• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Avocado’s Invriezen voor later Gebruik

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Soms ontdek je van die dingen die eigenlijk ie-de-reen al jaaaaren doet, maar waar je zelf nooit zo bij stilgestaan hebt. Avocado’s invriezen is zoiets voor mij. Ja, ik weet het, niet bepaald een sexy onderwerp, maar vooruit. Sinds avocado’s meer en meer gegeten worden, zijn mensen op zoek naar manieren om die verdraaide dingen wat langer te kunnen bewaren. Helemaal als je net als ik avocado’s graag in grotere aantallen inkoopt vanwege de prijs.

Avocado’s Invriezen

Ik vries avocado’s in hoeveelheden van één eetlepel in en dit is ontzettend handig om meerdere redenen:

  1. Ik heb nooit teveel. Eén eetlepel is ongeveer 20 – 25 gram en op die manier kan ik goed doseren.
  2. Eén zo’n ‘puck’ is perfect voor de smoothies die we ’s ochtends als ontbijt hebben. Meer dan dat proef je best sterk door alles heen. Tenzij je dit lekker vindt, maar wij niet zo.
  3. Het is makkelijk te bewaren en te ontdooien. Ik bewaar de ‘pucks’ in een ziplock zak in de vriezer die ik makkelijk in een hoekje druk om ruimte te besparen.

Ontdooide avocado ziet er overigens niet zo smakelijk uit. Een beetje snottig. Dus ik gebruik het voornamelijk om in iets te verwerken. Soep, smoothie of saus. Voor in de salade heb ik meestal gewoon een avocado op het aanrecht liggen.

Siliconen Vormen

De uitkomst in dit hele verhaal zijn siliconen vormen die ik gebruik. Door de tijd heen heb ik verschillende van die vormen gekocht en ook een aantal weer weggegeven. De vormpjes die ik nu heb zijn perfect om zelfgemaakte chocolaatjes in te doen of om avocado’s in te portioneren. En je drukt ze er daarna heel makkelijk weer uit. Geen gedoe dus met cupcake papiertjes of wat dan ook. Gewoon je duimen gebruiken en plop, ze zijn er uit. Omdat ik deze vormen niet in de oven gebruik, maak ik me niet heel veel zorgen over welk soort siliconen het is. Bol.com heeft een leuke selectie, maar Xenos en Action ook.

Soort Avocado

In principe ga ik altijd voor de zwarte avocado’s. Niet die avocado’s die groen blijven, die vind ik te hard. Een handig trucje om te zien of de avocado al rijp, overrijp of nog lang niet rijp is, is door het steeltjete verwijderen. Helder groene kleur is rijp, wit-groen is onrijp en bruin is overrijp. Uiteraard kun je het ook voelen. Een rijpe avocado voelt zacht maar niet boterachtig. En een heel droge schil duidt ook op een overrijpe avocado.

Het is haast hogere biologie, dat uitkiezen! 🙂

Meer tips over wat je kunt invriezen, vind je hier.

avocado's invriezen

Avocado's Invriezen voor later Gebruik

Avocado's invriezen is een goed idee als je een grote hoeveelheid avocado's langer wilt bewaren en niet per se voor de salade wilt gebruiken. Het proces van verwerken is erg simpel en het gemak dat je er van hebt, is het klusje zeker waard!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Totale tijd 1 uur 15 min
Porties 24 porties

Ingrediënten
  

  • Avocado's
  • 1/2 citroen uitgeperst
  • 1 grote ziploc zak

Instructies
 

  • Begin door de avocado's te halveren en de pit te verwijderen.
    Avocado1
  • Doe het vruchtvlees in een blender of gebruik een staafmixer. Je kunt ze ook met een vork prakken, dan is het resultaat grover.
  • Voeg het citroensap toe en pureer de avocado's tot ze de gewenste consistentie hebben.
  • Verdeel de puree met een eetlepel in siliconen vormpjes en strijk glad.
  • Plaats de trays in de vriezer en laat een uur met rust.
  • Na dat uur haal je de avocado pucks er uit en doe je ze in de ziplock zak. Dit leg je in de vriezer tot wanneer je avocado nodig hebt.

Notities

Niet alle hulpmiddelen in huis? Dat maakt het natuurlijk wel zo makkelijk!
  • Siliconen ijsblokjes vorm
  • Vershoudzakken
  • Staafmixer (Braun is mijn favoriet!)

Ook leuk om te lezen!

  • Vrijdag Visdag: 12-uurtje van Koud gerookte Zalm op Glutenvrije Focaccia en AvocadoVrijdag Visdag: 12-uurtje van Koud gerookte Zalm op Glutenvrije Focaccia en Avocado
  • Lekker Ontbijt: Avocado met Ei uit de OvenLekker Ontbijt: Avocado met Ei uit de Oven
  • Burrito Bowl – Maak er een Feestje van!Burrito Bowl – Maak er een Feestje van!
  • Zo krijg je voldoende vezels binnen – 8 TipsZo krijg je voldoende vezels binnen – 8 Tips
  • Avocado Toast – Weekend Ontbijt!Avocado Toast – Weekend Ontbijt!
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Een Natuurlijk Schone Keuken Tags: avocado, avocado's invriezen

Reacties

  1. Joya zegt

    om

    Hoi Heleen
    Goed idee…avocado’s invriezen!!
    Vraagje: de ziplock zakken waar koop jij ze? én zijn ze meermalen te gebruiken? hoe doe jij dat?
    Hoor graag van je.

    Beantwoorden
    • Silvia zegt

      om

      Bij de action kan je ze kopen

      Beantwoorden
  2. Nelleke zegt

    om

    Bij de supermarkt zijn ook ingevroren stukjes avocado te koop, 250 gram voor 2.08. Dus niet perse duurder, ook omdat je nooit meer iets weg gooit.

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ook erg handig!

      Beantwoorden
  3. Heleen Quantrill zegt

    om

    Rita,

    Ha Rita,

    Nou ik zal je eerlijk zeggen dat ik dat niet meer precies weet. Maar de bekende budgetwinkels hebben ze ook, dus daar kun je sowieso even kijken. Xenos zou dan mijn eerste keus zijn.

    Beantwoorden
  4. Rita zegt

    om

    goed idee…..heb ook wel eens advocado s weg moeten doen omdat ze bruin waren, jammer.
    waar heb je deze groene vormpjes vandaan

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in