• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Een Makkelijke Manier om meer Groenten te Eten

geschreven door Heleen Quantrill 7 Reacties

Meer GroentenVerzucht jij ook wel eens dat je meer groenten zou willen eten of zou je willen dat je kids meer groenten zouden eten? Bekend euvel! Maar ik heb hier een oplossing voor gevonden genaamd de Groente-Mix. Het is een ontzettend simpele manier om veel verschillende soorten groenten in je gerechten te verwerken zonder dat je het duidelijk proeft.

Het begon allemaal nadat ik voor de zoveelste keer verzuchtte dat ik meer groenten zou willen eten als gezin, of in ieder geval meer variatie. Ik bedacht me dat toen de kids nog klein waren, ik mengsels van groenten maakte en die verwerkte tot een soep of een groentesaus als makkelijke en snelle manier om meer groenten binnen te krijgen.

Nu hou ik er niet van om groenten te verstoppen. Zeker nu de kids ouder zijn en ze gewoon eten wat de pot schaft. Dus ik maak de groente-mix samen met de kids en ze weten wat er in zit. De groente-mix is ook geen vervanger van gewoon groente eten, maar een extra steuntje in de rug om dingen als meatloaf, saus en curry gerechten een extra groente boost te geven.

Meer groenten met Groente-Mix

Mijn groente-mix bestaat uit twee uien, lekker wat knoflook, aubergines, courgettes, paprika’s, champignons en de groenten die nog over zijn in de groentela. Dit hak ik grof, of laat ik grof snijden door de kids en hupsakee, alles in de keukenmachine met messen. Even een paar keer pulseren zodat het fijn gehakt, maar geen smurrie is. De groente-mix is dan klaar om te gebruiken! Op deze manier heb je een kilo groenten verwerkt en jezelf ontzettend veel snijwerk bespaard. Als je jonge kinderen hebt (of voor een oudere zorgt!) kun je ervoor kiezen om het nog iets verder te pureren, maar voor ons is een paar keer pulseren voldoende. Geen grote brokken, maar ook geen derrie.

Dit bak ik vervolgens in wat olijfolie als basis voor een lekkere saus of soep. Of ik meng het door gehakt om zo de gehaktballen groter en smakelijker te maken. Het is ook erg lekker in hartige pannenkoekjes, verwerkt in curry’s en stoofschotels of gemengd met een ei als omelet.

Wat je overhoudt, doe je in een diepvrieszak. Je schrijft er op wat het gewicht is, of er ui en knoflook in zit, wat de datum is en eventuele andere info die voor jou van belang is. Beetje platdrukken zodat het snel ontdooit, en hup in de vriezer!

Sla je Slag!

De combinatie van groenten geeft elk gerecht een lekkere smaak en net even wat meer body. Zeker nu dat groenten erg goedkoop en van goeie kwaliteit zijn, is het de moeite waard om flink in te slaan en meer van dit soort mixen te maken.

Andere lekkere variaties zijn:

  • Ui, knoflook, courgette, aubergine, broccoli, gember en chili  – Extra pit en warmte. Heerlijk in Oosterse gerechten.
  • Ui, knolselderij, wortel en prei – De smaak van erwtensoep!
  • Bloemkool, pastinaak en rettich of radijs- Prachtig wit en een beetje scherp.

Eigenlijk zijn je eigen smaak en voorkeur leidend, maar laat je niet teveel beperken door je eigen voorkeur. Experimenteer met verschillende groenten, bekijk de kant en klaar groentepakketten in de supermarkt om te zien wat daar allemaal in zit en laat je inspireren door koks als Ottolenghi om meer met groenten te experimenteren.

Ook leuk om te lezen!

  • 5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter5 Tips Voor Meer Gezonde Variatie in de Winter
  • Dit zijn de 5 beste kleuren voor op je bordDit zijn de 5 beste kleuren voor op je bord
  • Halloumi Salade met Champignons en GroentenHalloumi Salade met Champignons en Groenten
  • Zo krijg je voldoende vezels binnen – 8 TipsZo krijg je voldoende vezels binnen – 8 Tips
  • 7 Supergezonde Voedingsmiddelen die heel gewoon zijn7 Supergezonde Voedingsmiddelen die heel gewoon zijn
Bijgewerkt op 9/09/16

Categorie: Een Natuurlijk Schone Keuken Tags: groenten

Reacties

  1. Esther zegt

    om

    Heleen Quantrill,

    Klinkt goed! Bedankt

    Beantwoorden
  2. R. zegt

    om

    Vries je de fijngehakte groenten rauw in of nadat ze even in de olijfolie gebakken zijn?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ik vries ze rauw in. Geen probleem.

      Beantwoorden
      • R. zegt

        om

        Dankjewel voor je antwoord, ik ga ’t proberen!

        Beantwoorden
  3. Esther zegt

    om

    Dag Heleen.

    Het bloemkool-pastinaak met radijs mengsel klinkt lekker. Maar waar gebruik je dat voor vraag ik me af?

    Groetjes Esther

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      In soep of als puree in plaats van aardappel bijvoorbeeld. Erg lekker!

      Groetjes!

      Beantwoorden

Trackbacks

  1. Chocoladecake met Courgette en Bietjes - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] En laat het nou ook mogelijk zijn om daar een heerlijke budgetversie van te maken met… groenten! Geloof me, je proeft er niks van, maar je hebt wel een heerlijk stevige chocoladecake die niet […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in