• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Prebiotisch Ontbijt: Glutenvrije Muesli met Frambozen, Kokos en Yoghurt

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Begin je dag goed met een prebiotisch ontbijt op basis van glutenvrije muesli, kokos en yoghurt.

Je leest veel over probiotica en de gezondheidsvoordelen voor je darmen. Probiotica in bijvoorbeeld (zelfgemaakte) yoghurt, kombucha, kefir en andere probiotische voedingsmiddelen zorgen voor een gezonde darmflora wat weer goed is voor een algehele gezondheid.

Prebiotica & Probiotica

Maar om die probiotica goed ‘aan te laten slaan’ hebben ze een voedingsbodem nodig. En dat zijn PREbiotica. Ik heb hier al eerder over geschreven, dus ik zal er nu niet te diep op in gaan. Prebiotica vind je in bepaalde wateroplosbare vezels die je darmen niet verteren en zodoende dienen als voedingsbodem voor probiotica die je eet of als supplement neemt.

Een evenwichtige voeding bestaat dus ook uit het toevoegen van die voedingsmiddelen die als prebiotica dienen. Denk hierbij aan prei, knoflook en knolgewassen. Maar ook havermout en lijnzaad zijn prima bronnen van prebiotische vezels. Ik ben zelf erg gek op een zoet begin van de dag (natuurlijk zoet, welteverstaan) en nu dat het weer opwarmt, is een variant op de overnight oats weer terug van weggeweest.

Prebiotisch Ontbijt – De basis

Je kunt zelf eindeloos variëren met dit recept, afhankelijk van wat je in huis hebt. Maar om dit ontbijtje prebiotisch te maken, is het dus goed om te kiezen voor haver- of boekweitvlokken, een schepje lijnzaad en banaan. De kokos zorgt voor extra vezels in het algemeen en de yoghurt zorgt dat de muesli lekker zacht wordt en kan probiotisch zijn als je hem zelfgemaakt hebt.

Liever lactosevrij en tóch probiotische yoghurt? Maak hem zelf! Lees hier hoe je dat doet.

Prebiotische Muesli met Frambozen, Kokos en Yoghurt

Een heerlijke glutenvrije muesli die ook nog eens dient als voedingsbodem voor je darmfora. Win-win!
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 5 min
Rusttijd 30 min
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 30 gram havervlokken of boekweitvlokken
  • 150 ml probiotische yoghurt
  • 1 el lijnzaad
  • ½ banaan
  • 1 el kokosrasp
  • handje frambozen
  • honing optioneel

Instructies
 

  • Prak de banaan en voeg de overige ingrediënten behalve de frambozen toe in een kom en roer goed door.
  • Laat minstens een half uur staan om te weken. Dit hoeft niet per sé in de koelkast als je het daarna direct opeet. Zet het wel in de koelkast als je dit de avond ervoor klaarmaakt.
  • Serveer met wat extra yoghurt (of kokosroom!) en verse frambozen voor die natuurlijk zoete smaak. Toch niet zoet genoeg? Een beetje honing maakt het dan af.

Notities

Zelf yoghurt maken zorgt er voor dat je in de hand hebt hoe de yoghurt gemaakt wordt. In plaats van aangezuurde yoghurt, fermenteer je de melk bijvoorbeeld met behulp van een probiotica supplement, zodat de yoghurt dus probiotisch wordt. 
Zelf yoghurt maken
Zelf kokosyoghurt maken

Ook leuk om te lezen!

  • 5 Redenen waarom je Probiotica misschien niet werkt5 Redenen waarom je Probiotica misschien niet werkt
  • Probiotica en Prebiotica – Wanneer wel en Wanneer nietProbiotica en Prebiotica – Wanneer wel en Wanneer niet
  • 5 Tips bij Constipatie5 Tips bij Constipatie
  • Prebiotica – Onverteerbaar GezondPrebiotica – Onverteerbaar Gezond
  • Deze 8 dingen zijn funest voor je DarmfloraDeze 8 dingen zijn funest voor je Darmflora
Bijgewerkt op 9/05/22

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: boekweitvlokken, Overnight Oats, prebiotica, probiotica

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in