• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Rauwe Chocolade Banaan Brownies met Caramel Topping

geschreven door Heleen Quantrill 12 Reacties

Allereerst: Paps en mam, gefeliciteerd met jullie 35 jarig huwelijk! Gods rijke zegen en nog veel meer jaren samen toegewenst!

Dit moet gevierd worden met taart!

Wie heeft er nog meer zin in iets lekkers dit weekend? En wie heeft er geen zin in toegevoegde suiker, e-nummers, tarwe, eieren of om zelfs maar de oven aan te moeten doen.

Mooi, dan zijn jullie in goed gezelschap. Want deze brownies voldoen aan al bovengenoemde eisen en zijn ontzettend gezond, hebben een volle cacaosmaak en zijn licht zoet van smaak. Het enige dat je hoeft te doen is je voorraadkast eens grondig te bekijken, om te zien welke noten, zaden en vruchten je hebt.

En mam, jij hoeft niet mee te doen, deze brownies komen straks jullie kant op 😉

Chocolade Banaan Brownies met Caramel Topping

6 porties

Voor de brownies:
120 gram walnoten
60 gram zonnebloempitten
50 gram rozijnen of moerbeibessen (ik gebruikte de laatste)
1 rijpe banaan
3 el cacaopoeder
2 el kokosolie
1/2 tl kaneel
Snufje zout
Beetje warm water

Voor de caramel topping:
6 medjoul dadels of 9 – 10 gedroogde dadels, ontpit (medjoul heeft de voorkeur vanwege smaak en textuur)
Beetje warm water
Mespunt vanillezaadjes of 1 tl vanille extract

Begin met de brownies:

  1. Neem een keukenmachine met messen en doe hier de walnoten, zonnebloempitten en rozijnen of moerbei bessen in.
  2. Maal kort, je wil wel stukjes blijven zien.
  3. Voeg nu de rest van de ingrediënten, minus het warme water, toe en maal nog even kort.
  4. Het ‘deeg’ moet iets kleverig zijn. Als het te droog oogt, voeg je een beetje warm water toe en maal je nog even kort.
  5. Neem een klein bakblik of een kleine, ronde springvorm (ongeveer 15 cm doorsnee) en bekleed deze met plastic folie.
  6. Stort het deeg hier in en strijk glad.
  7. Zet minstens 30 minuten, maar liever 1 – 2 uur in de koelkast om op te stijven. Als je haast hebt, zet het dan 15 minuten in de vriezer.

Maak nu de caramel topping:

  1. Maal de dadels met een klein beetje warm water en de vanille fijn in de keukenmachine.
  2. Er moet een stroopachtige saus ontstaan. Als het meer pasta is, dan stroop, voeg dan nog een beetje warm water toe en maal nog even kort.
  3. Herhaal zo vaak als nodig.
  4. Bewaar deze caramelsaus totdat de brownies opgesteven zijn.
  5. Verdeel de saus over de bovenkant en snijd de brownies in stukken.
  6. Zet weer even in de koelkast om verder op te stijven.
  7. Serveer met een kop lekkere thee of verse koffie.
Tip 1: Maak deze brownies de avond van te voren. Als je weet dat je de volgende dag een feestje hebt of visite krijgt of iets dergelijks, heb je deze klaar voor gebruik de volgende ochtend.
Tip 2: Omdat hier geen extra zoet aan toegevoegd is, is de smaak heel naturel. Je proeft de banaan en dadels en het licht-zoete van de moerbei. Als je weet dat dit niet zoet genoeg is voor je, voeg dan een 1/2 tl groene stevia of een beetje ander zoet naar keuze toe. Proef het even voordat je de brownies in de koelkast zet om in te schatten of het naar je smaak is.
Tip 3: Geen walnoten? Geen nood! Hazelnoten, amandelen en pecan noten smaken hier ook heerlijk in!
Dus vertel! Wat is jouw reden vandaag om een ‘feestje’ te bouwen? Zoonlief thuis dit weekend? Alle was weggewerkt? Opdracht af en weekend vrij? Verjaardag van een geliefde? Deel het hieronder!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Glutenvrije WentelteefjesGlutenvrije Wentelteefjes
  • Raw Superfood OntbijtRaw Superfood Ontbijt
  • Graanvrije Appeltaart & Een Nieuwe Look!Graanvrije Appeltaart & Een Nieuwe Look!
  • Voordelen van Graanvrij HondenvoerVoordelen van Graanvrij Hondenvoer
  • Natuurlijke Lichaamsverzorging met Natuurlijke ProductenNatuurlijke Lichaamsverzorging met Natuurlijke Producten
Bijgewerkt op 18/09/19

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: Chocolade Banaan Brownies met Caramel Topping

Reacties

  1. kat zegt

    om

    Ik heb ze gemaakt en smaken heerlijk. Alleen zijn ze vrij plakkerig en geven af aan je vingers. Klopt dit of heb ik teveel water gebruikt?
    Hoe lang zijn de brownies houdbaar na het maken?

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    OMG! Maak me gek! Het is dat ik op mijjn werk zit, anders was ik meteen met het recept aan de slag gegaan!

    Groet, Esther

    ps. Gefeliciteerd Heleen

    Beantwoorden
  3. annie laumen zegt

    om

    Alsnog gefeliciteerd met je ouders
    Ik kijk hier elke dag en heb al veel recepten gemaakt
    Grt Annie

    Beantwoorden
  4. Damaris zegt

    om

    ziet er superlekker uit!! Gefeliciteerd met je ouders… en zelf wens ik jou ook Gods rijke zegen toe, Hij heeft je al duidelijk gezegend met een creatieve kookgeest… ik geniet van je recepten, je inspireert en zorgt er mede voor dat ik creatief mijn gezin gezond en goed kan voeden!

    Beantwoorden
  5. Mandy zegt

    om

    Mmmmm 😀

    Beantwoorden
  6. Helma zegt

    om

    Ziet er heerlijk uit! Op dit soort momenten baal ik dat ik nog geen keukenmachine heb. 😉 Misschien eens in de blender proberen.

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    Gefeliciteerd! en bedankt voor het recept, altijd handig van die snel te maken recepten!
    En mam (Margreeth) we zouden jou toch niet voor de gek houden;)

    Beantwoorden
    • Tessa zegt

      om

      Learning a ton from these neat arteclis.

      Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    om

    nou zeg, van harte gefeliciteerd hoor, 35 jaar!
    wij hebben net een feestje met onze kinderen en kleinkinderen achter de rug omdat we 🙂 35 jaar getrouwd zijn!
    dus ik dacht eerst dat het een grapje van onze dochters was…..
    maar er zijn toen in 1978 meer mensen getrouwd, dus.
    fijne dag samen, wij hebben genoten van heerlijk eten met zn allen, herkenbaar misschien?
    hartelijke groeten,
    margreeth.

    Beantwoorden
  9. Keltainen zegt

    om

    Koken en bakken is altijd fijn, dus dat komt die weekend wederom goed. Ik ga weer cruesli maken en de eidooiers gaan in de ei-pizzaatjes. Verder nog wortelmuffins voor de lunch komende week. Deze brownies lijken me ook wel wat. Ik heb niet meer genoeg dadels, maar wel dadelstroop. Dat lijkt me te vloeibaar als topping. Heb je daar een tip voor?
    Fijne dag!

    Beantwoorden
  10. Simone Schí¶rk zegt

    om

    Hmm lekker, ik zet net het havermout uit de oven 2.0 in de oven en daarna zijn we het weekeinde niet thuis, maar dit komt zeker op mijn to do lijstje!
    Groetjes en fijn weekeinde, Simone

    Beantwoorden
    • Hawk zegt

      om

      Exertmely helpful article, please write more.

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in