• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Schweinshaxen Recept – Geroosterde Hammetjes van de BBQ

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Schweinshaxen

Afgelopen weekend was het een feit: de eerste barbecue van het jaar. Samen met vrienden en de kinders een genoeglijke avond samen doorgebracht onder het genot van ‘homebrew’ en warme Glühwein. De terraskachel stond ook te knapperen en het heerlijke vlees en goulash op de barbecue verwarmden ons zowel van binnen als van buiten. Naast lekkere hamburgers, die goulash dus en wat worstjes voor de kinderen, had ik ook Schweinshaxen oftewel geroosterde hammetjes klaargemaakt. Dit bijzonder smakelijke recept is Duits van origine. Lekker dus met wat rauwe zuurkool en mosterd en ideaal voor een zeer vroege voorjaarsbarbecue!

Schweinhaxen Recept

Schweinshaxen zijn dus hammetjes met zwoerd die je eerst een poosje marineert in kruiden en daarna ‘low and slow’ op de barbecue laat garen. Het resultaat is boterzacht vlees dat haast van het bot valt, met een heerlijk knapperig korstje. Ik proefde voor het eerst Schweinshaxen op vakantie in de Elzas. Het werd geserveerd op een grote schotel op een bed van zuurkool, kruimige aardappelen en salade. Het idee was dat we allemaal van die schotel pakten wat we wilden eten. De eigenaar van de camping waar we stonden deed dit regelmatig en in al zijn eenvoud was dit recept iedere keer een hit. Simon dronk er een lekker Duits biertje bij, maar ik ging toch voor de Gewürztraminer. Tsja, je bent tenslotte in de Elzas 🙂

Hammetjes Kopen

Eenmaal thuis raakte de Schweinhaxen een beetje in de vergetelheid, tot een paar weken terug toen we oude foto’s zaten te bekijken. De kinderen wilden hun oude foto’s ook weer eens zien en daar zagen we dus die camping en haalden we herinneringen op aan die leuke avond met mede campinggasten en die verrukkelijke hammetjes. Ik kocht kleine hammetjes bij Beef&Steak tijdens mijn maandelijkse bestelling en poogde het recept na te bootsen. Ik moet eerlijk zeggen dat de smaak deze keer vele malen lekkerder was dan op vakantie! Geen idee waarom, maar het was een hit bij onze vrienden en ik ga het zeker vaker maken!

Schweinshaxen – Gegrilde Hammetjes van de Barbecue

Smakelijke hammetjes volgens Duits recept. Heerlijk op de barbecue!
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Marineren 2 uur
Gang Avondeten
Keuken Duits
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 hammetjes
  • 2 el jeneverbessen
  • 2 el zout
  • 2 el venkelzaad
  • 1 el salie
  • 1 el gemalen peper

Instructies
 

  • Doe de kruiden in een vijzel en stamp fijn. Geen vijzel? Je kunt de kruiden ook in een koffiemolen of je Bullet fijn malen.
  • Meng de kruiden met het zout en de peper en wrijf de hammetjes hier lekker mee in. Leg ze in een braadslee en laat onafgedekt twee uur in de koelkast staan.
  • Steek de barbecue aan en rooster en vlees aan de rand van de barbecue in 1,5 uur gaar. De kerntemperatuur moet 88˚ meten.
  • Maak je ze liever in de oven? Verwarm deze dan voor op 140 graden en braad in ongeveer eenzelfde tijd gaar. Check de kerntemperatuur voordat je ze uit de oven haalt.
  • Dit vlees is erg lekker met rauwe zuurkool, dus onverwarmd. Voeg wat extra venkelzaadjes en salie toe om de smaak mooi overeen te laten komen.
  • Serveer met mosterd, gepofte aardappels en een glas Duitse wijn!

Notities

Links voor de…:
Hammetjes
BBQ vleesthermometer
Worstenpakket
Trefwoord Barbecue

Ook leuk om te lezen!

  • <strong>Romantisch barbecueën op Valentijnsdag</strong>Romantisch barbecueën op Valentijnsdag
  • Zalm op de BBQ – Makkelijke vispakketjes om te grillenZalm op de BBQ – Makkelijke vispakketjes om te grillen
  • Is Barbecueën Gezond? 5 Tips om Gezond te GrillenIs Barbecueën Gezond? 5 Tips om Gezond te Grillen
  • Goulash van Stoofvlees op de BarbecueGoulash van Stoofvlees op de Barbecue
  • Doe meer met je Barbecue – Vijf tips voor BBQ Variatie!Doe meer met je Barbecue – Vijf tips voor BBQ Variatie!
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Barbecue, Recepten, Vlees & Gevogelte Tags: barbecue, hammetjes

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in