• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Doe meer met je Barbecue – Vijf tips voor BBQ Variatie!

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Doe meer met je barbecue! Denk buiten de barbecue kaders van speklapje, paprika en aangebrande burgers. Deze vijf tips zorgen er voor dat je met meer plezier en variatie je barbecue blijft gebruiken deze zomer (en herfst en winter…)

doe meer met je barbecue

De zomer is nog lang niet voorbij en hoewel het weer even een tandje lager staat, is het nog steeds prima barbecue weer! Wij hebben de barbecue standaard klaar staan op het terras zodat we niet eindeloos hoeven te hannesen om het tevoorschijn te halen zodra de ‘mood’ ons te pakken heeft.

Manlief is een echte barbecueër. Pyromaan in hart en nieren 😉 Als het aan hem lag, aten we elke dag van de barbecue en stond dat ding zo’n beetje 24/7 aan. Een droom van hem is bijvoorbeeld ook zo’n houtgestookte Aga in ons toekomstige huis. Lekker op vuur koken dus, buiten én binnen! Maar ook koken met een gietijzer pannetje voor een bbq.

Voor mij hoeft dat niet zo. En ik denk dat er hier nog wel meer gelijkgestemden zijn wat dat betreft. Voor mij gaat het meer om de gezelligheid van buiten eten met vrienden of familie, of intiem alleen met het gezin. Niks overdreven, gewoon een paar stukjes goed vlees of vis, een lekkere salade en wat zelfgebakken brood en ik ben al heel tevreden!

Doe meer met je Barbecue

Simon daarentegen gaat steeds voor de geijkte dingen – speklapworsteneenhamburger – en dat ben ik inmiddels meer dan zat. Sinds een paar jaar bestel ik ons vlees bij Beef&Steak en kies daarbij voor duurzaam en grasgevoerd vlees. Niet de kwantiteit, maar de kwaliteit staat voorop. En dat mag best blijken op de barbecue! Ik ging daarom op zoek naar andere dingen die ook erg lekker zijn op de barbecue om het voor iedereen leuk en interessant te houden en dit zijn mijn vijf tips voor meer variatie!

Geen Vlees

Vaker vlees laten staan is geen trend meer, maar een manier van eten voor heel veel mensen. En waar het een paar jaar geleden nog echt sappelen was (veel sojaproducten en zo sterk bewerkt dat je echt niet beter af was), zijn er tegenwoordig genoeg vleesvervangers te krijgen die écht de moeite waard zijn. De Beyond burger is daar een goed voorbeeld van. Op basis van erwten, bonen en groenten en met een lekkere textuur. Echt een tip!

Wild

Wild vlees is ook een aanrader en wel omdat vlees van deze dieren nimmer en nooit in een hok heeft gezeten of beperkt is in beweging en voer. Vanaf 15 augustus mag er op wilde eend gejaagd worden en dat luidt zo’n beetje het wildseizoen in. Daarna mag er op vaste momenten op haas, wild zwijn en ree gejaagd worden. Daarom is wild vlees seizoensgebonden. Op de barbecue werkt het echt heel goed. Wild heeft van zichzelf een krachtiger smaak dan boerderijdieren en de combi met de rooksmaak van de bbq is dan ook echt heel lekker. Helemaal omdat de zomer nog wel even duurt, maar barbecueën in het najaar en de winter ook steeds populairder worden! Klik hier voor wild vlees en meer informatie.

Baked Beans

Getrouwd zijn met een Engelsman zorgt er voor dat baked beans (witte bonen in tomatensaus) een ‘staple’ zijn in ons huishouden. Helaas is de blikversie Heel Erg Vies. Zelf maken kost wat tijd, maar is zoveel lekkerder. En nóg lekkerder op de barbecue! Goeie baked beans hebben namelijk een rooksmaak. Ik maak ze volgens dit recept en vervang de witte bonen in tomatensaus door gekookte witte bonen en 500 ml passata en de basterdsuiker door kokosbloesemsuiker.

Een groot stuk Vlees

Steeds vaker bereid ik een groot stuk vlees klaar waar we dan meerdere keren van kunnen eten (en is het op, dan is het op!). Een hele kip, buikspek of een brisket! Dit kun je ook prima op de barbecue doen zodat je keuken koel blijft, want ze moeten lang kunnen garen. De truc is om ervoor te zorgen dat je flink smaak aan het vlees geeft door middel van rubs, citroen of azijn, zout en verse kruiden. Dit zorgt er voor dat het vlees door en door smakelijk is.

Ga Roken!

Nee, steek asjeblieft geen peuk op, maar gebruik je barbecue om te roken! Gerookte zalm is erg lekker! Maar ook eendenborst of kip kun je prima roken. Lijkt je dat leuk? Dan kun je een pakket bestellen om dit eens uit te proberen. Tip: ook leuk als cadeau!

Dus doe eens gek en steek die barbecue aan voor iets anders dan dat speklapjeworstenaangebrandeburger! Stiekem is barbecueën namelijk best wel leuk 😉

Ook leuk om te lezen!

  • <strong>Romantisch barbecueën op Valentijnsdag</strong>Romantisch barbecueën op Valentijnsdag
  • Schweinshaxen Recept – Geroosterde Hammetjes van de BBQSchweinshaxen Recept – Geroosterde Hammetjes van de BBQ
  • Zalm op de BBQ – Makkelijke vispakketjes om te grillenZalm op de BBQ – Makkelijke vispakketjes om te grillen
  • Is Barbecueën Gezond? 5 Tips om Gezond te GrillenIs Barbecueën Gezond? 5 Tips om Gezond te Grillen
  • Goulash van Stoofvlees op de BarbecueGoulash van Stoofvlees op de Barbecue
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: barbecue

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in