Reacties

  1. Anke Escherich zegt

    Zou graag willen weten hoeveel kokosmelk er in moet….

  2. José Molenaar zegt

    De bietensnmaak verdwijnt. Je proeft het alleen nog een beetje als de cake net gebakken is. Bij mij was het beslag ook nogal droog. Misschien ligt het aan hoe fijn of grof je de bieten raspt?
    Verder heb ik er een gesmolten laagje pure(bio) chocolade tussen gedaan. En ook was het met 35 minuten echt gaar.
    Vandaag heb ik een versie gemaakt met 400
    gram geraspte wortel. (Even gekookt en
    afgekoeld).i.p.v. de bieten.
    30 gram
    speculaaskruiden.i.p.v.de cacao.
    Rest van het bietencake recept volgen en extra 50
    gram amandelmeel en voor extra smeuiigheid een eetlepel dadelstroop en een handje rozijnen.Heerlijk!

  3. Anonymous zegt

    Afgelopen week deze cake gemaakt…maar hij is best droog, helemaal niet smeuig terwijl ik er nog extra vocht bij heb gedaan. Ook is de pure cacaosmaak erg overheersend. De smaak van biet en courgette is echt niet terug te vinden. Hoe kan het recept zo verschillend uitvallen? Als ik m weer maak zal ik er wat minder cacao in doen denk ik en meer vocht, misschien het vocht van de bietjes erbij?
    Jammer dat het nu niet zo lekker is geworden!
    groetjes
    Damaris

  4. Mieke. zegt

    Ik heb het ook gebakken maar het valt helaas niet zo in de smaak. Ik vind dat je de smaak van de bietjes erbovenuit proeft. Man en zoon blieven het ook niet na geproefd te hebben.
    Jammer maar de volgende keer bak ik het alleen met de courgette want de structuur bevalt heel goed.
    Helemaal niet droog.

  5. Jeroen van Engelen zegt

    Vandaag voor mijn gasten gemaakt. Uiteraard niet gezegd wat er in zat, t viel goed in de smaak. Daarnaast waren ze verrast dat t zo’n gezonde brownie was. Fantastisch, bedankt.

  6. N8w8 zegt

    Ojee, ik ben door de mand gevallen… Dochter herkende het smaakje wat ze echt niet zo lekker vindt (courgette) , mijn oudste vindt t te gezond (zo’n mama baksel) . En manlief .. Nee hoor .. Afgekeurd. Wat vervelend nou! Is ie helemaal voor mij alleen! En ik vind m wel heerlijk! Dank je voor t recept!
    Groetjes Deirdre

  7. ver-greetmenietje zegt

    Ik heb een recept voor chocoladecake waar je de boter vervangt door courgette (maar er zitten
    geen bietjes in! Superlekker ook en niemand kon raden welke groente er in zat 😉
    liefs

    • Sonja zegt

      Klinkt goed, mag ik dat recept van jou hebben?
      Alvast bedankt!

  8. Lous zegt

    Kan ik kokosmeel ook vervangen door amandelmeel? Lijkt me een geweldig recept om uit te proberen!

  9. Tineke van t Veer- Venhuizen zegt

    Leuk recept en lijkt me lekker! Zou het ook iets voor kinderen kunnen zijn? En is het goed als tussendoortje of ligt het zwaar op de maag?

    • Heleen Quantrill zegt

      Mijn kinderen vinden het heel erg lekker, maar die zijn sowieso erg gek op chocoladecake. Ik heb dan ook niet gezegd dat er bietjes in zitten. Dat komt later wel 😉 De cake zelf is vrij stevig, een beetje als worteltjestaart. Kleine stukjes serveren, dus! Ik heb er gisteren wat peren bij geschild, dat maakte het nog lekkerder!

    • Eva - maarallerminstsaai zegt

      mijn kinderen vonden het ook lekker! Heb niet verteld wat er in zit 🙂

  10. Heleen Quantrill zegt

    Gemalen hazelnoten?? Amandelpoeder?? Wauw! Zal van de week eens kijken of ze ook in Emmeloord liggen 😉

    Maar in antwoord op je vraag: Ik zou het in plaats van amandelmeel gebruiken, inderdaad. Geen idee of het ook exact hetzelfde reageert, dus of het net als amandelmeel, een mooie fijne structuur heeft, maar qua smaak zal het erg lekker zijn om te vervangen! Veel plezier ermee 😉

    • Lot zegt

      Mijn ervaring is dat het best anders is om mee te bakken, de een of de ander is vetter maar weet niet meer precies hoe het zat en kan het nu niet nakijken. Ik maak regelmatig ontbijtkoek en 2x met hazelnootmeel was het heel snel geschimmeld en ook de struktuur was heel anders.

    • Kim zegt

      Ik heb het er op gewaagd en ik heb banananenbrood gemaakt met de helft amandelmeel en de helft gemalen hazelnoten. Werkt perfect! De structuur is zoals anders en de smaak is heerlijk. Weer een nieuw bakspeeltje gevonden om mee te experimenteren 😉

  11. Marianne van Dijk zegt

    Je bent een held. Ik had toevallig nog bietjes in de koelkast die op moesten vandaag. En ik had zin in chocolade. De taart staat in de oven: ik ben benieuwd.

  12. Kim zegt

    Ik ga ff compleet naast de kwestie reageren: ik heb gisteren gemalen hazelnoten gevonden in Lidl (naast amandelpoeder *tip*). Ik vind maar weinig recepten daarmee, kan je dat gewoon zoals amandelpoeder gebruiken ter vervanging van bloem?

  13. Eliza zegt

    De brownies zien er op de foto echt fantastisch uit! Ik ga dit recept zeker eens proberen!

  14. Anya zegt

    Ga ik gauw eens maken, maar dan wel met een zoetstof i.p.v. suiker. Dank je, Heleen. 🙂

    • Jolanda zegt

      Hoi Anya, ik zou hem ook graag willen maken zonder de suiker. Waarmee ga jij de suiker vervangen?

  15. Annemieke V. zegt

    Zo’n recept lijkt me mega-spannend… is het ècht lekker? Smaakt het niet teveel naar biet en courgette? Want anders kan ik ‘m in mn eentje opeten, dan eet manlief ‘m echt niet! 🙂

    • Heleen Quantrill zegt

      Ik vind het echt niet naar groente smaken. De cacao heeft al een vrij sterke smaak en dat werkt prima. Je kan er zelfs nog extra specerijen als kaneel en cayenne aan toevoegen om de cake nog meer smaak te geven. Succes!

      • José Molenaar zegt

        De bietensnmaak verdwijnt. Je proeft het alleen nog een beetje als de cake net gebakken is. Bij mij was het beslag ook nogal droog. Misschien ligt het aan hoe fijn of grof je de bieten raspt?
        Verder heb ik er een gesmolten laagje pure(bio) chocolade tussen gedaan. En ook was het met 35 minuten echt gaar.
        Vandaag heb ik een versie gemaakt met 400
        gram geraspte wortel. (Even gekookt en
        afgekoeld).i.p.v. de bieten.
        30 gram
        speculaaskruiden.i.p.v.de cacao.
        Rest van het bietencake recept volgen en extra 50
        gram amandelmeel en voor extra smeuiigheid een eetlepel dadelstroop en een handje rozijnen.Heerlijk!

  16. Nicky Lenting zegt

    Wat een leuk recept, een wel hele lekkere manier om wat extra groenten te eten!

  17. Natasja Pruimboom zegt

    goedemorgen Heleen,

    heb ik net in de planning om een chocolade cake te maken al was het een ander recept, zie ik dit. Komt mooi uit want ik heb net bietjes gekookt. Ben heel benieuwd hoe hij smaakt vanmiddag.
    fijne dag vandaag

Trackbacks

  1. […] recepten die je hier op Eet Goed Voel je Goed kunt vinden: een wel heel bijzonder recept is de chocoladecake met bietjes en courgette, echt de moeite van het proberen waard! Ook de (hartige) courgette pannenkoekjes zijn de moeite van […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.