• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Glutenvrij Ontbijtkoek recept + Een leuke Introductie!

1 september 2020 geschreven door Heleen Quantrill 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken
glutenvrij ontbijtkoek recept

De ‘R’ is weer in de maand en ik sla direct weer aan het bakken. De koelere temperaturen buiten en de hongerige pubers binnen sporen mij aan om mijn bakkastje weer open te trekken en van alles te gaan maken. Gisteren maakte ik een heerlijke, kleverige en kruidige ontbijtkoek op basis van boekweitmeel en havermeel. Het hele huis rook naar Kerst aldus de oudste 🙂 Uiteindelijk viel dit recept in zeer goede aarde, dus ik mag het vaker maken. Dat het glutenvrij was, merkten ze niet eens.

En dat was ook niet zo verwonderlijk want ik deed maar liefst vier lepels specerijen in deze ontbijtkoek. Het kan het best hebben, want een ontbijtkoek moet kruidig zijn! Officieel maak je ontbijtkoek met roggemeel en flink wat stroop, dus daar moest ik wel een draai aan geven.

Glutenvrije baksels hebben de neiging wat uit elkaar te vallen en om dat te voorkomen voeg ik een klein lepeltje xanthaangom toe. Dit bootst het effect van gluten na en zo krijg je toch die lekkere ‘chewy’ textuur.

Van Beekum Specerijen

Ik kwam op het idee voor een glutenvrij ontbijtkoek nadat ik liep te neuzen op de webshop van mijn nieuwste partner Van Beekum Specerijen. Ik was al een tijdje op zoek naar een leuke kruiden-partner en het komende jaar (hopelijk heeeel veeeeel langer) staan ze dus hier op de blog er bij. Dus mocht je je kruidenvoorraad aan willen vullen, check dan hun webshop eens. Je kan er ook goed terecht voor biologische kruiden. Heel fijn 🙂

Glutenvrij Ontbijtkoek Recept

Goed, en dan nu dat recept voor glutenvrij ontbijtkoek. Dit is een soort basisrecept. Voel je vrij om er bijvoorbeeld noten, rozijnen, stukjes gember of zelfs pure chocolade in te doen. Nog een tip: snijd het in plakken zodra het is afgekoeld en bewaar in de vriezer. Altijd vers ontbijtkoek in huis!

glutenvrij ontbijtkoek

Glutenvrij Ontbijtkoek

Een lekker glutenvrij ontbijtkoek ontbrak nog op de blog. Dit basisrecept is al erg smakelijk en variëren is niet moeilijk. Ik koos voor een mengsel van boekweit, haver en amandelmeel voor een lekkere bite.
5 van 1 stem
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur
Porties 16 plakken

Equipment

  • Keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 150 gram honing
  • 100 gram appelstroop
  • 300 ml (amandel) melk
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram boekweitmeel
  • 100 gram havermeel
  • 2 el koekkruiden
  • 1 el Chinese five spice
  • 1 el kaneel
  • ¼ tl zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl xanthaangom

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakblik van 1 liter met een vel bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met een klopper en roer goed door. Schraap de kom af en toe even langs de randen schoon zodat alles meegenomen wordt.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en zet in de oven.
  • Bak de ontbijtkoek in 60 minuten gaar.
  • Laat helemaal afkoelen voordat je hem snijdt. De ontbijtkoek zal wat kleverig blijven.

Ook leuk om te lezen!

  • Wat zijn Shirataki Noedels & zijn ze wel gezond?Wat zijn Shirataki Noedels & zijn ze wel gezond?
  • Castagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van KastanjemeelCastagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van Kastanjemeel
  • Suikervrije en Glutenvrije Baby Smash Cake – Catherine 1 jaar!Suikervrije en Glutenvrije Baby Smash Cake – Catherine 1 jaar!
  • Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –Glutenvrije Rozijnenkoekjes Recept –
  • Meerzadenbrood – Glutenvrij, LactosevrijMeerzadenbrood – Glutenvrij, Lactosevrij
Bijgewerkt op 31/08/20

Categorie: Brood, Recepten Tags: glutenvrij, ontbijtkoek

Reacties

  1. Mariette zegt

    12 februari 2021 om 19:53

    5 sterren

    Zalige ontbijtkoek

      Mariette(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Mariette zegt

    12 februari 2021 om 19:52

    Echt een heerlijke ontbijtkoek gemaakt. Heb er pruimennat doorheen gedaan en de stroop (en dadelstroop) geweld in het nat, paar pruimen kleingesneden er door.
    Ook sinaasappel-gemberjam erdoor, was echt zalig,

    Dank je voor dit recept!

      Mariette(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.