• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Overrijp fruit? Maak Moes!

geschreven door Heleen Quantrill 4 Reacties

Door alle drukte van de afgelopen dagen is het regelmatig fruit eten er bij ingeschoten. Door school en spelende vriendjes gaat het redelijk snel: Een kilo bananen, tas vol biologische appeltjes en een net mandarijnen zijn zo de gemiddelden per week. Maar als je koelkast vol met andere lekkertjes zit en er ook een schaal vol noten op de tafel staat, schiet fruit er bij in bij ons.

Maar weggooien is zonde, dus maak ik moes. Snel, lekker en zuinig. En zonder enig toegevoegd zoet!

Appel-Banaanmoes
2,5 liter moes

6 biologische appels
6 overrijpe bananen

  1. Snijd de appels in vieren en verwijder het klokhuis.
  2. Snijd de appels vervolgens in stukken en doe deze in een ruime pan.
  3. Voeg ongeveer 50 ml water toe. 
  4. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de appels zacht zijn.
  5. Snijd nu de gepelde bananen in stukken en voeg deze toe.
  6. Stamp alles fijn tot de gewenste consistentie ontstaat. Wij houden van grof. Als dat niet jouw smaak is, kun je het fijner pureren met een staafmixer.
  7. Serveer warm of laat afkoelen en bewaar in de koelkast. 
  8. De moes bevat geen suiker of andere conserveringsmiddelen, vries dus in als je het langer wilt bewaren of eet binnen twee dagen op. 

Lekker zo, over yoghurt en muesli, als jam op een boterham, over taart, in taart, in cupcakes in plaats van zoet. Verzin het maar!

Tip: Dit werkt ook erg goed met peren in plaats van appels.
Tip 2: Voeg specerijen als gember of kaneel toe voor extra smaak.

Wat doen jullie met overrijp fruit?

Meer inspiratie nodig voor eenvoudige maar lekkere recepten zonder suiker, gluten of lactose? Bekijk mijn kookboeken dan eens! Klik hier voor meer informatie. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Winnaar Give-Away Ergomax Multi voor VrouwenWinnaar Give-Away Ergomax Multi voor Vrouwen
  • Zo maak je de lekkerste Zoete Aardappel – 3 Top TipsZo maak je de lekkerste Zoete Aardappel – 3 Top Tips
  • Hoe Organiseer je Online Recepten?Hoe Organiseer je Online Recepten?
  • Koken op Inductie – Wat Moet je Weten?Koken op Inductie – Wat Moet je Weten?
  • Uitdaging week 6: Puntjes op de iUitdaging week 6: Puntjes op de i
Bijgewerkt op 28/08/15

Categorie: Budget, Desserts, Ontbijt, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Ik heb wel eens rauwe appelmoes gemaakt in de vitamix die was rommig en smaakte heel vers Met beetje citoensap Gr. Roxanne

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Fruit raakt hier niet zo snel overrijp. Er gaat hier een tros bananen per dag door. Twee per persoon en dan nog de nodige appels en soms nog ander fruit.
    In de zomer hebben we soms overrijpe bananen en die vries ik in voor bananenmilkshakes of ik gebruik ze in koek.
    Overrijpe appels maak ik appelmoes van en als het wat meer is dan doe ik de hete appelmoes in goed schoongemaakte potjes (zoals met jam, maar zonder suiker). Die appelmoes kan later zo gegeten worden of gaat in koek of chinese tomatensoep.

    Groetjes, VeggieMo

    Beantwoorden
    • Anouk zegt

      om

      Ik wil al een poos moes maken.
      Ik vraag me alleen af of je persee suiker moet gebruiken om de houdbaarheid te verlengen of kan je de moes wecken ene hoelang is het dan ongeveer houdbaar

      Mvg anouk

      Beantwoorden
  3. Lot zegt

    om

    Ik heb bijna altijd 1-2 bananen die te rijp of melig zijn in de vriezer dan worden ze al moesig. Gebruik ze in een laag met amandelmeel, eitje en iets van room onder fruit op bladerdeegbodem. Of ik verwerk ze in beslag voor bv cake of brownies. I

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in