• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Paleo Bosvruchten IJstaart

geschreven door Heleen Quantrill 8 Reacties

Deze taart is bedrieglijk eenvoudig om te maken en bevat goeie vetten van de kokosmelk en -olie. Lekker met een eenvoudige taartbodem van amandelmeel en uiteraard glutenvrij, suikervrij en lactosevrij! Dus helemaal Paleo en helemaal vegan! 😉

Paleo Bosvruchten IJstaart
12 punten

Voor de taartbodem
200 gram amandelmeel
1/4 tl Keltisch zeezout
2 el gesmolten kokosolie
1 el Vanille Extract
1 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alle ingrediënten goed tot er min of meer een bal ontstaat.
  3. Neem een springvorm van 24 cm doorsnee en leg hier een velletje bakpapier in.
  4. Druk het deeg plat in de springvorm en gebruik je vingers om het ongeveer gelijk te verdelen.
  5. Bak de taartbodem tot het net licht goudbruin wordt, in ongeveer 15 minuten.

Voor de vulling
1 liter kokosmelk
250 gram rood fruit naar keuze, ik gebruikte aardbeien en blauwe bessen.
1 el Vanille Extract
Snufje zout
2 el zoet naar keuze, of het equivalent in stevia
12 blaadjes gelatine of 4 gram agar agar

  1. Week de blaadjes gelatine op in wat koud water.
  2. Verwarm ondertussen ongeveer een kopje kokosmelk in een steelpan.
  3. Als je agar agar gebruikt, kun je dit hierin oplossen.
  4. Zodra de melk warm wordt, roer je de gelatine erdoor tot het volledig opgelost is.
  5. Neem een blender of een staafmixer met een hoge kom en doe hier de overige ingrediënten in.
  6. Blender het goed tot het helemaal glad is.
  7. Roer dit door de warme kokosmelk heen en roer even goed door.
  8. Pak nu de taartbodem in de springvorm en schenk het mengsel hier in.
  9. Laat iets afkoelen, ongeveer een half uur en zet in de vriezer.
  10. Na twee uur is de taart mooi opgesteven en klaar voor consumptie! 😉
  11. Serveer met dikke kokosmelk en wat vers fruit.

De gelatine of agar agar is nodig om de taart vorm te geven, ook buiten de vriezer. Het geeft het ook een heerlijk zacht mondgevoel. Ik denk dat het wel zonder kan, maar ik denk dat de taart dan erg hard wordt en mogelijk waterig als je het wat laat ontdooien. Het zal voor de smaak niets uitmaken, maar het oog wil ook wat! 😉
Uiteraard kun je bijna elk soort fruit gebruiken dat je wilt. Maar ik zou voor het zachtere fruit kiezen als perzik, ananas, mango of ander rood fruit. Ook zou je met avocado of gesmolten chocolade kunnen experimenteren! Als je je eigen versie hebt gemaakt, laat dan een bericht achter om te delen hoe het was!

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Ook leuk om te lezen!

  • Gegrilde Biefstuk met Winterse ColeslawGegrilde Biefstuk met Winterse Coleslaw
  • Uitdaging: Etiketten lezen, 5 handige tipsUitdaging: Etiketten lezen, 5 handige tips
  • Mijn (Goudeerlijke) Dagelijkse Routine met een Peuter als ThuiswerkmamaMijn (Goudeerlijke) Dagelijkse Routine met een Peuter als Thuiswerkmama
  • Kerst-mis!? Gastartikel Esther RoffelKerst-mis!? Gastartikel Esther Roffel
  • Warme PompoendrankWarme Pompoendrank
Bijgewerkt op 1/04/17

Categorie: Desserts, Recepten

Reacties

  1. Vitamine F3 zegt

    om

    Interessante blog! Heb ’t toegevoegd aan mijn favorieten 🙂

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    hoi Heleen,

    Ik had gelezen dat je nog op zoek bent naar glutenvrije bladerdeeg in andere glutenvrije recepten wordt ook veel gebruik gemaakt van half rijstemeel en half boekweitmeel het smaakt zo echt lekker (de reste meel compenseert de boekweitmeel die je zo niet meer proeft). Missghien lukt het zo via dit recept al wordt het wel iets minder elastisch zonder gluten:

    http://www.foodtube.nl/video/1572/Bladerdeeg-van-Cees-Holtkamp

    kiara

    Beantwoorden
  3. Corien zegt

    om

    Ziet er lekker uit! Ga er binnenkort mijn eigen variant van proberen te maken (niet paleo, wel verantwoord)

    @ Olga: Ik wil het ook met yoghurt gaan proberen. Heb net een receptje op gezocht voor yoghurttaart en denk dat als je die recepten combineert het wel lukt. Je lost dan de gelatine op in warm vruchtensap en mengt dat met de yoghurt (en het fruit). Zo ga ik het proberen!

    Beantwoorden
    • Olga zegt

      om

      @ Corien: dat klinkt goed!

      Beantwoorden
  4. Olga zegt

    om

    Hoi Heleen,

    Kan de agar agar ook vervangen worden door bijv. Tartex of xanthaangm? Dat heb ik wel in huis, gelatine en agar agar niet. Sinds gisteren een hele lading rood fruit in huis (naar een pluktuin geweest), dus je recept komt als geroepen. Wehebben ookal jamgemaakt, maarwe zijn door de potten heen geraakt.

    Beantwoorden
  5. Olga zegt

    om

    Kan deze taart ook met yoghurt ipv van kokosmelk? Ik ben niet zo’n fan van kokosmelk. Rood fruit in combinatie met yoghurt vind ik lekker fris.

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    om

    Ik denk dat deze taart zonder vriezer, met alleen de koelkast ook al heel lekker is, ik houd niet zo van ijs. Lekker idee met de kokosmelk.
    Ik kan deze taart maken met zwarte besjes uit de tuin en binnenkort met frambozen uit de tuin 🙂

    Groetjes, VeggieMo

    Beantwoorden
  7. Corina zegt

    om

    jammer dat ik geen amandelmeel in huis heb, anders ging ik het gelijk proberen, ik heb nog een emmertje japanse wijnbessen en wat bramen staan…

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in