• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Alternatief voor Aardappelpuree – Knolselderij en Bloemkoolpuree

7 december 2012 geschreven door Heleen Quantrill 9 Reacties

De winnaar van de GiveAway van www.gekruid.nl is:
Zwelgje
‘Wat een leuk pakket, krijg nu al zin om te bakken en te trakteren binnen de familie!’
Gefeliciteerd! Neem gauw contact met mij op via mijn Contactformulier om je gegevens door te geven.

Ik hou van herfst en winter. De scherpe lucht, prachtige kleuren en bijtende kou. Om dan natuurlijk thuis te komen in een heerlijk warm huis (wij hebben een houtkachel die haast dagelijks brand). Door de kou is het ook niet erg dat het fornuis en de oven flink gebruikt worden. De geuren en warme daarvan draagt bij aan het wintergevoel!

En bij dit seizoen hoort stevige, verwarmende kost. Kost die je niet alleen voedt, maar ook verwarmd en energie geeft om warm te blijven. En energie om te schaatsen, hout te verzamelen, te wandelen in een bevroren wereld en je huis winterklaar te maken (zal Simon de goot in sturen, hoognodig!) 😉

Aardappelpuree hoort daar een beetje bij, vind ik. Helaas verdraag ik aardappels niet zo goed. Ik word er misselijk van en heb nooit het idee genoeg gegeten te hebben als ik aardappels eet. Dus toen mijn ouders afgelopen week kwamen eten en Simon wel om aardappelpuree vroeg, wilde ik een alternatief maken. Ik had een knolselderij en een biologisch bloemkooltje in de koelkast liggen. Die smeekten me om er iets lekkers van te maken en zo is dit recept ontstaan.

Wederom erg eenvoudig, maar ontzettend lekker. Ook nog de dag erna, toen ik het met kipgehakt en zuurkool weer opwarmde. Maken dus! En geef die ondergewaardeerde knolselderij zijn moment.

Knolselderij & Bloemkoolpuree
Meer dan genoeg voor 6 personen

1 kleine knolselderij, of een halve grote
1 bloemkool
300 ml melk of groentebouillon
Zout, peper, nootmuskaat

  1. Schil en snijd de knolselderij in grove stukken. Bloemkool ook.
  2. Doe ze in een middelgrote pan met de melk en een snuf zout (zout achterwege laten als je gezouten bouillon gebruikt).
  3. Kook het tot de groente net gaar is en stamp het fijn in het kookvocht of de melk.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer direct. 

Erg lekker bij een stukje wild en rode kool.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Kan L-Glutamine helpen bij Lekkende Darm Syndroom?Kan L-Glutamine helpen bij Lekkende Darm Syndroom?
  • Broccoli Aardappel Ovenschotel met Rode ui en KaasgratinBroccoli Aardappel Ovenschotel met Rode ui en Kaasgratin
  • Paleo AppeltaartPaleo Appeltaart
  • Verander (bijna) elk recept in Echt Eten in 10 StappenVerander (bijna) elk recept in Echt Eten in 10 Stappen
  • Lezing Zelfhulp bij KankerLezing Zelfhulp bij Kanker
Bijgewerkt op 21/07/20

Categorie: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. mia zegt

    21 februari 2016 om 13:30

    hoi , ik gebruik zelf knolselderij of koolraap om meer massa te krijgen bij de aardappels in stamppotten
    gebruik maar 100 gram aardappels ivm koolhyraten, en dat is weinig om lekkere boerenkoolstamp of wortelstamp te maken, met de knolselderij of koolraap krijg je een heerlijke stamppot.

    ik heb wel een vraag over de bouillon; ik ben namelijk op zoek naar bouillonblokjes of poeder zonder vetsin (en andere schadelijke E nummers). Heeft iemand een tip?

      mia(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Baeten zegt

      15 december 2018 om 22:08

      Telofix bestellen bij de online drogist.nl
      Superlekker , je kan er alles mee kruiden , grote pot kost 11,19€

        Baeten(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Whoopy zegt

    11 oktober 2013 om 11:23

    Gebruik ook de bloemkool al jaren als “aardappel” maar zie hier negens de bloemkool “rijst”??!!

      Whoopy(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. debbyvanb zegt

    19 april 2013 om 18:26

    Ben gek op stampotte en ovenschotels en maak deze puree vaak van bloemkool en zoete aardappel.Soms een uitje erdoor of geraspte kaas.

      debbyvanb(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Rob zegt

    24 maart 2013 om 18:59

    Bedankt voor je recept! Ik heb het gemaakt met alleen bloemkool en nootmuskaat had ik ook niet in huis. Maar het was toch al heerlijk. Volgende keer ga ik voor de volledige versie.

      Rob(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    10 december 2012 om 20:21

    Ik maak vaak smaakpatatjes van knolselderij. In reepjes, kort koken en dan roerbakken in olie. Kruiden en zout er over, heerlijk. Het kan ook met koolraap.

    Olga

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    7 december 2012 om 09:47

    gister ook knolselderij gebruikt..een roerbak schotel met spruitjes,gehakt,spekjes,peper,zout,nootmuskaat,karwijzaad.. en knolselder uiteraard… ik had een (normale) eter op visite en we hebben zitten smullen,met lekkere avocado-banaan chocomousse toe…laten we zeggen,ze was verbaasd.. gr peggy

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    7 december 2012 om 07:57

    Laat ik nou net een bloemkool en knolselderij in huis hebben liggen… dat wordt vanavond genieten van een pureetje! Bedankt voor je recept!

    Groetjes Nieneke

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. 7 Heerlijke Feestgerechten - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    3 december 2019 om 14:35
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.