• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Spinazietaart – Glutenvrij

31 oktober 2011 geschreven door Heleen Quantrill 5 Reacties

Wij zijn niet zulke spinazie-eters. De kinderen vinden het te bitter, Echtgenoot vindt het niet vullen en ik vind het gevoel achteraf dat het op je tanden geeft onaangenaam. Maar ik weet hoe goed het voor je is en ik ben op een missie om vaker spinazie te eten. Van de zomer verstopte ik het vaak in salade en dat ging altijd goed, het zal het kookproces zijn dat de typische smaak naar boven brengt. Maar met dit herfstweer hebben we geen zin meer in salades. De kost moet ons verwarmen.

Vandaar dit idee voor een spinazietaart. Spinazie wordt veel gebruikt in quiche en souffles, maar vaak wordt er dan bloem of deeg gebruikt om het een vorm en bepaalde smaak te geven. Maar behalve voor de esthetiek hebben we dit niet nodig. Wat we wel nodig hebben zijn eieren en veel, heel veel knoflook!

Spinazietaart – Glutenvrij

1 zak spinazie, gewassen
3 el olijfolie
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 zakje pijnboompitten
2 eieren
Keltisch zeezout

  • Neem een ruime pan met een dikke bodem en laat hier de spinazie in slinken.
  • Doe het vervolgens in een keukenmachine met messen en maal het tot een grofgehakte structuur. Bewaar dit.
  • Verhit in dezelfde pan de olijfolie en doe hier de pijnboompitten bij.
  • Bak ze tot ze bijna goudbruin zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak tot deze geurig is.
  • Neem een kom en kluts hier de eieren in.
  • Voeg het pijnboompitmengsel toe. 
  • Roer hier de spinazie doorheen en gebruik zout naar smaak. 
  • Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180 graden in 40 minuten gaar.
  • Serveer direct met tartaar of een gepocheerd ei. 
  • Vergeet niet je vitamine C in te nemen om het ijzer optimaal op te kunnen nemen!
Wat doen jullie met spinazie? Wie heeft er nog meer glutenvrije recepten om spinazie op te leuken?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Review Keramische HapjespanReview Keramische Hapjespan
  • Weekmenu – Kijk mee!Weekmenu – Kijk mee!
  • Amandelmeel Pizzabodem en CrackersAmandelmeel Pizzabodem en Crackers
  • Graanvrije Scones met KokoscrèmeGraanvrije Scones met Kokoscrème
  • Eet je Kast leeg UitdagingEet je Kast leeg Uitdaging
Bijgewerkt op 22/04/14

Categorie: Avondeten, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    7 maart 2014 om 17:30

    Wij hebben vandaag deze taart gemaakt maar ipv. zout hebben we 150 g. gerookte zalmsnippers toegevoegd, grof gemalen peper en 2 eieren extra (we zijn met 5 personen) het was een heerlijke taart die helemaal past in onze paleo leefstijl! Super recept dat vaker kan!
    Dank, Zus.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Linde Assems zegt

    21 september 2013 om 14:36

    Ik vul een omelet met geroerbakte spinazie waar ik marscapone,uitgebakken spekjes en geroosterde pijnboompitjes door heb gedaan. daarbij een frisse komkommer of tomatensalade en smullen maar..

      Linde Assems(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    6 januari 2013 om 14:49

    Ik vind spinazie heerlijk maar als jij dat niet vindt, doe dan een handvol door je groene smoothie. Succes verzekerd want je proeft het niet.
    Mijn favoriet is banaan, avocado, appel, spinazie, eetlepel Keltisch zout (niet puur hoor maar in water opgelost!), eetlepel chiazaad en nog een lekkere klodder cocosolie of (als je dat makkelijker vindt) een beetje cocosmeel.

    Je kunt hiermee natuurlijk eindeloos mee variëren.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. wendela zegt

    4 december 2011 om 15:45

    ik maakte vandaag met dit recept als inspiratie een versie van biologische diepvries spinazie (1 pak á 450 gram). eerst heb ik een uitje gefruit, terwijl ik in een andere pan de spinazie opwarmde en er daarna het vocht uitdrukte in een zeef. toen de ui bij de spinazie, en een eiermengsel maken van 2 eieren, wat zout, peper, een scheut goeie slagroom en een bergje geraspte kaas. alles door elkaar gemengd en in de ingevette ovenschaal.

    na bijna een half uur konden we aan tafel. lekker!

      wendela(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Dzoli zegt

    31 oktober 2011 om 21:18

    Ok tegen bitere spinazie helpt wittesaus:) heel envoudig en meteen heel erg lekker;)

      Dzoli(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.