• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Graanvrije Appel Scones en Zielig zijn

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

AppelsconesBah, bah, driewerf bah. Ik had zoveel plannen voor het afgelopen weekend. De kinderen hebben deze week vakantie en die wilde ik goed inluiden. Het is de afgelopen maanden zo hectisch en chaotisch geweest, dat ik deze vakantie wilde gebruiken om de puntjes weer eens goed op de i te zetten. Maar niks daarvan! Deze mevrouw liep al een paar dagen tegen een verkoudheid aan, en zaterdagochtend werd ik wakker met hoofdpijn en een keel die zo zeer deed dat hij rauw aanvoelde. Je kent het wel. Waardeloos! Niks was wegwerken, zolderramen wassen of bureau uitruimen. Gewoon op de bank hangen en erg veel medelijden hebben met mezelf.

Maar het lijkt wel of de rommel en de viezigheid dan juist toenemen. Alsof al het stof en kleef zit te wachten tot ik echt even niet oplet en vervolgens stevig post vat op deuren, onder de tafels en in de keukenlades. Werkelijk alles kleefde. Dus gisteren eerst maar eens met een doek flink door de keuken gegaan. Buitenkant van de kastjes afnemen, fornuis schoonmaken en koffiemachine ontkalken. De keuken leek al wat frisser maar ik was gevloerd. Hup, weer op de bank, House kijken en mezelf heel zielig vinden, want o o o waarom overkomt mij dit toch ALTIJD in de vakanties?? Waarom?!?

Hoe dan ook, tegen vieren knapte ik weer een beetje op. Genoeg om een erwtensoep in elkaar te draaien. Daar was het tenslotte weer voor! Terwijl dat stond te pruttelen wilde mijn dochter iets lekkers maken. Ze had al een kookboek uitgezocht en of ik haar wilde helpen met het recept. Het was een recept voor appeltaartjes maar uiteindelijk is het meer een soort scone geworden. Lekker met stukjes appel er in. En zo makkelijk te maken als 1-2-3: 1 kom, 2 schone kinderhandjes en 3 kwartier geduld. Best te overzien vond ik zo.

Gisteravond aten we dus lekker dikke erwtensoep en appel scones toe. In het hele recept voor de scones zit maar 1 el zoet, dus ik vond het goed genoeg om als toetje te serveren. Lekker met wat dikke yoghurt erover geschonken.

Ik zal jullie zeggen, ik lag gisteren om kwart over negen alweer in bed en heb het niet eens tien uur horen worden. Mijn lichaam zal het nodig gehad hebben. Vandaag is het een rustige maandag zonder speelafspraakjes en grijs weer. Wat zal ik nu eens aanpakken? Bedden verschonen of ramen binnen lappen en dan de gordijnen eens wassen? Wat vinden jullie?

Appelscones

Graanvrije Appelscones

Heleen Quantrill
Heerlijke scones met stukjes appel en kaneel. Lekker bij een kop thee of mee naar werk.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Gebak
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 el kaneel
  • ¼ tl zeezout
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 ei
  • 50 gram zachte boter
  • Beetje karnemelk ongeveer 3 el
  • 1 el honing
  • 2 grote appel geschild en in stukjes gesneden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng in een kom eerst de droge ingrediënten door elkaar.
  • Kneed de boter door de meel zodat er een soort zanddeeg ontstaat.
  • Kluts in een schenkbeker het ei met de karnemelk en honing door elkaar en schenk dit bij het mengsel.
  • Roer goed door, het deeg moet iets nat zijn. Als het droog lijkt, voeg je een beetje extra karnemelk toe.
  • Roer vervolgens de stukjes appel door het deeg.
  • Keer de kom om op een bakplaat met bakpapier en druk het deeg plat tot ongeveer 3 cm dikte.
  • Vorm met je een handen een cirkel en snijd deze vervolgens in 6 punten. Niet uit elkaar halen!
  • Bak de scones in drie kwartier gaar, of totdat ze stevig aanvoelen en mooi goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  • Zodra ze afgekoeld zijn, kun je ze uit elkaar halen en serveren.
  • Bewaar deze scones in een doos in de koelkast.

 

Ook leuk om te lezen!

  • Herfst Appeltaart – Glutenvrij, LactosevrijHerfst Appeltaart – Glutenvrij, Lactosevrij
  • Zomers Recept: Aardbei-Rabarbercake GlutenvrijZomers Recept: Aardbei-Rabarbercake Glutenvrij
  • Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)Vegan Walnoot Brownies (makkelijk, smeuïg & fudgy)
  • Stevige Herfstkost: Een Ovenschotel van Worst, Appel en CiderStevige Herfstkost: Een Ovenschotel van Worst, Appel en Cider
  • Glutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip ReceptGlutenvrij Ovengebakken ‘KFC’ Kip Recept
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: amandelmeel, appel

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in