• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Ontbijtrecepten Dag 5 – Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood

14 februari 2014 geschreven door Heleen Quantrill 25 Reacties

Deze week zal ik elke werkdag samen met Biologische Toko een nieuw ontbijtrecept publiceren dat niet alleen erg lekker is, maar ook prima snel of van te voren klaar te maken zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op een moment dat je eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit wil (of anderen de deur uit wil werken). Ik hoop dat jullie hier veel plezier van zullen hebben! Vandaag staat er op het recept: Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood

Het is Valentijnsdag vandaag! Niet dat ik meedoe aan de commerciële gekkigheid, maar het is natuurlijk wel leuk om vandaag je lief eens extra te verwennen 😉 Als je nu denkt: “Daar heb ik Valentijnsdag niet voor nodig”, snap ik je ook helemaal. Hoe dan ook, dit brood is iets bijzonders, dus misschien, heel misschien is het een goed recept als je een keer ontbijt op bed wilt serveren.

Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood
14 plakjes

250 gram amandelmeel
2 el kaneel
1 tl bicarbonaat
1/2 tl zeezout
Rasp van 1 sinaasappel
2 eieren
150 ml karnemelk (of een ander melk naar voorkeur met 1 el citroensap toegevoegd)
1 el vanille extract
Een handvol lekkere rozijnen
Amandelschaafsel (optioneel)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch).
  2. Neem een ruime kom en doe hier de droge ingredienten in. Roer even door.
  3. Kluts in een mengkom de eieren met de karnemelk en vanille even door elkaar.
  4. Schenk dit bij het amandelmeel en roer goed door.
  5. Roer nu voorzichtig de rozijnen door het beslag.
  6. Schenk het beslag in een broodblik van 15 x 25 cm.
  7. Bak het brood in 30 minuten gaar.
  8. Laat nog 30 minuten afkoelen en haal het brood uit de vorm.
  9. Serveer met roomboter, lekkere jam, notenpasta of gewoon zo.
Tip: Bewaar dit brood in de koelkast in een luchtdichte doos. Je kan er ook plakjes van snijden en die apart invriezen.
Tip 2: Als het brood wat droog wordt, kun je er heerlijke wentelteefjes van maken!

Ook leuk om te lezen!

  • Vanille extract en appelboterVanille extract en appelboter
  • PruimenchutneyPruimenchutney
  • Zongedroogde Tomaten & Walnoot TapenadeZongedroogde Tomaten & Walnoot Tapenade
  • Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en UiSlow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui
  • Pure Chocolade TestPure Chocolade Test
Bijgewerkt op 15/07/20

Categorie: Brood, Ontbijt, Recepten Tags: Ontbijtrecepten Dag 5 - Kaneel-Rozijnen Amandelmeelbrood

Reacties

  1. Alma zegt

    1 september 2020 om 13:52

    Hoi Heleen

    Zojuist jouw amandel rozijnen kaneelbroodje gebakken maar die is veel lichter als de jouwe hoe zou dat kunnen?
    Die van jou lijkt ook luchtiger maar dit zou kunnen komen omdat ik hem in een 18 cm ronde bakvorm had dus hij was vrij plat plus dat ik maar 200 gr amandelmeel heb gebruikt…
    Smaak was goed alleen denk dat ik de volgende keer er een banaantje bij door doe zou ook wel kunnen toch?

    Vriendelijke groeten,
    Alma

      Alma(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Machteld zegt

    3 april 2020 om 21:13

    Lijkt me lekker zeg! Zou je ook Havermelk (met citroen) kunnen gebruiken ipv karnemelk??!

      Machteld(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Sandra zegt

    3 november 2018 om 11:05

    Wat een heerlijk recept!
    2 vraagjes…
    Kun je ipv bicarbonaat ook backingsoda gebruiken!?
    En ipv karnemelk yoghurt!?
    Bedankt alvast…ga het zeker maken!!!
    Fijn weekend

      Sandra(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      11 november 2018 om 19:00

      Jazeker x2 🙂

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  4. Bianca zegt

    18 februari 2015 om 23:53

    Hmmmm, wat is dit een heerlijk broodje! Ik had maar 150 gram amandelmeel en heb daarom de rest aangevuld met speltbloem. Ook heel lekker geworden!

    Bedankt voor he recept!

    Lieve groet

      Bianca(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Iris Maier zegt

      19 februari 2015 om 11:34

      Wat leuk Bianca, dat het zo goed is bevallen en ook goed om te horen dat het met deels speltbloem ook prima lukt!

        Iris Maier(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Esther zegt

    14 augustus 2014 om 15:03

    Oh oh oh oh wat is dit lekker, veel zachter en luchtiger dan ik verwacht had echt supermmmmmmm heb er nog een hand gehakte noten aan toegevoegd.

    Helemaal niet handig, veel te lekker! 😉

      Esther(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Sissy Traa zegt

    19 februari 2014 om 21:05

    Hoi Heleen, ik heb het net gemaakt. Het is echt mijn lekkerste broodje tot nu toe! Bedankt voor het recept.

      Sissy Traa(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. Julie Hapjesprincess zegt

    17 februari 2014 om 21:08

    Wat een heerlijk recept. Ik ga het eens maken op een zalige, luie zondagmorgen.
    Groetjes Julie

      Julie Hapjesprincess(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Afieke van der Zande zegt

    17 februari 2014 om 19:03

    Hoi Heleen, bedank voor dit recept! Ik heb ‘m gisteren gemaakt. Qua smaak vind ik hem heel lekker, maar van binnen is ie totaal niet gaar. Opnieuw de oven in en extra lang bakken hielp helaas niet. Ik heb volgens mij precies je instructies opgevolgd… Heb jij misschien een idee wat er mis gegaan kan zijn?

      Afieke van der Zande(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Anonymous zegt

    17 februari 2014 om 10:36

    Heerlijk, hij is hier al bijna op, ik had geen sinaasappel dus heb die weg gelaten maar toch erg lekker.
    Bedankt.
    Groetjes Wietske

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Linde zegt

    16 februari 2014 om 09:12

    Zou het amandelmeel vervangen kunnen worden door speltmeel?

      Linde(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. Nienke zegt

    15 februari 2014 om 20:36

    Waar zou je de rozijnen voor kunnen vervangen?

      Nienke(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  12. Gerdien zegt

    14 februari 2014 om 11:40

    Fijn recept, bedankt! Ik ga ‘m nu maken in mijn hart-bakvorm! Mijn lief loves kaneel! En ik ook…

      Gerdien(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  13. Heleen Quantrill zegt

    14 februari 2014 om 08:35

    Hoi Judith,

    Ik zou hier geen boekweitmeel voor gebruiken, dan wordt het inderdaad niet lekker. En wat je kan doen is op beslist.nl ‘amandelmeel’ invullen en dan de prijs per kilo vergelijken. Ik denk dat je daar dan wel een goeie deal kan vinden. Succes!

    Groetjes
    Heleen

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  14. Berge zegt

    14 februari 2014 om 06:58

    hoi heleen,

    kan ik hier ook boekweitmeel voor gebruiken? of is dat te bitter? ik mag nl. geen havermeel meer dat deed ik eerst maar nu moet ik compleet glutenvrij gaan… ik had amandelmeel dat heel grof was maar kun jij me een beetje een site geven die wat goedkoper zijn in amandelmeel? want ik vind het als het gewone fijne mee is heerlijk! groetjes judith

      Berge(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Judy Dellebarre zegt

      14 februari 2014 om 09:17

      Provena havermeel is glutenvrij en draagt het glutenvrij logo.

        Judy Dellebarre(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      14 februari 2014 om 08:48

      Bij Voedingswaar.nl is het niet duur
      Olga

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Yelena Yeli zegt

      15 februari 2014 om 07:29

      Jumbo verkoopt ook boekweitmeel in het glutenvrije schap. Ik gebruik het graag. Amandelmeel dat 100 procent glutenvrij is, is moeilijk te vinden.

        Yelena Yeli(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Yelena Yeli zegt

      15 februari 2014 om 07:33

      Je zou ook de helft boekweitmeel en de helft kleefrijstmeel kunnen nemen dan wordt het lekkerder. Kleefrijstmeel is natuurlijk wel een geraffineerd product maar als je geen gluten verdraagt moet je soms schipperen. Ziek worden/blijven van gluten is een nog slechtere optie.
      Ik heb nog geen gecertificeerd glutenvrij amandelmeel kunnen vinden.

        Yelena Yeli(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Nelleke zegt

      15 februari 2014 om 12:05

      Bij gekruid.nl kun je ook redelijk goedkoop je amandelmeel bestellen. Het is eigenlijk amandelbloem, want het wordt gemaakt van witte amandelen, maar bij mij werkt het erg goed.

        Nelleke(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      15 februari 2014 om 12:48

      Noten kopen en zelf malen in een elektrische koffiemolen werkt ook heel goed. Ik doe het zelf vaak met walnoten.
      Olga

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
    • Yelena Yeli zegt

      16 februari 2014 om 13:04

      Amandelmeel van Gekruid.nl is af te raden als je echt glutenvrij moet eten. Ze geven geen garantie af dat het glutenvrij is. Het kan gemakkelijk besmet zijn geraakt. Voor ‘gewone’. Mensen geen enkel probleem, helaas wel als je alle gluten moet vermijden.

        Yelena Yeli(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
      • klara zegt

        4 maart 2015 om 10:31

        zelf amandelen malen en dan heb je zuivere amandelmeel…..

          klara(Quote)  (Reageer)

        Beantwoorden
        • Iris Maier zegt

          5 maart 2015 om 08:33

          Dat doe ik inderdaad ook altijd Klara, al krijg ik het nooit zo fijn met de keukenmachine als echt meel. Jij wel?

            Iris Maier(Quote)  (Reageer)

          Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.