• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Alternatief voor Aardappelpuree – Knolselderij en Bloemkoolpuree

geschreven door Heleen Quantrill 9 Reacties

De winnaar van de GiveAway van www.gekruid.nl is:
Zwelgje
‘Wat een leuk pakket, krijg nu al zin om te bakken en te trakteren binnen de familie!’
Gefeliciteerd! Neem gauw contact met mij op via mijn Contactformulier om je gegevens door te geven.

Ik hou van herfst en winter. De scherpe lucht, prachtige kleuren en bijtende kou. Om dan natuurlijk thuis te komen in een heerlijk warm huis (wij hebben een houtkachel die haast dagelijks brand). Door de kou is het ook niet erg dat het fornuis en de oven flink gebruikt worden. De geuren en warme daarvan draagt bij aan het wintergevoel!

En bij dit seizoen hoort stevige, verwarmende kost. Kost die je niet alleen voedt, maar ook verwarmd en energie geeft om warm te blijven. En energie om te schaatsen, hout te verzamelen, te wandelen in een bevroren wereld en je huis winterklaar te maken (zal Simon de goot in sturen, hoognodig!) 😉

Aardappelpuree hoort daar een beetje bij, vind ik. Helaas verdraag ik aardappels niet zo goed. Ik word er misselijk van en heb nooit het idee genoeg gegeten te hebben als ik aardappels eet. Dus toen mijn ouders afgelopen week kwamen eten en Simon wel om aardappelpuree vroeg, wilde ik een alternatief maken. Ik had een knolselderij en een biologisch bloemkooltje in de koelkast liggen. Die smeekten me om er iets lekkers van te maken en zo is dit recept ontstaan.

Wederom erg eenvoudig, maar ontzettend lekker. Ook nog de dag erna, toen ik het met kipgehakt en zuurkool weer opwarmde. Maken dus! En geef die ondergewaardeerde knolselderij zijn moment.

Knolselderij & Bloemkoolpuree
Meer dan genoeg voor 6 personen

1 kleine knolselderij, of een halve grote
1 bloemkool
300 ml melk of groentebouillon
Zout, peper, nootmuskaat

  1. Schil en snijd de knolselderij in grove stukken. Bloemkool ook.
  2. Doe ze in een middelgrote pan met de melk en een snuf zout (zout achterwege laten als je gezouten bouillon gebruikt).
  3. Kook het tot de groente net gaar is en stamp het fijn in het kookvocht of de melk.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en serveer direct. 

Erg lekker bij een stukje wild en rode kool.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Eet je Kast leeg Uitdaging: Week 3Eet je Kast leeg Uitdaging: Week 3
  • Vegetarische Pompoentaart met Quinoa bodemVegetarische Pompoentaart met Quinoa bodem
  • Bespaar op je Boodschappen tips #1: Winkel met een BoodschappenlijstjeBespaar op je Boodschappen tips #1: Winkel met een Boodschappenlijstje
  • Meivakantie Schoonmaak SessieMeivakantie Schoonmaak Sessie
  • Weekmenu 4 – BudgetWeekmenu 4 – Budget
Bijgewerkt op 21/07/20

Categorie: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. mia zegt

    om

    hoi , ik gebruik zelf knolselderij of koolraap om meer massa te krijgen bij de aardappels in stamppotten
    gebruik maar 100 gram aardappels ivm koolhyraten, en dat is weinig om lekkere boerenkoolstamp of wortelstamp te maken, met de knolselderij of koolraap krijg je een heerlijke stamppot.

    ik heb wel een vraag over de bouillon; ik ben namelijk op zoek naar bouillonblokjes of poeder zonder vetsin (en andere schadelijke E nummers). Heeft iemand een tip?

    Beantwoorden
    • Baeten zegt

      om

      Telofix bestellen bij de online drogist.nl
      Superlekker , je kan er alles mee kruiden , grote pot kost 11,19€

      Beantwoorden
  2. Whoopy zegt

    om

    Gebruik ook de bloemkool al jaren als “aardappel” maar zie hier negens de bloemkool “rijst”??!!

    Beantwoorden
  3. debbyvanb zegt

    om

    Ben gek op stampotte en ovenschotels en maak deze puree vaak van bloemkool en zoete aardappel.Soms een uitje erdoor of geraspte kaas.

    Beantwoorden
  4. Rob zegt

    om

    Bedankt voor je recept! Ik heb het gemaakt met alleen bloemkool en nootmuskaat had ik ook niet in huis. Maar het was toch al heerlijk. Volgende keer ga ik voor de volledige versie.

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Ik maak vaak smaakpatatjes van knolselderij. In reepjes, kort koken en dan roerbakken in olie. Kruiden en zout er over, heerlijk. Het kan ook met koolraap.

    Olga

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    om

    gister ook knolselderij gebruikt..een roerbak schotel met spruitjes,gehakt,spekjes,peper,zout,nootmuskaat,karwijzaad.. en knolselder uiteraard… ik had een (normale) eter op visite en we hebben zitten smullen,met lekkere avocado-banaan chocomousse toe…laten we zeggen,ze was verbaasd.. gr peggy

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    Laat ik nou net een bloemkool en knolselderij in huis hebben liggen… dat wordt vanavond genieten van een pureetje! Bedankt voor je recept!

    Groetjes Nieneke

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. 7 Heerlijke Feestgerechten - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] Ik begin meteen maar met een klassieker: de kalkoen. Dit is voor mij een typisch kerst hoofdgerecht en ik ontkom er nauwelijks aan om dit elk jaar te bereiden (of te eten als we in Engeland zijn). Laat je niet intimideren door het feit dat je een hele kalkoen gaat bereiden, met de juiste voorbereiding doet de oven het meeste werk. Bijgerechten die erg lekker zijn bij kalkoen zijn stoofpeertjes, spruitjes en knolselderijpuree. […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in