• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Bietjes Stamppot met Rode Ui Relish

geschreven door Heleen Quantrill 1 Reactie

Naar recept gaan Recept afdrukken

Keuken klussenGoeiemorgen iedereen! Hoe gaat het bij jullie? Hier gaat het zoetjes aan steeds een beetje beter. Beter is dan relatief uiteraard, maar ik word lekker bezig gehouden en afgeleid gedurende de dag en vorige week vrijdag kwamen m’n broertje en schoonzus en m’n vader bij ons borrelen. Klaas van ons is de gangmaker in de familie, dus het werd al gauw knoertgezellig! Praten over auto’s, huizen, werk en andere Hele Belangrijke Zaken ;). Fles wijn op tafel, wat lekkers voor erbij en dan komen wij de avond wel door!

En dan komt op een bepaald moment toch het gemis. Een opmerking, een herinnering en daar is het verdriet. Het ligt nog zo aan de oppervlakte bij iedereen en dat is ook goed. We hebben samen kunnen praten, huilen en herinneren. Maar ook vooruit kijken. Een steen voor op het graf moet nog geregeld worden en dan blijkt hoe verschillend we tegen zoiets aankijken: M’n vader schuift het wat voor zich uit, Klaas vind het wel best en ik wil het zo snel mogelijk geregeld hebben. Samen er over nadenken is dan een mooie eerste stap en uiteindelijk komt het goed.

Gisteren was het een maand geleden dat mama overleed. En dan schrik ik een beetje als ik bedenk hoeveel er in die maand gebeurd en alweer veranderd is. Er moesten beslissingen gemaakt worden, Klaas en Willemien hebben een bod op hun huis geaccepteerd en m’n vader heeft een nieuwe auto gekocht. Geen kleine dingen! En verder worden we opgeslokt door nieuwe sociale dingen die erg fijn zijn. Daar gaat tijd in zitten, maar ik krijg er veel positieve energie voor terug. Eén ding is zeker: Dit alleen doormaken is niet nodig!

Van ’t weekend hebben we weer lekker geklust ter afleiding: Plafond in de keuken was er uit en de boiler moest vervangen worden. En ja, dat klinkt makkelijker dan dat ’t was. Na zo’n weekend kijk ik nog wel eens een herhaling van ‘Help, mijn man is klusser!’. Dan valt ’t allemaal weer mee in huize Quantrill 😉 Nu op zoek naar een goeie (lees: goedkope…..) stukadoor om de muren aan te pakken en dan is de basis gelegd voor een keuken die mee kan doen met de 21e eeuw! Dus als iemand nog tips heeft voor het aanpakken van de keuken op een klein budget, dan hou ik me aanbevolen. Want Pinterest is leuk, maar de realiteit is vaak toch net even anders 😉

Bietjes stamppotBietjes Stamppot!

Hoe dan ook, vanwege al het stof en het grijze weer, had ik zin aan kleurrijke kost. Ik vond bietjes in de koelkast en zag de combi voorbijkomen met rode ui. Daar heb ik mijn eigen draai aan gegeven door er Rode Ui Relish aan toe te voegen. Geloof me, het werkt erg goed en is eigenlijk heel erg simpel. Als je geen chutney in huis hebt, kun je het deels nabootsen door twee rode uien langzaam te laten garen met een handvol cranberries en af te blussen met wat rode wijnazijn. Roer dit mengsel door de bietjes voor een soortgelijke smaak.

Bietjes stamppot

Bietjes Stamppot met Rode Ui Chutney

Heleen Quantrill
Een snelle stamppot met een geweldige roze kleur! Voeg rode ui relish toe voor extra smaak.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Avondeten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram aardappels geschild
  • 500 gram gekookte bietjes geraspt
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 el rode ui relish
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn.
  • Fruit ondertussen in een ruime pan de rode uit tot deze zacht wordt.
  • Voeg de geraspte bietjes toe en roer om tot de bietjes warm zijn.
  • Giet de aardappels af en doe ze bij de bietjes.
  • Stamp door elkaar tot je de gewenste consistentie hebt.
  • Roer tot slot twee eetlepels rode ui relish door de stamppot en serveer.

Notities

Als je verse bietjes hebt, kook je deze eerst in ongeveer 20 minuten gaar en wrijf je vervolgens de schil er af. Rasp de bietjes en vervolg het recept vanaf het punt dat je de geraspte bietjes in de pan doet.

 

Ook leuk om te lezen!

  • Zalm uit de Oven met Linzen – Date Night ReceptZalm uit de Oven met Linzen – Date Night Recept
  • Parelgort Risotto met Geroosterde Biet en GeitenkaasParelgort Risotto met Geroosterde Biet en Geitenkaas
  • Veldsla met Linzen, Peer en BietjesVeldsla met Linzen, Peer en Bietjes
  • Even bijpraten… huis, bezwaar WOZ, buik & kidsEven bijpraten… huis, bezwaar WOZ, buik & kids
  • Chocoladecake met Courgette en BietjesChocoladecake met Courgette en Bietjes
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Avondeten, Overige, Recepten Tags: bietjes, klussen, stamppot

Reacties

  1. adrielle zegt

    om

    Ha Heleen, fijn hé om goed met je familie om te gaan. Zij weten precies wat jij voelt en andersom, zo kun je delen en elkaar helpen. Voor wat betreft je keuken, ik heb goede verhalen over Ikea gehoord, schijnt flink in prijs te schelen met andere keukenzaken en ze leveren (althans bij mij in de omgeving) goede aannemers. Ik weet een goede stucadoor maar ja, 4 uur reistijd gaat wel in de papieren lopen, dus kan ik je daar niet mee helpen. Succes verder!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in