• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Suikervrije zelfgemaakte Nutella

30 juni 2011 geschreven door Heleen Quantrill 10 Reacties

Nutella, mijn …. vierde grote liefde. Voordat ik wist hoe slecht het voor je is Toen ik bewust slechte dingen ging vermijden, was Nutella de eerste die ik vermeed. Maar de chocola- noot combinatie blijft me achtervolgen. Zeker nu de kinderen wel eens iets anders op brood willen dan kaas, jam of notenpasta. En hoe eenvoudig wil je het hebben? Dit is op basis van notenpasta plus wat extra. Goed mengen, olie toevoegen om het nog wat smeuïger te maken en klaar! Kinderen vinden het heerlijk en de reden waarom er een theelepel op de foto staat, is omdat ik dit bekertje net heb leeggegeten 😉 En ik kan het zonder schuldgevoel doen, want het is in essentie een prima vervanging van het origineel!

Dit heb je nodig:
200 gram hazelnootpasta (te verkrijgen bij reformwinkels, je kunt ook kiezen voor hazelnoot- amandelpasta)
75 gram cacaopoeder
5 el agavenectar
1 el vanille extract
1 el hazelnootolie
Snufje zeezout

Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine met de messen en meng het tot het een mooi geheel is. Zoals dit er uit komt, is het vrij stevig. Als je een iets dunnere substantie wilt, voeg je iets meer olie toe.

Het smaakt niet direct net als Nutella, maar het is wel erg lekker en voedzaam! Twee weken terug had ik bij de natuurvoedingswinkel een meevaller toen de eigenaresse drie zuurdesembroden uit de vriezer haalde en deze tegen hele fijne prijsjes wilde verkopen. Erg makkelijk voor mij, omdat dit prima meekan in de lunchtrommeltjes van de kids. Helaas kwam het nog wel eens terug als er appelstroop of kaas op zat en dat vind ik toch zonde. Hopelijk dat het hiermee wel op gaat!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Amandelmeel QuicheAmandelmeel Quiche
  • Amandelmeel Tulband – Gast receptAmandelmeel Tulband – Gast recept
  • Review en Give-Away Kitchen&More – GESLOTENReview en Give-Away Kitchen&More – GESLOTEN
  • Warme PompoendrankWarme Pompoendrank
  • Braun MultiQuick 9 Staafmixer ReviewBraun MultiQuick 9 Staafmixer Review
Bijgewerkt op 22/04/14

Categorie: Ontbijt, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    27 mei 2013 om 08:48

    Het klinkt erg lekker.. Helaas zijn al die notenpasta’s gemerkt met de opmerking.. kan sporen van pinda bevatten.. Dan is het hier dus uit den boze.. vanwege de pinda-allergie van mijn oudste. Helaas heb ik in de praktijk ervaren dat die opmerking wel degelijk nut heeft en er dan ook daadwerkelijk sporen in kunnen ziten…Dus zou ik die pasta maken voor de een mag de ander hem niet en meestal is dat geen probleem, maar met dit soort dingen wel..Zou je zelf een notenpasta kunnen maken die als basis kan dienen, zodat het zeker weten zonder pinda ( sporen) is??
    Tina

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      31 mei 2013 om 06:30

      Hazelnoten of andere noten heel fijn malen met een blender en aanvullen met de juiste olie.
      Let wel op, koop een blender waar je ook ijsblokjes mee kunt malen. Het is een duurdere aanschaf maar je haalt het er zeker uit. Ik gebruik hem dagelijks met heel veel plezier.
      Sabine

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      3 juni 2013 om 17:18

      Dank je wel voor je reactie. Ga ik zeker eens proberen.. Of onze blender ijsblokjes aankan weet ik niet, zou ik eens moeten proberen.
      Zou je dan ook gewoon olijfolie of kokosolie kunnen gebruiken of moet je dan bijv hazelnootolie gebruiken als je hazelnoten neemt?
      Tina

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      20 juli 2013 om 22:21

      Je kan in principe elke olie gebruiken die je wil.
      Hier wel eens zelf pindakaas gemaakt door gewooninda’s te malen in het staafmixerbakje. Net zo lang blijvem draaien tot je een smeiige substantie hebt. Pinda’s bevatten van zichzelf al veel olie dus kan dat. Weet noet hoe het zot met het oliegehalte van amandelen of walnoten. Wellicht heb je dus niet eens zo veel toegevoegde olie nodig.

      Succes!

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Heleen Quantrill zegt

    11 april 2012 om 11:43

    Hoi Suz,

    Tijdens het bakken vervluchtigd de alcohol en blijft alleen de vanillesmaak achter. Ik vind dit een betere keus dan chemische ontwikkelde vanillesmaak uit de winkel.

    Je kan agave inderdaad vervangen zoals je aangeeft, geen probleem. Let wel op dat honing aan zoetkracht verliest tijdens het bakken. Hoeveel steviadruppels weet ik zo niet. Moet je even op zoek gaan naar een stuk op mijn blog over stevia verhoudingen. Daar staat deze info.

    Groetjes
    Heleen

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    11 april 2012 om 10:38

    Hai Heleen,
    Ik zie dat je vaakt vanille-extract gebruikt in recepten en dat aan de kinderen geeft. Is dat dan niet “ongezond” i.v.m. de alcohol?
    En kun je ook i.p.v. de agavenectar bijv. ahornsiroop of honing gebruiken en gebruik je dan ook 5 el. of steviadruppels en hoeveel dan?
    groetjes Suz

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    22 oktober 2011 om 12:02

    Nadat ik op het internet keek wat agavesiroop of nectar was las ik ook berichten dat agavesiroop heeeeel erg slecht zou zijn. Daar wordt ik wel eens moe van, wat is nou echt goed en wat niet. Stevia zou het middel zijn om te zoeten. Maar dat vind ik een beetje tegenvallen. Ken jij Stevia?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Heleen zegt

    1 juli 2011 om 20:48

    Leuk om te horen, zeg! Hier was het ook een succes bij de kids!

      Heleen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Kom ieR es KieKe. zegt

    1 juli 2011 om 20:02

    Ik heb hem ook gemaakt en inderdaad , smullen!!

      Kom ieR es KieKe.(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Budget Dag 12: 10 Tips voor Voedzame Schoollunches - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    16 juli 2020 om 23:48
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.