlva Cook’on Braadpan Review
Bijgewerkt op 28/02/17

Categorie: Desserts, Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten Tags: Kokosmeel Ovenpannenkoek

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Hallo,

    Met wat kan je de eieren vervangen? ik heb een kippenei allergie.

    Gr Nathalie

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Kokosmeel werkt beter als je het even laat staan zodat ie het vocht op kan nemen heb ik begrepen, misschien is dat het… Moet het gewoon even iets langer staan voor je het in de schaal doet.. Klinkt wel goed verder..

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Ook bij mij viel het recept tegen. Idem als hierboven, ook soyamelk gebruikt. Een natte omelet achtige substantie. Qua smaak niet lekker. Heb het weg moeten gooien, zonde!!! Groet Lucienne

    Beantwoorden
  4. Jeanine van Yperen zegt

    om

    Ik heb blijkbaar ook iets niet helemaal goed gedaan, aangezien het bij mij ook een nattige omelet is geworden kwa substantie. Hoort dit zo of is ie dan misschien nog niet gaar?

    Groetjes Jeanine

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    hoi heleen .ik ben vrij nieuw in deze manier van koken met ander meel e.d. ik heb hem uiteindelijk in een glazen ovenschaal gemaakt van 30 bij 17 cm ongeveer. En ik heb de melk vervangen voor soya melk ivm koemelk intollerantie…. nu was het om eerlijk te zijn een tegen valler. hij rees maar iets en bleef “zompig” .Te vergelijken met een nattige omelet ala klutsei.. Wat doe ik verkeerd of hoort het zo ?Het was geen pannekoek substantie. ik vind je site top.Mis alleen soms wat extra toelichtingen… zoals afm van bakvormen. De hoeveelheid beslag( amandel meel muffin) in de de vormpjes… Het niet stevig krijgen van de chia repen ,las dat meer mensen hier mee dealde.Voor een leek is het erg gokken met toch dure ingredienten…Ga zo door met de site !

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Jammer dat het tegenviel! Mogelijk dat je het kokosmeel even moet laten staan in de natte ingrediënten zoals hieronder gesuggereerd wordt. Het beslag wordt dan een stuk droger.

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    om

    Welke afmeting betreft de ovenschaal?

    Beantwoorden
  7. annie laumen zegt

    om

    Mijn Engels is helaas niet goed om op pinterest te lezen
    Dit lijkt me een gemakkelijk maar vooral heerlijk recept
    Thks Heleen

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in