• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Paleo Chocolade Verjaardagstaart voor Moeder

8 februari 2013 geschreven door Heleen Quantrill 12 Reacties

Afgelopen woensdag was mijn moeder, Jeanette, jarig! Ze is nu al 18 jaar 37 jaar oud! πŸ˜‰ Nu was ze gisteren bij me om wat werk te doen en het leek mij een leuk idee om haar te verrassen met een heerlijke verjaardagstaart. Zonder gluten, geraffineerde suiker of lactose. En lekker dat hij was! En mooi dat hij er uit zag! Nu ben ik niet zo behept met taartdecoratie zoals sommigen dat zijn, dus dit was al een hele prestatie van me!

Paleo Chocolade Verjaardagstaart
12-16 porties

Voor de taart
2 keer het recept voor Lekkerste Chocoladecake Ooit

Voor de frosting
200 gram goeie kwaliteit pure chocolade (min. 70% cacao)
80 ml kokosolie
1 tl vanille extract

Extra
Jam naar keuze (St. Dalfour is suikervrij en in de supermarkt te krijgen)
Kaarsjes

  1. Bak twee keer een ronde taart van het recept van de Chocoladecake (23 cm doorsnee)
  2. Laat ze afkoelen
  3. Smelt in een pannetje de kokosolie en de chocola tot deze gesmolten is
  4. Roer de vanille erdoor en laat het opstijven
  5. Leg de eerste cake met de ronde kant naar beneden op het bord waarop je de taart wil serveren
  6. Besmeer de bovenkant rijkelijk met de jam naar keuze
  7. Leg de tweede cake met de ronde kant naar boven op de eerste cake
  8. Smeer nu met een mes de frosting over de taart, inclusief de zijkanten
  9. Versier de taart met kaarsjes, vers fruit of chocoladesnippers en serveer bij koffie of thee

Tip: Dit is een hele machtige cake. Snij dus kleine puntjes!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Curry Kikkererwten Salade met Avocado en SinaasappelCurry Kikkererwten Salade met Avocado en Sinaasappel
  • Give-Away Zin in Zomer! Winnaars!Give-Away Zin in Zomer! Winnaars!
  • Budget Dag 12: 10 Tips voor Voedzame SchoollunchesBudget Dag 12: 10 Tips voor Voedzame Schoollunches
  • Basisvoorraad Kruiden en SpecerijenBasisvoorraad Kruiden en Specerijen
  • Uitdaging Echt Eten week 8: Weekmenu en MotivatieUitdaging Echt Eten week 8: Weekmenu en Motivatie
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Koek en gebak, Recepten

Reacties

  1. Geessiena zegt

    9 januari 2015 om 12:57

    Hoe groot moet het bakblik zijn?

      Geessiena(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    9 februari 2013 om 13:03

    Weten jullie toevallig hoe ik yoghurt kan maken van kokosmelk dat word veel gemaakt in het paleo dieet en ook kefir basisch van kokosmelk ?

    Ik eet vooral zuur fruit en beetje rauwe honing ik ben beetje van heel zoet fruit afgestapt sow als gedoogde fruit banaan en mango ik gebruik alleen gedroogd fruit voor me kefirwater om het toch word om gezet in melkzuur de suikers groetjes Roxanne

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    9 februari 2013 om 08:33

    Al die chocolade baksels lijken me geweldig, maar ik reageer nogal sterk op chocola ( hartkloppingen, hyperventilatie enzo; ik kan ook niet tegen coffeïne/theïne).
    Kan ik de cacao in jouw recepten een op een vervangen door carob? Of is dat geen gezonde keuze? Het is eigenlijk het geroosterde vruchtvlees van een peulvrucht. Ik lees nergens over carob, terwijl ik het best lekker vind, maar het is niet zo lekker als chocola!! Het bevat helaas wel veel sucrose, met fructose en glucose, dus ik zal het niet “kaal” eten maar in of na een maaltijd denk ik dat het wel zou kunnen, sporadisch.
    Groetjes, Marjolijn.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    8 februari 2013 om 09:45

    Karin, je hebt helemaal gelijk! Gelukkig weet mijn lichaam haarfijn wat goede suikers zijn. Ook voor deze suikers geldt; met mate, maar gelukkig kan het genieten ervan zonder mate en uitbundig!
    Gefeliciteerd Jeanette, en jij met je moeder, Heleen! Ik ga aan de choco, mmm..jammie..

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Karin zegt

    8 februari 2013 om 09:00

    Ik vind dat jullie 2 begrippen door elkaar halen… suikervrij als in: zonder toegevoegde troep is niet suikervrij. Jam bestaat van vruchten, die bevatten per definitie vruchtensuikers. πŸ˜‰

      Karin(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      8 februari 2013 om 09:47

      Suikervrij betekent inderdaad vrij van geraffineerde suiker. Fruitsuiker is niet geraffineerd.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    8 februari 2013 om 08:07

    waar vind ik het recept van die pannetjes-brownie?

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      8 februari 2013 om 08:26

      http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2011/04/decadente-chocoladecake-glutenvrij.html

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • Geessiena zegt

        12 januari 2015 om 20:21

        Als ik de link aanklikken kom ik bij een recept voor knoflooksoep. . . πŸ™

          Geessiena(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
  7. Wilma zegt

    8 februari 2013 om 07:51

    Ziet er heerlijk uit! Gefeliciteerd met Jeanette!

      Wilma(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    8 februari 2013 om 07:50

    Felicitaties voor Jeanette!! en natuurlijk jij ook met je mams. Jullie zijn dus ook lekker dichtbij elkaar jarig. Krijg steeds meer het vermoeden dat dat bij veel families zo is. De taart die je gemaakt hebt is idd verrukkelijk. Gisteren heb ik wederom op verzoek van de kinderen, de brownie in het steelpannetje gemaakt. Die gaat lekker snel, zonder suiker, ik heb er wel extra een enorme klont roomboter in gestopt!! heb er nu mee ontbeten πŸ™‚ met een gezonde smoothie erbij en ik zit voorlopig wel even vol! Fijn weekend allemaal!! gr. Adrielle

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      8 februari 2013 om 07:59

      Ook ik ontbijt zo! Heerlijk! Die pannetjes-brownie is idd belachelijk eenvoudig en als het suikervrij is, waarom zou je het dan niet ’s ochtends eten? Kan me geen beter ontbijt voorstellen!

      Jij ook fijn weekend!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 Β· Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework Β· WordPress Β· Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.