• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Glutenvrije Crêpes met Gebakken fruit en Yoghurt

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Glutenvrije crepesMarjanne klaagde dat ze wel eens wat anders wil eten voor ontbijt. Dat is niet vreemd. Marjanne wil al gauw weer eens iets anders, of het nu haar eten, haar kleren of haar kamer is. Inmiddels zijn de kids oud genoeg dat ze zelf een ontbijt kunnen klaarmaken ’s ochtends en ik gaf dus ook aan dat ze maar met een paar suggesties moest komen en dat ik zou zorgen dat de spullen in huis zouden zijn. Binnen redelijke grenzen uiteraard 😉

Creativiteit is dan ook nooit haar probleem geweest. Ze kan van alles bedenken en ook zeker wel maken. Haar ehm… uitdaging ligt meer op het gebied van timing. Als ik niet op tijd mijn bed uit kom om haar als eerste aan het ontbijt te zetten, duurt het eindeloos (lijkt het) voordat ze eindelijk uitgeneuzeld is. Een uitgebreid ontbijtbuffet is daarom niet handig.

Maar ze wil wel zelf haar ontbijt klaarmaken. Immers, mejuffrouw is acht-en-een-half en dus heeft zelfredzaamheid nieuwe hoogten bereikt en die moeten gehandhaafd worden! Als compromis bood ik aan om zo wat dingen klaar te maken en in de koelkast of op het aanrecht te zetten zodat ze zelf haar ontbijt klaar kan maken.

Glutenvrije Crêpes van kokosmeel

Een stapel glutenvrije crêpes maken is echt de moeite niet en er staat altijd wel een fles yoghurt in de koelkast. Afgelopen maandag kwam ik beneden en had ze deze combinatie voor haarzelf gemaakt. ‘Gezien op het internet, mama.’ Of ik het recept op de blog wilde zetten, want het was toch zeker wel erg gezond?

Hoe kun je daar nou weerstand aan bieden?

Ik ook niet 😉

Glutenvrije Crêpes

Heleen Quantrill
Supersnelle glutenvrije crêpes op basis van kokosmeel. Maak een hele stapel en bewaar ze in de koelkast zodat je er meerdere keren van kan eten.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 35 min
Gang Ontbijt
Porties 8

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 2 el kokosmeel
  • 100 ml water of melk naar keuze
  • Snuf zout
  • Kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Kluts de eieren, kokosmeel en zout door elkaar.
  • Laat het beslag even staan en verhit ondertussen een beetje kokosolie in een koekenpan.
  • Kluts het beslag nog even door en giet het water of de melk erdoor.
  • Schenk met een soeplepel of vanuit de mengkom als dat lukt, steeds een beetje beslag in de koekenpan.
  • Bak de crêpe 2 minuten aan de ene kant of totdat de bovenkant droog is, en draai hem dan om, om nog een minuut aan de andere kant te bakken.
  • Herhaal dit tot het beslag op is.

Deze glutenvrije crêpes zijn lekker met zowel hartige als zoete vullingen zoals deze combi: Leg een crêpe op je bord en schep er een paar stukjes gebakken fruit op. Schenk er wat yoghurt overheen, bestrooi met kokosrasp of -vlokken en doe er eventueel wat honing overheen.

Ook leuk om te lezen!

  • Winterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en KaneelWinterse Gestoofde Appeltjes met Vanille Yoghurt en Kaneel
  • Handige Kokosproducten om in de Voorraadkast te hebbenHandige Kokosproducten om in de Voorraadkast te hebben
  • Glutenvrije Citroencake met Mascarpone ToppingGlutenvrije Citroencake met Mascarpone Topping
  • Kokosmeel Pompoen MuffinsKokosmeel Pompoen Muffins
  • Luchtige Vanillecake op basis van… Kokosmeel!Luchtige Vanillecake op basis van… Kokosmeel!
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Gezondheid Algemeen Tags: ananas, crepes, kokosmeel, yoghurt

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in