• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Paleo Chocolade Verjaardagstaart voor Moeder

geschreven door Heleen Quantrill 12 Reacties

Afgelopen woensdag was mijn moeder, Jeanette, jarig! Ze is nu al 18 jaar 37 jaar oud! πŸ˜‰ Nu was ze gisteren bij me om wat werk te doen en het leek mij een leuk idee om haar te verrassen met een heerlijke verjaardagstaart. Zonder gluten, geraffineerde suiker of lactose. En lekker dat hij was! En mooi dat hij er uit zag! Nu ben ik niet zo behept met taartdecoratie zoals sommigen dat zijn, dus dit was al een hele prestatie van me!

Paleo Chocolade Verjaardagstaart
12-16 porties

Voor de taart
2 keer het recept voor Lekkerste Chocoladecake Ooit

Voor de frosting
200 gram goeie kwaliteit pure chocolade (min. 70% cacao)
80 ml kokosolie
1 tl vanille extract

Extra
Jam naar keuze (St. Dalfour is suikervrij en in de supermarkt te krijgen)
Kaarsjes

  1. Bak twee keer een ronde taart van het recept van de Chocoladecake (23 cm doorsnee)
  2. Laat ze afkoelen
  3. Smelt in een pannetje de kokosolie en de chocola tot deze gesmolten is
  4. Roer de vanille erdoor en laat het opstijven
  5. Leg de eerste cake met de ronde kant naar beneden op het bord waarop je de taart wil serveren
  6. Besmeer de bovenkant rijkelijk met de jam naar keuze
  7. Leg de tweede cake met de ronde kant naar boven op de eerste cake
  8. Smeer nu met een mes de frosting over de taart, inclusief de zijkanten
  9. Versier de taart met kaarsjes, vers fruit of chocoladesnippers en serveer bij koffie of thee

Tip: Dit is een hele machtige cake. Snij dus kleine puntjes!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Urker DikkoekUrker Dikkoek
  • Amandelmeel Banaan CupcakesAmandelmeel Banaan Cupcakes
  • Klaar voor de start? Suiker Pauze begint overmorgen!Klaar voor de start? Suiker Pauze begint overmorgen!
  • Warme Dadels in Sinaasappel-BotersausWarme Dadels in Sinaasappel-Botersaus
  • Biologisch wel Logisch?Biologisch wel Logisch?
Bijgewerkt op 9/11/22

Categorie: Feest!, Koek en gebak, Recepten

Reacties

  1. Geessiena zegt

    om

    Hoe groot moet het bakblik zijn?

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Weten jullie toevallig hoe ik yoghurt kan maken van kokosmelk dat word veel gemaakt in het paleo dieet en ook kefir basisch van kokosmelk ?

    Ik eet vooral zuur fruit en beetje rauwe honing ik ben beetje van heel zoet fruit afgestapt sow als gedoogde fruit banaan en mango ik gebruik alleen gedroogd fruit voor me kefirwater om het toch word om gezet in melkzuur de suikers groetjes Roxanne

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Al die chocolade baksels lijken me geweldig, maar ik reageer nogal sterk op chocola ( hartkloppingen, hyperventilatie enzo; ik kan ook niet tegen coffeïne/theïne).
    Kan ik de cacao in jouw recepten een op een vervangen door carob? Of is dat geen gezonde keuze? Het is eigenlijk het geroosterde vruchtvlees van een peulvrucht. Ik lees nergens over carob, terwijl ik het best lekker vind, maar het is niet zo lekker als chocola!! Het bevat helaas wel veel sucrose, met fructose en glucose, dus ik zal het niet “kaal” eten maar in of na een maaltijd denk ik dat het wel zou kunnen, sporadisch.
    Groetjes, Marjolijn.

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Karin, je hebt helemaal gelijk! Gelukkig weet mijn lichaam haarfijn wat goede suikers zijn. Ook voor deze suikers geldt; met mate, maar gelukkig kan het genieten ervan zonder mate en uitbundig!
    Gefeliciteerd Jeanette, en jij met je moeder, Heleen! Ik ga aan de choco, mmm..jammie..

    Beantwoorden
  5. Karin zegt

    om

    Ik vind dat jullie 2 begrippen door elkaar halen… suikervrij als in: zonder toegevoegde troep is niet suikervrij. Jam bestaat van vruchten, die bevatten per definitie vruchtensuikers. πŸ˜‰

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Suikervrij betekent inderdaad vrij van geraffineerde suiker. Fruitsuiker is niet geraffineerd.

      Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    om

    waar vind ik het recept van die pannetjes-brownie?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2011/04/decadente-chocoladecake-glutenvrij.html

      Beantwoorden
      • Geessiena zegt

        om

        Als ik de link aanklikken kom ik bij een recept voor knoflooksoep. . . πŸ™

        Beantwoorden
  7. Wilma zegt

    om

    Ziet er heerlijk uit! Gefeliciteerd met Jeanette!

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    om

    Felicitaties voor Jeanette!! en natuurlijk jij ook met je mams. Jullie zijn dus ook lekker dichtbij elkaar jarig. Krijg steeds meer het vermoeden dat dat bij veel families zo is. De taart die je gemaakt hebt is idd verrukkelijk. Gisteren heb ik wederom op verzoek van de kinderen, de brownie in het steelpannetje gemaakt. Die gaat lekker snel, zonder suiker, ik heb er wel extra een enorme klont roomboter in gestopt!! heb er nu mee ontbeten πŸ™‚ met een gezonde smoothie erbij en ik zit voorlopig wel even vol! Fijn weekend allemaal!! gr. Adrielle

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ook ik ontbijt zo! Heerlijk! Die pannetjes-brownie is idd belachelijk eenvoudig en als het suikervrij is, waarom zou je het dan niet ’s ochtends eten? Kan me geen beter ontbijt voorstellen!

      Jij ook fijn weekend!

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Β· Log in