• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Huzarensalade van Puur&Lekker Leven

geschreven door Heleen Quantrill 7 Reacties

Het is weer tijd voor een receptenruil! Deze keer mocht ik een recept uitkiezen bij Mandy van Puur&Lekker Leven. Aangezien we deze maand volop in de verjaardagen zitten, leek de huzarensalade mij wel wat. In onze familie zijn we namelijk gek op een ‘slaatje’ maar die zijn dan vaak sterk bewerkt en op basis van flink wat aardappel. Omdat Mandy bloemkool gebruikt, was ik om. Wat een supermanier om meer groenten binnen te krijgen én een heerlijke salade te serveren!

Huzarensalade met Bloemkool en Makreel
4 – 6 personen

1 grote bloemkool
5 zure augurken (in kleine stukjes gesneden)
200 gram doperwtjes (diepvries of uit pot)
1 lente-ui, fijn gesneden
1 winterpeen (in kleine stukjes gesneden)
1 appel (in kleine stukjes gesneden)
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 eetlepel (balsamico) azijn, bio appelazijn kan ook
1 theelepel grove mosterd
Bieslook, peterselie
1 teentje knoflook
Zeezout, peper en kurkuma naar smaak
2 tl. kappertjes
200 gram gerookte makreel

  1. Kook de bloemkool (8-10 minuutjes) gaar en pureer deze met een staafmixer.
  2. Kook ondertussen de wortelstukjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Voeg op het laatst de doperwtjes toe om deze even op te laten warmen (als je diepvries gebruikt).
  3. Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd, kruiden en zout en peper.
  4. Roer alle ingrediënten in een grote kom (behalve de vis) goed door elkaar en zet tenminste voor een paar uurtjes afgedekt in de koelkast.
  5. Serveer naar behoefte. Deze salade blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast als je het in een luchtdichte doos bewaard.

Klik hier voor het originele recept.

Mijn bevindingen
Ik had geen spercieboontjes, maar wel doperwtjes. Werkt prima! En het originele recept vraagt om wat stevia voor een licht-zoete ondertoon. Zelf vind ik stevia niet lekker en de appel die ik had was lekker zoet. Ik heb de stevia dus ook achterwege gelaten. Als je een zure appel kiest, zou ik wel wat extra zoet toevoegen. Stevia is dan een goeie keus omdat het je bloedsuikerspiegel met rust laat.

Oordeel
Lekker! De porties zijn ruim, dus als je kinderen hebt, kun je hier gerust een aantal mini-maagjes mee vullen en zelf ook lekker er van eten. De vis maakt de salade helemaal af en zorgt voor extra Omega-3. Een compleet maal dus. Een aanrader voor iedereen die gek is op salades, maar liever een gezonde variant eet.

Wie o Wie?
Er doen nog meer gezonde bloggers mee met dit project! Ga er eens langs en laat je inspireren door andere, heerlijke recepten zonder onnodige extra’s en plezierige informatie. Het zijn stuk voor stuk ontzettend leuk en gemotiveerde meiden, dus ga er eens langs vandaag en laat een leuk bericht bij de achter. Ze zijn ook actief op Facebook als dat meer jouw ding is!

  • Candy in Wonderland
  • Oerkracht Voedingsadvies
  • Pure Food Coaching
  • De Voedzame Keuken
  • Barbara Eet
  • Eet Paleo
  • Ge-Zonder
  • Puur Homemade
  • Oerspronkelijk
  • Kinderen kunnen prima Anders eten
Wil jij kans maken op een prachtig messenset zodat jij ook in no time een flink aantal groenten fijngesneden hebt? Doe dan mee met de Give-Away van Kitchen&More! Je hebt nog tot middernacht de tijd!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Winnaars Give-Away Puur MiekeWinnaars Give-Away Puur Mieke
  • Glutenvrije Scotch Eggs (Gehaktballen met Ei) ReceptGlutenvrije Scotch Eggs (Gehaktballen met Ei) Recept
  • Promoties en AanbiedingenPromoties en Aanbiedingen
  • Decadente chocoladecake – GlutenvrijDecadente chocoladecake – Glutenvrij
  • Zalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en GranaatappelZalmbonbons met Geitenkaasmousse, Walnoot en Granaatappel
Bijgewerkt op 3/03/21

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: Huzarensalade van Puur&Lekker Leven

Reacties

  1. Sacha zegt

    om

    Beter laat dan nooit – hij staat in de koelkast op smaak te komen. Langs de visboer gaan schoot er gisteren helaas bij in, maar ik heb nog gerookte kipfilet van de poelier. En deze gerookte kipfilet heeft niets te (s)maken met de standaard gerookte kipfilet met dat vieze rode velletje. Ik ben heel benieuwd hoe manlief het gaat vinden, vast lekker!

    Beantwoorden
  2. Anita Dokter zegt

    om

    Mmm lekker, mijn zusje had het gemaakt en een bakje meegegeven. Ga het recept zeker maken.

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    mmm, bloemkool in een huzarensalade, die had ik nog niet bedacht! Ik gooi wel al jaren bloemkool door de stamppotten. 1 deel bloemkool op 2-3 delen aardappel. Heerlijk luchtige aardappelpuree krijg je dan.

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Jaaaaa, op de valreep!
    Ik doe mee, met de give-away
    Dan kunnen we deze heerlijke huzarensalade zo ‘in de pan hakken’ 😉

    Groetjes Suus

    Beantwoorden
  5. Maggie zegt

    om

    Klinkt heel lekker! Bedankt ook voor de links naar de andere blogs. Ik hoef me niet te vervelen vanavond 😉

    Beantwoorden
  6. Lot zegt

    om

    Fijn basis recept is dit, ga het opslaan. Ik heb nog een pot macedoinegroente staan (wortel, doperwtjes en andere bonen) en die wil ik snel openmaken.
    Van makreel hou ik niet maar blokjes kip, ham oid zal ook prima lukken denk ik.

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    O ja…………… een slaatje >) zo noemde mijn omaatje het ook altijd , ze is onlangs overleden en ik mis haar nog iedere dag dus morgen ga ik lekker een slaatje maken al zou ze gezegd hebben: huh bloemkool pureren en geen aardappelen en mayonaise ………. zij kwakte er altijd een hele pot mayo in en volgens mij een kilo aardappelen in en dan iedereen die langs kwam smullen uit die schaal . Misschien moet ik er ook maar weer een traditie van maken. Tjonge wat zo,n recept al weer niet kan doen he maar ik ben er blij mee en vind het een erg leuk recept , bedankt weer !
    Groetjes Marja

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in